Sayfa 286/674 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon
Arama sonucu : 5386 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. ASELSAN Konya ile Makine ve Kimya Endüstrisi arasında iş birliği protokolü imzalandı

ASELSAN Konya ile Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ arasında, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ve Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ'nin de taraf olduğu iş birliği protokolü imzalandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ Genel Müdürü Esad Akgün ve ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık, ASELSAN Konya'da düzenlenen iş birliği protokolü imza toplantısında bir araya geldi.

Dere, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere, ASELSAN Konya'nın, Türkiye'nin son 20 yılda savunma sanayiinde nasıl bir gelişim gösterdiğine örnek bir tesis olduğunu söyledi.

ASELSAN Konya'nın, Konyalı sanayicilerin ortak olduğu önemli bir girişim olduğunu anlatan Dere, "Bugün bu şirketi gezme imkanı bulduk. Bir taraftan da Silahlı Kuvvetler olarak, Milli Savunma Bakanlığı olarak ve Bakanlığımızın şirketleri olarak ASELSAN Konya ile ne tür işbirliği imkanlarımız olur, bunları değerlendirdik ve bunu da bir iş birliği protokolüne bağladık. Bugün çok değerli bir gün. Bu fabrikanın bundan sonraki süreçte Konya'mız için Türkiye'miz için çok güzel hizmetler yapacağını düşünüyorum." diye konuştu.

- "Türkiye yüzyılı"

Altunyaldız da savunma sanayisi açısından Konya'da değerli ve farklı bir gün yaşandığını, yetkililerle yaptıkları toplantıda önemli konuları masaya yatırdıklarını dile getirdi.

ASELSAN Konya'nın sistemlerine, üretim alanlarına ve geldiği kapasiteye ilişkin bilgi aldıklarını, geliştirilebilecek yeni projeleri konuştuklarını aktaran Altunyaldız, "Amacımız; ülkemizin imkanlarını, ülkemizin kapasitesini her türlü çabayı göstermek suretiyle iş birliğine, değere dönüştürmek, kapasiteyi, paylaşımı büyütmek. Ülkemizi her alanda olduğu gibi savunma sanayi alanında da geliştirerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye yüzyılı' ifadesinin altını dolduracak şekilde, bugüne kadar yaptıklarımızın üzerine inşa edecek şekilde, iş birliklerini artırarak, iş birliği alanlarını büyüterek yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Altunyaldız, imzalanan protokolün ülke için hayırlı olmasını dileyerek, "Konya'mızın ve ülkemizin savunma sanayisi adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bu çalışmaların hızlanarak devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık da ziyaretleri dolayısıyla Dere ve Altunyaldız'a teşekkür ederek protokolün hayırlı olmasını diledi.

Kurumlar arası iş birliğinin daha iyi projeler geliştirmek adına önemli olduğunu dile getiren Işık, "Özellikle ülkemizin güzide kuruluşu Makine Kimya Endüstrisi ile benzer yapıdaki çalışmalarımız var. Bu iş birliklerinin birtakım noktalara daha hızlı geleceğini öngörüyorum. Diğer genel müdürlüklerle de multi disipliner altyapımızla çok daha farklı konularda çalışmalar yaparak ülkemize faydalı olacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Aselsan AŞ'ye bağlı bir anonim şirket olan ASELSAN Konya'nın hisselerinin yüzde 51'i Aselsan'a, yüzde 49'luk kısım ise Konya Savunma Sanayii AŞ'ye ait.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

41-42 civarlarında güzel direnç var
    ASELSAN için, dikkatli olmak lazım. BIST yüz içinde ciddi dirençler var bu rakamlarda ama giderse 4800 rakamları y için ortam fena değil, tabi ki hepsi bana göre ve amatörce. ASELSAN alacakları yıl sonu bilançosuna büyük kranda yansırsa süper olur ama tek sorun olan alacağına zamanında ulaşamama problemi devam ediyor malesef

3. 2$ üstünde güzel kapadı, bir kaç gün bu seviye üzerinde durabilirse 2,5$ hedefi belirir,
    geri gelişlerde 1,90$ lar seviyelerini destek yaparsa tekrar 2,1$ direncini dener,
    Ben fazla sevinmeyeyim, umutlanınca ters tepiyor

4. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir: "AESA radarımızın ilk uygulamasını Akıncımıza takacağız"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F-16'ların modernize edilmesinde kullanılacak olan Aktif Dizin Taramalı Radar'ın (AESA) kısa süre içinde Akıncı'ya takılacağını bildirdi.

Demir, ASELSAN'ın Gölbaşı yerleşkesini ziyaret ederek yürütülen projelere ilişkin bilgi aldı.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü olduğunu belirten Demir, "Ulu Önder Atatürk'ün de 'İstikbal Göklerdedir' sözüyle işaret ettiği gibi biz de istikbal ve istiklal mücadelesinde göklere hakimiyet önemlidir diyoruz." ifadesini kullandı.

F-16 uçaklarının modernize edilmesine yönelik yürütülen Özgür Projesi'nin çıktılarının görülmeye başlandığını bildiren Demir, AESA'nın dünyada en ileri ölçülerde uygulanan radarlara muadil olduğunu söyledi. Demir, "Üzerine koyduğumuz kokpitteki aksamlarının tamamen dijitalleştirilmesi ve bir dizi ürünün millileştirilerek artık tamamen Türk sistemlerinin üzerine entegre edilebileceği ve milli silahlarımızın kullanılabileceği bir uçaktan bahsediyor olacağız. Bu aşamada yapılan çalışmalar Milli Muharip Uçak yolculuğumuzun temel taşlarını da teşkil ediyor. Burada kazandığımız her kabiliyetin bir adım daha ötesini Milli Muharip Uçakta kullanıyor olacağız." dedi.

Demir, F-16'ların çok daha ileri kabiliyetlere sahip modernize olmuş şekilde Hava Kuvvetlerinin hizmetlerine devam edeceğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bugün gördüğümüz AESA radarımızın ilk uygulamasını insansız sistemlere, yani Akıncımıza çok kısa sürede takacağız. Daha sonra F-16'larda, daha sonra da Milli Muharip Uçağımızda bu tür radarı ve ilgili elektronik sistemleri görüyor olacağız. Bu önemli bir kabiliyet artışı anlamına geliyor. Türkiye'nin hava gücünü çok daha artıracak sistemlerle devrede olacağız inşallah. F-16'ların çeşitli modelleri var. İlk modellerinden başlamak üzere bu uygulama hayata geçiriliyor olacak. Adım adım F-16'larımız çok daha ileri kabiliyetlere sahip, modernize olmuş şekilde Hava Kuvvetlerimizin hizmetine devam edecekler. Önümüzde almamız gereken çok mesafeler olduğunu görüyorum."

Kaynak : Anadolu Ajansı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5. Şu saat itibarı ile BOFA dün aldıklarını kar la verdi. Bakalım daha fazla mal çıkacak mı ? Çıkarsa kağıt gene geberik bugün.. Ama ben sanmıyorum. Yeterli hampa yı çekti bugünlük ASELS den. Biraz hareketlenir bu ara inşallah.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,428
    ASELSAN yabancı oranı 8 Kasım 2022 % 25,11. 9 Kasım 2022 % 25,33.
    Fark % 0,22. Hisse kapanış fiyatı: 37,74 TL (Kaynak İş Yatırım).

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
    Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by True Yazıyı Oku
    Hektaşiler, Sasaniler dediler adamlara, hala kazanıyorlar... Uzmanlar çok riskli dedikçe, hissesine yapışan kazandı.. İnşallah birgün biz de onlar gibi gıbta ile anırılız borsada.. "Aselsani'ler vardı, satmadıkça manyak para kazandılar" derler
    Ben onlardan biri idim ASELS da 2017 ye deki operasyona kadar ama son altı sene eski verdiklerini aldı neredeyse.. Bundan sonra telafi eder inşallah..

8. Aselsaniler kulağa hoş geliyor
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 286/674 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •