Sayfa 287/652 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon
Arama sonucu : 5209 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1. çok kötü bir kapanış yaptı..bakalım daha nereye kadar düşecek ???
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    son zamanlarda yapılan genpaz ve çelik nakliyat satışlarını nasıl yorumluyorsunuz acaba sayın ft dostum...sizce amaçları nedir ??
    amaçları ne olacak...genpaz hisselerini alanlar muhtemelen (muhtemelen demem ihtiyatlı olmak için bence yüzde yüzde kahramanlardan biri ya da bir kaçıdır)...ayrıca bunu satarak hem fiyat hem de psikolojik baskı uyguluyorlar...

çelik nakliyatın ki de ortaklar arası bir satıştır...belki kendi kendine satmış da olabilir..

yüksek işlem hacmi ile ikili tepe yaptı izlenimi vermek için de olabilir...burası borsa kim kime dum duma...

şimdi..ky ın gözünü açtık...hisse üzerinde ciddi bir baskı yaapmaya devam ederler...alanlar nalet etsin ...almayanların da göz korksun diye olabilir...

yatırımcıysanız bu tür alengirli oyunları kaale almayacaksınız...

şirket büyüyor mu?...evet..ucuz mu evet...gelecek korkusu var mı yok...karını gizlemiş oraya kaydırmış..buraya kaydırmış...bilanço ile oynamış..bunlar hikaye...

3. karını saklamazsa ve herhangi bir dalavere olmazsa bilançodan çok umutluyum...bilanço düzgün olursa zaten kim almış kim satmış pek de umrumuzda olmaz...benim tek korkum olası bir oyunlarıdır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

-BİLANÇOLARDA son dönemde gözlemlediğim...

--satıştan iadeler ve indirimler önceden çok göze batıyordu (muhtemelen kendi kendilerine indirim ypıyorlardı)...şimdi cüzi...

--2K..5K gibi evlat pazarlama şirketlerine satış ya da borç verme(fonlama) çok azalmış...muhtemelen birileri SPK yı uyardı... ya da insafa geldiler..bu nedenle olsa gerek...genmar ve gbs nin cirosu ve karlılığı ciddi artmış)...

--brüt karlılık ciddi artmış ve faaliyet karlılığı da...ihracatı iyi (euruo nun artışı karlılığı artırmış)...

--geçen yılkı son çeyrekte da kar güdük olduğu için bu 3 aylık gelecek kar ile f/k sı çok ucuz kalacak (fiyatlar burada kalırsa tabii)....

şirket, satışların maliyetlerini ve niteliklerine göre giderler kalemini bilanço dip notlarında ara dönemlerde göstermiyor..o nedenle bir önceki çeyrek dönem ile karşılaştırmak çok zor...SPK yI UYARMAK lazım..

--BİLANÇODA ASGARİ GÖSTERİLMESİ GEREKEN KALEMLERİ GÖSTERMESİ LAZIM...

--geçen son çeyrekteki karın neden güdük kaldığını açıklamak zor...bir önceki dönem (6 aylıklarda 57 milyon ciro ile 15 milyon brüt kar var...71 milyon ciro ile brüt kar 14 milyon...bu eşyanın tabiatına aykırı bir durum....şirketten açıklama istenebilir....

5. madem cevap gelmedi ben şunu söyleyeyim. tüm gelir/kar vs. oranları içresinde ana ortaklık payının düşük olmasını sevmem. benim için iştiraklerden gelen payın değeri en iyi ihtimalle ikincildir. buna ceteris paribus pek iyi bakmam. konuşmayı herkes sevmek zorunda değil tabi.

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar merak ettiklerinizi ft dostumuza sorabilirsiniz...ft dostumuz tanıdığım en iyi temel analizcilerden biridir...o bu tür muhasebe ve temel konulara çok hakimdir...açıksası onu bu gün burada yakalamışken herşeyi sormak istiyorum...
    Sorma acaip bir analizcidir.Bizim oralara gelmez oldu utancından.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    ben bu hisseyi AKSA, BANVİT, DYO ya benzetiyorum...bu şirketlerde yıllarca süründürdü...ama sonra gerçek değerlerini katladılar...

büyük yatırımlar meyve vermeye başlayınca, patronların eşref saati de gelmiş oluyor...
    Aksa mı katlamış haha.3 senede endeka 2 ye katladı, thy 3 kattan fazla gitti.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8. Banka thyo araba motor derken GENTS a sıra gelirmi bakalım. Dususte hiç af yok.

Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 287/652 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •