Sayfa 287/1005 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: Viop LI

1. Eskiyle karıştırmamak lazim. Yabancı sermayenin oluk oluk akması için küresel piyasalar müsait değil en başta. MB nin net rezervi 40-60 milyar USD değil, bankaların ağzından burnundan dolar fışkırmiyor. Borçlanma hem zor hem maliyeti yüksek. Hani içerdeki KKM gibi bir garabeti, devasa deprem maliyetini, yüksek enflasyonu hiç saymiyorum.

İş hiç ama hiç kolay değil. Korfezden, Rusta gelecek ile, vurkac yapacak birkaç fon girişi ile çözülecek sorunlar değil.

2. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır…

3. P.tesi ve sonrası borsa çakılır,dolar 35,eflasyon %150,olur...zaten batık bir ekonomiyiz,zart,zurt.(bu sayfadaki yorumcuların son 5 senedeki genel kanaatlerine göre tabi-benim fikrim başkaydı zaten,ülkenin cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdpoğan,her konuda güveniyorum ona)

4. yatırımcılarının heyecanla beklediği Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı.

Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamalar;

📢 Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz.

📢 Şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacak. Kurala dayalı, öngörülebilen bir Türkiye ekonomisi hedefliyoruz.

📢 Vakit kaybetmeden orta vadeli finansal çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneye düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal reformlar hayatidir.

📢 Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde ilgili bakanlıklarla koordinasyon içerisinde yürüteceğiz. Mali disiplin ve fiyat istikrarı temel hedefimiz olacak. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacak.

5. "Yeşil soğan 3 lira olursa yüzüme tükürün."

Anonim
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,011
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek daha çok Maliye Bakanı gibi konuştu, Hazine Müsteşarlığı ayrı bir yerdi diye hatırlıyorum.

Maliyecilerin en iyi bildiği şey vergi toplamak.

Uzun vadeli ne yapılacak ne yapılmayacak açıklanması lazım. Rasyonellikten de ne anlaşıldığı belirtilmeli.

Populist vergiler de icat edilebilr, örneğin.

- Gayrimenkullerin %2,5'u tapuda her yıl hazineye devredilecek
    - Şirketler her yıl %2,5 bedelsiz artırım yapıp hisseleri hazineye devredecek vs
    adam sorumluluğunu bulunduğu yerin anlamını ciddiyetini bilen biri .ağzından çıkan her kelimede seçici olmak zorunda .''"Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. '' burda mesajı vermiş işte hazineci kimliğiyle .mesele yumuşak mı sert mi orta sert mi ilerleyen günlerde izleyip göreceğiz

7. Şimşek bakan olarak açıklanmamış olsaydı borsa sert düşerdi buna kimse itiraz edemez olduğunu düşünüyorum neyseki ters köşe yok.dusecekse de beklenti bitti hesabı böyle düşüş olsun.hic olmassa yönü zaman icinde belli olur.millet tutturmuş faiz artırımı gelir borsaya yaramaz diye yahu şuan zaten bankalar yüzde kırk faiz vermiyor mu.neyse bence işten anlayan birinin gelmesi iyidir yeterki ona karisilmasin.bilmiyorum ben uzun vadede olumlu düşünüyorum.herkese iyi günler

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,011
    ben yazıyı hazırlarken ohac yazmış işte

Sayfa 287/1005 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız