Sayfa 288/1001 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında bu matematiksel bir konu, talep gelirse detayına girerim. Basit anlatmak gerekirse iki rakibin işlem yaptığını düşün , birincisi hamlelerini mütemadiyen ikincinin davranışları ve kendi kurgusundaki fonksiyona göre veriyor. Bu konumda eğer ikinci hareket ederken kendi hareketlerinde bir ölü zaman yaratırsa bu endirek olarak birincinin hareketlerini de bir şekilde etkileyecektir. Matematiksel olarak böyle bir etki her zaman ikincinin lehine olur. Kontrol teorisinde bu konu çok detaylı incelenmiştir, ama forumdaşların çoğunluğu tartışmak isterse detaya girmekte fayda var.
    hmm teşekkürler
    geleceği aslen tam olarak modelleyemeyiz
    risk alıyo demek bişeyleri merkez hazine her ne ise
    diğeri de risk alamıyo
    risk alan güçlüyse
    dediğide delta t zaman sonrası olduğunda kazancını cebine koyuyo
    bu risk alışta tabi özel sektörün elindeki data set kimin kime neyi taahhüt ettiği bilgisi yok
    bence kompileks matematik değil
    fısıltı daha mühim
    bu bağlamda
    yoksa bilip bilmeden bu risk e girsen
    şanzuman değil motor bile iner

2. biz anlamlandıramadığımız işleri kompileks matematiğe bi de bişeye daha çok yüklüyoz bence
    boşver rxpu bu kadar sofistike değil herşey
    takarsan kafaya kafayı bozarsın alimAllah
    böyyük matematikçi vardı bi dene
    geym teori felan
    fazla irdeledi .. gitti. ne gerek var yav. olanlan eğlenmeye bakacan. kompileks matematik te internet geçse de bunca zaman antik yunan'ın 3bin sene evvel bulduğundan farklı değil, buna inan

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    hmm teşekkürler
    geleceği aslen tam olarak modelleyemeyiz
    risk alıyo demek bişeyleri merkez hazine her ne ise
    diğeri de risk alamıyo
    risk alan güçlüyse
    dediğide delta t zaman sonrası olduğunda kazancını cebine koyuyo
    bu risk alışta tabi özel sektörün elindeki data set kimin kime neyi taahhüt ettiği bilgisi yok
    bence kompileks matematik değil
    fısıltı daha mühim
    bu bağlamda
    yoksa bilip bilmeden bu risk e girsen
    şanzuman değil motor bile iner
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    biz anlamlandıramadığımız işleri kompileks matematiğe bi de bişeye daha çok yüklüyoz bence
    boşver rxpu bu kadar sofistike değil herşey
    takarsan kafaya kafayı bozarsın alimAllah
    böyyük matematikçi vardı bi dene
    geym teori felan
    fazla irdeledi .. gitti. ne gerek var yav. olanlan eğlenmeye bakacan. kompileks matematik te internet geçse de bunca zaman antik yunan'ın 3bin sene evvel bulduğundan farklı değil, buna inan
    Aslında daha az düşünmek ve sorgulamanın insan hayatında huzur ve mutluluk getireceği gerçeğini ben de kabul ediyorum. Ancak her bünye buna uygun olmaz, bazısı sorgulamak keşfetmek ve karmaşık sandığının aslında basit ve temel kural olduğunu görmeyi hissetmeyi sever ve bundan zevk alır. Düşünmenin ve sorgulamanın getirdiği huzursuzluğun seviyesini keşfetmek ve karmaşık gözükeni basit olarak görebilmenin vereceği haz geçtiği anda artık geri dönüş mümkün olmaz zira yine mutluluğu yakalamışsınızdır hem de mizacınıza ve yaratılışınıza uygun bir formatta.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Sayfayı ve müdavimlerin yorumlarını yaklaşık 20 gündür okuyorum dolarda 1 kez al-sat yaptım vize krizi sonrası ama Thyao'da bilanço öncesi şişme yükselişte borsadan çıktım, nakite geçtim...bunu ifade etme nedenim yatırım argümanı olarak borsayı kullanmam dövizde doğru adımlar atamamamdır (samimi ifade ile)...sizlere döviz ile ilgili geçen hafta son günlerde bilanço satışlarına kayıtsız kalmasına neden olarak olası bir MB faiz artışını mı satın alıyor yoksa bir döküş mü, ya da yeni hareket öncesi bir toplayış mı...fikriniz nedir paylaşırsanız sayenizde ben de fikir sahibi olacağım...Zarraf davası öncesi döviz alma niyetim var ve nereleri geri çekilme olursa görebilir yani alım için nereleri uygun düşünürsünüz...saygılarımla

5. YTD.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında daha az düşünmek ve sorgulamanın insan hayatında huzur ve mutluluk getireceği gerçeğini ben de kabul ediyorum. Ancak her bünye buna uygun olmaz, bazısı sorgulamak keşfetmek ve karmaşık sandığının aslında basit ve temel kural olduğunu görmeyi hissetmeyi sever ve bundan zevk alır. Düşünmenin ve sorgulamanın getirdiği huzursuzluğun seviyesini keşfetmek ve karmaşık gözükeni basit olarak görebilmenin vereceği haz geçtiği anda artık geri dönüş mümkün olmaz zira yine mutluluğu yakalamışsınızdır hem de mizacınıza ve yaratılışınıza uygun bir formatta.
    Hocam şimdi fazla uç bi tip değilse kişi maslow tatmin hiyerarşisi grafiği herkese uyar
    Nitekim bnm ev airport civarı
    H.sonu özel jetler iner kalkar
    Yani en tepe adamlarda aynı durumda
    Böyle bi elin parmakları insan var
    Mutluluk kendin bişeye ulasman değil
    Birilerine bişey yaparak onları ulastirabilmen
    Mesela bunu rahibe Theresa yaptı diyebiliriz ama tabi gönülden yaptıysa vazifesi değilse
    Yani kombi yakamayan uni mezunlarının yaşadığı dünyada bende mizacim ölçeğinde mutluyum tabi
    Fazla beklentide olmamakta bi mutlu olma metodu olabilir
    İkinci kısım episode 2
    Aslında bay rxpu sen baya aydın adamsın
    Huzur . Ve huzursuzlugada deginmisin
    İki tür huzursuzluk olur
    A. meraktan doğan. Bu üçüncü kişilere zarar verilmeden yapiliyosa faideli bile
    B. Patent vizyon para pul yok diyelim Lüküs evlerde yaşayıp Lüküs arabalardan inmiyosan dunyada cok yer boyle su an. O zmn kül kedisi saat 12 de ayakkabısıni bağlayıp giyindiginde aglamayacan ama onun bilgisini moderen yada kilasik matematik vermez
    Hah şimdi bağladık mevzuyu
    Not: bişey kesfedince mutlu olunulmaz. Zate var olan şeyi yeni gormussun . bilmiyonki belki erken geldin , belki geç kaldın.
    Son düzenleme : Moruk; 12-11-2017 saat: 18:09.

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Ekleme
    gitmedigimiz hastaneyi de gormedigimiz dr ve hemsirelerin maasini
    hatta park etmedigimiz hastane otoparkini, yemedigimiz pogoca paralarini da odeyecez cok yakinda..........

Ben de 1050 lira emekli parami almaya merso ile gidicem hehe
    Bak onları unutmuşum..ama sorun değil dr'nin, hemşirenin, otoparkın parasını ödesek ne olacak ki..bunların hazine garantili kredilerini ödemeyelim de..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kadınların en rahat yaşadığı ülkeler sıralaması...

Suudi Arabistan'ın da gerisine koymuşlar...

Dolar kuru 1 lira olsa ne yazar 5 lira olsa kim takar...

Bunun için mi çalışıyor, çocuk yetiştiriyoruz bu ülkede.

Sayfa 288/1001 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •