Sayfa 288/340 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

1. Döviz kurlarında ki %20 artış olması halınde Tuğçelik aşağıda ki tabloya göre 122.000.000 tl kur kaynaklı kar yazacak.
    Bir yanlışlık mı var acaba diye durumu yatırımcı ilişkilerine sordum herhangi bir yanlışlık olmadığı cevabını aldım.
    Yorumu olan var mı?
    http://

2. Şu sıra moda oldu, TL kredi faizleri çok düşük malum. Şirketler ucuz kredi çekip değişik yatırımlar yapıyor. Çemtaş bir sürü arazi aldı mesela. Bunlar düşük faizle tl kredi çekip döviz mi aldılar.

3. Konu ile ilgili (614 mln luk döviz pozisyonu) şirkete mail atmıştım gelen cevap aşağıda. Ben net bir çikarimda bulunamadim ne demek istenildiği ile ilgili.

"Merhabalar;
    Müsaitlik durumum olmadı yakın zamanda ancak maillerinizin yasal yanıtlanma süresi 14 iş günü içerisindedir.
    Sorunuzla ilgili kısaca toparlamak gerekirse sahip olunan döviz pozisyonu *2021 Q4 için*18.913.299 tl gözükmekte olup ** 2022 Q1 de 614.079.542 tl olarak hesaplanmıştır. Döviz pozisyonunun neden bu kadar arttığı tek kalemde yer almamaktadır. Çünki muhasebe sisteminde ticari senetler ticari alacaklar kasadaki döviz tutarı bunların hepsi şirketin aktiflerinde bulunmaktadır.İhracat yapan bir şirket olduğumuz için bgelir ve döviz borcu da genellikle kur cinsinden olmaktadır.Maliyet esası kavramı gereği bilançoda TL karşılığı gözükmektedir."

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Konu ile ilgili (614 mln luk döviz pozisyonu) şirkete mail atmıştım gelen cevap aşağıda. Ben net bir çikarimda bulunamadim ne demek istenildiği ile ilgili.

"Merhabalar;
    Müsaitlik durumum olmadı yakın zamanda ancak maillerinizin yasal yanıtlanma süresi 14 iş günü içerisindedir.
    Sorunuzla ilgili kısaca toparlamak gerekirse sahip olunan döviz pozisyonu *2021 Q4 için*18.913.299 tl gözükmekte olup ** 2022 Q1 de 614.079.542 tl olarak hesaplanmıştır. Döviz pozisyonunun neden bu kadar arttığı tek kalemde yer almamaktadır. Çünki muhasebe sisteminde ticari senetler ticari alacaklar kasadaki döviz tutarı bunların hepsi şirketin aktiflerinde bulunmaktadır.İhracat yapan bir şirket olduğumuz için bgelir ve döviz borcu da genellikle kur cinsinden olmaktadır.Maliyet esası kavramı gereği bilançoda TL karşılığı gözükmektedir."

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bir kaç kere okudum, anlamaya çalışırken beynim yandı.

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bir kaç kere okudum, anlamaya çalışırken beynim yandı.
    Maharaj hocam sizde sorabilirsiniz sirkete. Cok hızlı bir şekilde cevap veriyorlar. Belki size daha anlamasi kolay bir cevap verirler.

Acikcasi bu durumu cok onemsiyorum. Çünkü sirketin piyasa degeri an itibariyle 475 mln tl. 614 mln luk döviz pozisyonu ile şu kur seviyesinde 100 mln tl yi aşıyor ceyreklik kur kari. 25-30 mln tl de faliyet karı gelirse 2.ceyrekte 125-130 mln tl net kar görünüyor suanda.

Bu durum aşırı derecede olumlu yönde garip geliyor bana.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bir gariplik var ama. Öyle bir para olmaması lazım. 180 milyon civarı borcu var hatta o borç için bedelli yapacaktı. 614 milyon lirayı nasıl buldularda döviz pozisyonu açtılar?

Gerçek olamıyacak kadar ilginç rakam.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bir gariplik var ama. Öyle bir para olmaması lazım. 180 milyon civarı borcu var hatta o borç için bedelli yapacaktı. 614 milyon lirayı nasıl buldularda döviz pozisyonu açtılar?

Gerçek olamayacak kadar ilginç rakam.
    İşin doğrusu ben de anlamadım.
    Toplam dönen varlıklar hepsi 419 Milyon.
    Mantığı yok gibi, Duran varlıklar içerisinde bazı kalemleri ekleseniz yine 614 Milyona ulaşamıyorsunuz.
    Şirketin Toplam varlıkları 730 milyon iken arsa araziler makina techizat düşseniz.

Sanki bir yanlışlık var gibi

İş yatırım sitesinde Gelir Tablosu altında şirketlerin yurt içi - yurt dışı satış rakamları, döviz pozisyonları ayrıca gösterilmiş.
    Ney yabancı para pozisyonu 36.783.229 TL karşılığı olarak gösterilmiş.
    Şirketin finansal rapor dip notlarında USD sütununda net döviz 36.783.229 USD gösterilmiş.

Yani bu rakam ya iş Yatırım sitesindeki gibi 36.783.229 TL
    Ya da Tuclk Finansal rapordaki gibi 36.783.229 USD

Ben iş yatırım doğrusunu yazdığını düşünüyorum.
    Şirket cevabında alacak senet vs demiş. Tamam da kardeşim dönen varlığının toplamı 419 milyon zaten

8. Aynen öyle sevgili playmaker, mümkün değil öyle bir parasının olması.
    Haa alüminyum yanı sıra 1. çeyrekte kokain işinede girdilerse bilemem.

Sayfa 288/340 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •