Sayfa 29/157 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 225 - 232 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. Petun ve pnsut buhur25 ten çıktı haklı olarak.

Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by ankarali_omer Yazıyı Oku
    Petun ve pnsut buhur25 ten çıktı haklı olarak.

Neden hakli olarak dediniz?
    Bilancolari su anda sikinti gostermiyor?

ytd

3. Defansif fakat yatırımcı dan ilgi görmüyor artık. Bide son protesto mevzuları. İnşallah tekrar dönerim petuna. Temettü var ama biraz da trend olsa tadından yenmez

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Onu bunu boşverin siz şus oruyu sorun kendinize.

@orelet osman
    Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama fiyatı 10 lira olan hisseden 1.000 lot alsak ve her yıl 2 lira temettü verse, tüm temettüye fiyatı 8 liraya düşeceği için yeniden 8 liradan hisse alsak. Bu hisse 8 den 10 liraya geri gelmek için %25 fiyat artışı yapmak zorunda, oysa temettü verirken %20 veriyordu!

Aynı şirketin özdeşini ama temettü vermeyenini düşünsek. Bundan da 1.000 lot alsak bu da diğeri gibi her yıl fiyatını %25 artırsa. 5 yılın sonunda,

1) Toplam portföyümüz ne olur?
    2) Elimizdeki hisse sayısı ne olur?
    3) Hisse fiyatı ne olur?

Bir yatırımcı olarak bu 3 maddeden sizin için en önemli olanı nedir?

Tablo aşağıda. İlki temettü veren şirket diğeri vermeyen.
     Alıntı Originally Posted by rockclimber Yazıyı Oku
    Burayı daha fazla bulandırmazsanız sevinirim Erhan Bey. Kendi açtığınız konuya yazın lütfen. Ben temettü dağıtan şirketlerle ilgileniyorum ve inanın yazılarınızı birçok sessiz yığın gibi okumuyorum bile. Çünkü bana hiçbir şekilde hitap etmiyor. Benim çizgim belli. Her ay 3-5 lira zar zor arttırıp şeffaf, karını dağıtan şirketlere ortak oluyorum. Sürekli ekran başında olmamı gerektirmiyor bu durum ve zaten buna da gerek yoktur. Ve biliyorum ki bugün 2 lira olan hisse ileride (vadem sonsuz inşallah- çocuklarıma miras olarak bırakıp, yatırım felsefesini aşılamaya çalışacağım ) 10 lira olduğunda % 10 temettü veriyorsa bu benim için % 50 elli verim anlamına gelecektir. Yaşlandığımız zaman çalışmamıza gerek kalmayacak inşallah. Bir nevi daha erken emeklilik için yatırım yapıyorum.
    Bu topiği yeni farkettim. Erhan beyle ağırlıklı zıt görüşlere sahibim. Bu yüzden kendisinin açtığı topikte uzunca yazışmalarımız ve tartışmalarımız oldu. Sayın Erhan bey, Sayın Oralet Osman bey ve ilk başlarda temettü savunucusuyken sonradan fikir değiştiren(en azından ben böyle anladım) Sayın Drizm. Hepside son derece seviyeli tartışmalardı. Görüşlerimde bir değişiklik olmadı ama ben bu yazışmalardan çok faydalandım.

Bu topik okurları karşıt görüşleri ve karşıt görüş karşısında temettü yatırımcılarının görüşlerini merak ederlerse, okumalarını tavsiye ederim.

Saygı ve sevgilerimle

5.  Alıntı Originally Posted by ankarali_omer Yazıyı Oku
    Defansif fakat yatırımcı dan ilgi görmüyor artık. Bide son protesto mevzuları. İnşallah tekrar dönerim petuna. Temettü var ama biraz da trend olsa tadından yenmez

Hayırlısı, kesenize gore olsun

ytd

6. Anlık ücretsiz borsa takibi yapabileceğim kullanımı kolay işlevsel banka ya da aracı kurum hangisidir. Tavsiyeniz var mı. Ayrıca komisyon oranı da uygun olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by ankarali_omer Yazıyı Oku
    Anlık ücretsiz borsa takibi yapabileceğim kullanımı kolay işlevsel banka ya da aracı kurum hangisidir. Tavsiyeniz var mı. Ayrıca komisyon oranı da uygun olacak.

Ziraat bankasına geçtim 10 binde 10 tl kesiliyor. Tabi kamu çalışanlarına özel bir kampanya. Başka herhangi bir kesinti yok. Ne bsmv ne temettü nede bedelsizden bir kesinti yok. Önceden teb kullanıyordum temettü den bile komisyon alıyorlardı. Bıraktım orayı hemen. Ziraat ta hesap açıp virman yaptım.
    ZBorsa diye bir programı var 10 adet hisse senedini anlık izleyebiliyorsun. Hatta hesabın yoksa bile 1 ay izleyebilirsin.

Sayfa 29/157 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •