Sayfa 29/1003 İlkİlk ... 1927282930313979129529 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 225 - 232 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Eskiden anket yapan arkadaşlarımız olurdu, yok mu bir anket açacak?

Ben de 200-300 puan artış bekleyenlerdenim. Hem tahminim hem de temennim bu yönde. Faiz artışının uzun dönemde çok ağır sonuçları olacağını düşünüyorum. Hem piyasayı rahatlatacak, zaman kazandıracak hem de ekonomiye çok fazla "acı ilaca" mahkum etmeyecek bir yolun seçileceğini düşünüyorum. Beklentim gerçekleşirse, kısa vadede 8'lere bir hamle olabileceğini ama orta ve uzun vadede 7,5-8 arası dalgalanacağımızı bekliyorum. Doların buralardan çok da aşağılara gitmesinin kolay olmadığını düşünüyorum. Hiç faiz artışı olmazsa, ekim ayı başına döneriz, işler daha da kötü bir hal alır. 400 puan üstünün kısa vadede 7,20lere salınmak için bahene olabileceğini ama orta ve uzun vadede yine 7-7,5 arasının söz konusu olacağını düşünüyorum, çok bir şey fark etmeyecektir kur üzerinde.

2. şu işe bakarmısınız Allah aşkına. şu sayfadaki muhabbetleri okuyanlar bizleri faizci sanır. yüksek faizden beslenen vanpirler dahi sanır. halbuki piyasa en azından enflasyonun bir iki puan üzeri bir faiz istiyor. biz ille de eksi faiz vereceğim diye uğraşıyoruz. ayrıca yap reformları, ver piyasaya güveni. ondan sonra o faiz yerin dibine kadar iner zaten. yoksa kim ister faizi? hepimiz 0 olmasını isteriz ama bu işler istemeyle olmuyor. icraatla oluyor. düşük enflasyonla oluyor. tabi ki ne desek boş.

3. Az önce tacirler ile görüştüm TTL Kartopu serbest fonu için . Çıktığı ilk günden itibaren takip ediyorum. Türev ve hisse senedi piyasasına yatırım yapıyor. 1 Temmuz da halka arz olmuş ve %52 getiri elde etmiş. Günlük olarak hisse oranı ve türev oranı hep değişkenlik göstermiş, oldukça başarılı. Tacirlerin zaten yurt içi piyasalardaki başarısı geçmiş tecrübelerine dayanmakta. Ancak fonun tamamı tek bir yatırımcı tarafından kapatılmış. O nedenle yeni yatırımcı alamıyorlar. Bu fonun aynısından 1 tane daha kuracaklarmış ve minimum 1 milyon TL ile yatırımcı kabul edeceklermiş.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. Sifir faiz de kotu...
    Her ekonominin kendine has ihtiyaclari var galiba bir yerde tutan hamle baska yerde turmuyor.cok degiskenli hayat ve ekonomi...
    Ben olsam 500 baz puan artis yapardim.belli bir yerden sonra konut ihriyac vs kredilerine o kadar etki etmiyor..ama esas bacak maliye ve tasarruf uretim hukuk egitim vs kalici reformlar....
    O da zor iş....
    Bakalim ne yapacak mb ve finans cevreleri...
    Ytd

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Az önce tacirler ile görüştüm TTL Kartopu serbest fonu için . Çıktığı ilk günden itibaren takip ediyorum. Türev ve hisse senedi piyasasına yatırım yapıyor. 1 Temmuz da halka arz olmuş ve %52 getiri elde etmiş. Günlük olarak hisse oranı ve türev oranı hep değişkenlik göstermiş, oldukça başarılı. Tacirlerin zaten yurt içi piyasalardaki başarısı geçmiş tecrübelerine dayanmakta. Ancak fonun tamamı tek bir yatırımcı tarafından kapatılmış. O nedenle yeni yatırımcı alamıyorlar. Bu fonun aynısından 1 tane daha kuracaklarmış ve minimum 1 milyon TL ile yatırımcı kabul edeceklermiş.
    Aklima gelmisken yeni yatirimci almak icin kurulmus fonlara ek halka arz yapilamiyor mu?
    Degismez en basta belirlenen belli bir tavan mi var yoksa?
    Ytd

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

6. Faiz artışını ben 250 den yukarı beklemiyorum. Sanırım bu da piyasaya 16-17 gibi yansıyacak. Yanılmıyorsam biri düzeltsin. Bir de merak ettiğim kısa vadeli borclanma fonu mu daha iyi olur bu durumda ppfler mi.?

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Az önce tacirler ile görüştüm TTL Kartopu serbest fonu için . Çıktığı ilk günden itibaren takip ediyorum. Türev ve hisse senedi piyasasına yatırım yapıyor. 1 Temmuz da halka arz olmuş ve %52 getiri elde etmiş. Günlük olarak hisse oranı ve türev oranı hep değişkenlik göstermiş, oldukça başarılı. Tacirlerin zaten yurt içi piyasalardaki başarısı geçmiş tecrübelerine dayanmakta. Ancak fonun tamamı tek bir yatırımcı tarafından kapatılmış. O nedenle yeni yatırımcı alamıyorlar. Bu fonun aynısından 1 tane daha kuracaklarmış ve minimum 1 milyon TL ile yatırımcı kabul edeceklermiş.
    Danaya girer gibi giremiyor muyuz acaba?

8.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Danaya girer gibi giremiyor muyuz acaba?
    tek isim altında oldukça neden olmasın :D
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 29/1003 İlkİlk ... 1927282930313979129529 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •