Sayfa 29/44 İlkİlk ... 19272829303139 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 225 - 232 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Bakan Murat Kurum açıkladı;

10 ilde 171bin bina incelenmiş;
    - 25 bin bina yıkık, ağır hasarlı ya da yıkılacak
    - 122 bin bina az hasarlı ya da hasarsız
    - 24 bin bina orta hasarlı
    - Yıkılan binaların %95' i 2000 yılı ve öncesi yapılmış

Toki' nin 10 ilde 134 bin binası varmış. Hiç biri zarar görmemiş.
    Günlerdir bölgede koordinasyonu bile sağlayamayan yöneticilerin 6 günde bu kadar binayı inceleyip verdiği bu bilgilere inanmak nasıl bir kelime ile tarif edilebilir ? Sadece "komik" diyebileceğim.

İmar affı ile ilgili rakamları, il il rakamları verilerek, büyük bir iş yapmış edasıyla böbürlene böbürlene malum şahsın sesinden dinleyebileceğin videolar var sosyal medyada. Arayıp hızlı bir şekilde ulaşabilirsin.

O beyanlardan yola çıkarak, o evlerde yaşayan insanların bir kısmı vefat etti, bir kısmı yaralandı ve büyük bir kısmı da evsiz barksız kaldı diyebilir miyiz ?

Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Günlerdir bölgede koordinasyonu bile sağlayamayan yöneticilerin 6 günde bu kadar binayı inceleyip verdiği bu bilgilere inanmak nasıl bir kelime ile tarif edilebilir ? Sadece "komik" diyebileceğim.

İmar affı ile ilgili rakamları, il il rakamları verilerek, büyük bir iş yapmış edasıyla böbürlene böbürlene malum şahsın sesinden dinleyebileceğin videolar var sosyal medyada. Arayıp hızlı bir şekilde ulaşabilirsin.

O beyanlardan yola çıkarak, o evlerde yaşayan insanların bir kısmı vefat etti, bir kısmı yaralandı ve büyük bir kısmı da evsiz barksız kaldı diyebilir miyiz ?
    Yapılan inceleme basit bir inceleme. Bir binaya bakıp yıkılıp yıkılmadığını cevaplamak ne kadar sürebilir? 6.000 kişi sahada çalışıyormuş.

Asıl önemli olan, yıkılan binanın yönetmeliğe uygun mu değil mi olduğuna bakmak ki bu tabii ki 170bin bina için 6 günde cevaplanabilecek bir şey değil. Kuşlu sitede mesajlar artık yardım talepleri değil müteahhit, yapı denetimci ve hatta şantiye sorumlusu gibi kişilerin yakalandığı haberleriyle doldu. İnşallah cezalarını çekerler. Hatta bunu bir kamu spotuna dönüştürüp her gün ekranda göstersinler ki, insan hayatına önem vermeyen *erefsizler, belki hapse gireceğinden korkar.

Verilen imar affı sayısını biliyorum. 144 bin.
    Benim merak ettiğim, bu aftan yararlanıp, maalesef vefat edenlerin durumu. Önceki mesajımda da sitem ettiğim kısım bu. Yemezz dememden anlamışsınızdır sanırım ama her zamanki gibi insanlara etiketleme yapıldığı için, hemen gözler okuduğunu değil düşündüğünü görüyor.

3.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Yapılan inceleme basit bir inceleme. Bir binaya bakıp yıkılıp yıkılmadığını cevaplamak ne kadar sürebilir? 6.000 kişi sahada çalışıyormuş.

Asıl önemli olan, yıkılan binanın yönetmeliğe uygun mu değil mi olduğuna bakmak ki bu tabii ki 170bin bina için 6 günde cevaplanabilecek bir şey değil. Kuşlu sitede mesajlar artık yardım talepleri değil müteahhit, yapı denetimci ve hatta şantiye sorumlusu gibi kişilerin yakalandığı haberleriyle doldu. İnşallah cezalarını çekerler. Hatta bunu bir kamu spotuna dönüştürüp her gün ekranda göstersinler ki, insan hayatına önem vermeyen *erefsizler, belki hapse gireceğinden korkar.

Benim merak ettiğim, bu aftan yararlanıp, maalesef vefat edenlerin durumu. Önceki mesajımda da sitem ettiğim kısım bu. Yemezz dememden anlamışsınızdır sanırım ama her zamanki gibi insanlara etiketleme yapıldığı için, hemen gözler okuduğunu değil düşündüğünü görüyor.
    144 bin sadece Kahramanmaraş, 88 bin Malatya, 200 bin Hatay. Diğerlerini açıklamış mı bilmiyorum. Onları da eklersen en az 800 bin eder, sadece o bölge için. Kimsenin henüz konuşmadığı ise bu imar affı için alınan paralar. O paralar nerede acaba ? Sırası geldiğinde onu da konuşacağız elbette. Para verip imar affından yararlanan, bir kaç sene sonra hakları iptal edilip parasına çökülen vatandaşları da konuşacağız. Susmayacağız. Daha konu çok.

Gözüm ne yazdığını görüyor elbette. Yemez dediğin nokta imar affı konusu. Benim yeme dediğim nokta ise bu yapılan araştırma konusu. Hiç eğip bükmem. Sen de eğip bükme lütfen.

Düşüncem ise oldukça net. Tekrar etmeye gerek yok.

Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    144 bin sadece Kahramanmaraş, 88 bin Malatya, 200 bin Hatay. Diğerlerini açıklamış mı bilmiyorum. Onları da eklersen en az 800 bin eder, sadece o bölge için. Kimsenin henüz konuşmadığı ise bu imar affı için alınan paralar. O paralar nerede acaba ? Sırası geldiğinde onu da konuşacağız elbette. Para verip imar affından yararlanan, bir kaç sene sonra hakları iptal edilip parasına çökülen vatandaşları da konuşacağız. Susmayacağız. Daha konu çok.

Gözüm ne yazdığını görüyor elbette. Yemez dediğin nokta imar affı konusu. Benim yeme dediğim nokta ise bu yapılan araştırma konusu. Hiç eğip bükmem. Sen de eğip bükme lütfen.

Düşüncem ise oldukça net. Tekrar etmeye gerek yok.
    Kaç gün önce yazdım bilmiyorum ama "imar affı için para aldığın kişilere gidip evin çürük, çık, yık...vs diyemezsin" demiştim.
    Bana eğip bükme derken, sanırım yaptığımdan değil, ileride yapma uyarısı içindi. Teşekkürler.

Benim gerginliğim ya da hızlı bir çözüm kovalamamın nedeni sanırım o deniz kabuğu. Taşınana kadar çok çok çok stres yaşadık. Kızanlar olacak belki, sürekli aynı şeyi söylüyorum ama gerçekten hükümetin değişmesini bekleyecek zaman yok. İnşallah insanlarımız artık daha bilinçli olur, m2 hesabı yapmaz, kuruş hesabı yapmaz, hızlıca evlerini inceletir ve sorun varsa kentsel dönüşüme dahil olur.

Oğlum akşamları odasının kapısını kapatmıyor artık. O kadar çok binamızın yapılışını, yapanı, yapısını, yeri geldi detaylı teknik bilgisini....vs anlatmama rağmen tedirginlik var. Bakalım ne zaman geçecek.
    Gerçekten ertelenebilecek bir konu değil deprem... Allah korusun ne diyeyim...

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku

Kaan Bey,

Sizi iktidar yanlısı olarak görsek te rakamlarda manipülasyon yapmayan bir forum üyesi olarak tanıyoruz. İmar affı ile neredeyse milyonlarca kaçak yapı affedildi. İlaveten deprem bölgesindeki yüzbinlerce binanın 5-6 günde incelenip değerlendirildiğini nasıl düşünürsünüz anlamak mümkün değil. Yanlış hatırlamıyorsam mühendislik eğitimi almıştınız. Basit matematik bile bunun mümkün olmadığını kanıtlar. Şartlar ağır, yol yok iz yok, kar soğuk vb. ama neredeyse milyon bina 5-6 günde incelenmiş. 10.000 kişi çalışsa inceleyemez. Daha ileri gideyim, SAR radarı takılı bir SİHA uçursanız bölgede ancak 5-6 gün bölgenin resmini çeker belki çekemez.

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Kaan Bey,

Sizi iktidar yanlısı olarak görsek te rakamlarda manipülasyon yapmayan bir forum üyesi olarak tanıyoruz. İmar affı ile neredeyse milyonlarca kaçak yapı affedildi. İlaveten deprem bölgesindeki yüzbinlerce binanın 5-6 günde incelenip değerlendirildiğini nasıl düşünürsünüz anlamak mümkün değil. Yanlış hatırlamıyorsam mühendislik eğitimi almıştınız. Basit matematik bile bunun mümkün olmadığını kanıtlar. Şartlar ağır, yol yok iz yok, kar soğuk vb. ama neredeyse milyon bina 5-6 günde incelenmiş. 10.000 kişi çalışsa inceleyemez. Daha ileri gideyim, SAR radarı takılı bir SİHA uçursanız bölgede ancak 5-6 gün bölgenin resmini çeker belki çekemez.
    mzffr Bey,

Muhalefet yanlısı olduğunuzu bildiğim için ve sizi yazdıklarım konusunda ikna edebilmek için sizin desteklediğiniz kişilerden reel haber arıyordum. Bugün önüme düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve ekremin açıklamaları aşağıda.

Kurumların araştırmasına göre İstanbul' daki binaların 818 bin adeti 2000 yılı öncesi yapılmış.
    Ekremin açıklaması ise İstanbul' daki yıkılma tehlikesi olan bina sayısı 90 bin. 818 bin ile 90 bin oranının yorumunu size bırakıyorum.

Ekremin şu satırlarda anlattığı ile benim yazdıklarım arasında ne gibi bir fark var? Ben, insanlar da bir şeyler yapmalı derken iktidar yanlısı oluyorum da, o bunu söyleyince ne oluyor?
    "Bu acil bir meseledir, akşamı sabahı bile yok. Bu sistemin İstanbul için elzem olduğunu defalarca niteledik. Sadece kurul boyutu da yok. İnsanlarımız... Ben öyle binalar biliyorum ki bina çürük. Çok yakınlarım var, taşınmış oradan, binayı boşaltması 3 yıl sürdü. Bina çürükse orayı boşaltmak zorunda" dedi.

O da benim gibi acil demiş. O da benim gibi çürük bina boşaltmanın yıllar sürdüğünü söylemiş, yanlış demiş. Onun da tanıdıkları var. O da sadece sistemle olmaz bu iş demiş. Özetle "bence" o da insanların da harekete geçmesi gerektiğini düşünüyor.
    Sizin gruptan da bir paylaşım yapmış oldum. Daha ötesi yok. Bu son mesajım olsun.

https://www.haberturk.com/istanbul-d...565857-ekonomi

https://www.ekonomim.com/gundem/imam...-haberi-682981

7. Bir kadın vardı, saati 600 tl ye biz makina getirttik kendi binamızdan çalıştırıyoruz benzin de bize ait demişti, diğer bir operatör ise kendi inşaatında dayısı için çalışıyordu, bence şu an Türkiye'deki tüm inşaatlar durdurulmalı ve bu araçlar bölgeye IŞIK HIZI aktarılmalı...

8. her şeyi bırakın binlerce kişi ölmüş, bir rabia için göz yaşı dökenler, 10 binler için bir damla göz yaşı akıttı mı? samimiyet...
    neyse yazıyorum da ne oluyor sanki, içimdeki isyanın tarifi yok... kimsenin anladığını da sanmıyorum.

99 da eksikler vardı, benim de desteklediğim hükümetin çok eksiği oldu ama emin olun bir karşılaştırma yapıldığında şu an aya gidecek bir ülkenin eksikliği ile karşılaştırıldığında 99 da çok şey yapıldığı ortaya çıkar... sadece askerin olayların içinde olması bile fark yaratacak bir hadisedir... yine de henüz yardım bekleyen insanlar varken bunları tartışmak boşa...

Sayfa 29/44 İlkİlk ... 19272829303139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •