bistin en özel hisselerinden biri tofaþ. abisi ford gibi yeri bende ayrý.
bu güzide þirketler olmasa biste para sokmam.
bistin en özel hisselerinden biri tofaþ. abisi ford gibi yeri bende ayrý.
bu güzide þirketler olmasa biste para sokmam.
Önceki yazýlanlarýn tekrarý olacak belki ama bilanço gerçekten güzel ve ayrýca net kâr beklentilerin %25 üzerinde. Ben bu kârýn fiyatlarýn içinde olmadýðýný ve halihazýrda sert hareketlere müsait Tofaþ tahtasý için yarýn çok hareketli bir gün olacaðýný düþünüyorum.
Yazdýklarým deli zýrvasý olup, kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Tofas ilk 6 ayda 65.000 iç piyasaya 62.000 adet dýþ piyasaya satýþ yapmýþ. Yýlýn kalanýný için Tofas tahminlerine göre enaz 70.000 iç piyasaya 90.000 dýþ piyasaya araç satacak. Yani ilk 6 ayda sattýðý araçtan %25 daha fazla aracý ikinci 6 ayda satmayý planlýyor. Bu satýþa göre karý da %20 artarsa yýl sonu karý 3.250milyon olur ve 6.5tl hisse baþý kar gelir. Huzurla temettümüzü bekleyeceðiz artýk.
Bu sene için temettü miktarý ne olabilir arkadaþlar üç aþaðý beþ yukarý fikri olan yazabilir mi mesela geçen senenin üzerinde olabilir mi teþekkür ederim
ASUS_X00TD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son on yýlda kârýný daðýtma oraný ortalama %70. Seneyi 3 milyar TL kâr ile tamamlayacaðýný ve kârýnýn %70'ini daðýtacaðýný varsayarsak, 2.1 milyar TL temettü daðýtacak demektir. Bu da hisse baþý 4.2 TL temettüye tekabül eder. Ancak kâr miktarý ve daðýtma oraný artarsa (mesela yýl olursa kâr 3.25 milyar TL ve daðýtma oraný son iki senedeki gibi %80 olursa) hisse baþýna temettü miktarý 4.8 ila 5 TL'ye kadar çýkabilir diye düþünüyorum. Yani olaðanüstü bir durum olmadýkça temettü miktarý geçen senenin üstüne her türlü çýkacak gibi duruyor.
Yazdýklarým deli zýrvasý olup, kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Hay allah ya, iyi bilançoyu açýklayan TOASO giden FROTO![]()
Yer Ýmleri