Sayfa 290/359 İlkİlk ... 190240280288289290291292300340 ... SonSon
Arama sonucu : 2871 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: NATEN - Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Bay Tomi Yazıyı Oku
    Şirket çok ketum ve uyanık şöyle mantıklı düşünürsek !!!

Ges ile ilgili kap haberleri gördüğümüz zaman işte Güneş Enerji Kurulumu şu şirketle şu fiata aldım haberleri bir iş bir ihale ile yapılıyorsa ve çok şirket katılıp sen ihaleyi alıyorsan senin kaşına senin gözüne vermiyor bu ihaleyi sen en düşük teklifi vermişin ben en az karla ve ya ucu ucuna bu işi yapıcam diyerek en düşük maliyetle yapıcağını tahadüt ediyorsun kardan feraget ediyorsun aldığın işte ne kadar bir kar kalıcak sana belli deil şu an herkes bir yere saldırırıyor ama belki de zararına alayım ama kap a bir haber veririm 1 Milyar TL piyasa değerinden 28 Milyar TL piyasa değerine çıkarım karı burda kazanarım diyen çok şirket var dikkat etmek lazım hiç bir zaman son alıcı olmamak lazım ...

2. Konu GES Yeka 10 yıl elektrik satış garanti tutarları 2021 yılı ikinci dönemden itibaren TL/KRS sanırım 0,32 KRS üzerinden YEKA alım garantisi verdi bu da Santral kurulum maliyet / satış 25 yıllık bir ömürlü santrallerin kurulum maliyetlerini daha önce 3-5 senelerde kurtarıp kara geçerken bu yeni uygulama 10-12 yıl da kendini kurtarma durumuna geldi hemde üretip sattığını 0,32 KRS ile çarptıgında elektrik gelirlerinde eski 13 Usd/Cent satış tutarı şu an bizim 2,4193 TL ile çarpmak farklı aynı elektriği 0,32 kuruşla çarpmak farklı bu hoplayıp zıplayıp diğer GES şirketlerin daha borçlu olmalarına sebep olucak NATEN Babanın ellerine düşecekler , Şirket şu an geride durup beklemede ve çok zıplamıyor ortalığın durulmasını bekliyor ve bencede doğruyu yapıyor , yatırım tavsiyesi deildir...
    Teşekkürler temel analiz için Sn Bay Tomi.

2.  Alıntı Originally Posted by Bay Tomi Yazıyı Oku
    Şirket çok ketum ve uyanık şöyle mantıklı düşünürsek !!!

Ges ile ilgili kap haberleri gördüğümüz zaman işte Güneş Enerji Kurulumu şu şirketle şu fiata aldım haberleri bir iş bir ihale ile yapılıyorsa ve çok şirket katılıp sen ihaleyi alıyorsan senin kaşına senin gözüne vermiyor bu ihaleyi sen en düşük teklifi vermişin ben en az karla ve ya ucu ucuna bu işi yapıcam diyerek en düşük maliyetle yapıcağını tahadüt ediyorsun kardan feraget ediyorsun aldığın işte ne kadar bir kar kalıcak sana belli deil şu an herkes bir yere saldırırıyor ama belki de zararına alayım ama kap a bir haber veririm 1 Milyar TL piyasa değerinden 28 Milyar TL piyasa değerine çıkarım karı burda kazanarım diyen çok şirket var dikkat etmek lazım hiç bir zaman son alıcı olmamak lazım ...

2. Konu GES Yeka 10 yıl elektrik satış garanti tutarları 2021 yılı ikinci dönemden itibaren TL/KRS sanırım 0,32 KRS üzerinden YEKA alım garantisi verdi bu da Santral kurulum maliyet / satış 25 yıllık bir ömürlü santrallerin kurulum maliyetlerini daha önce 3-5 senelerde kurtarıp kara geçerken bu yeni uygulama 10-12 yıl da kendini kurtarma durumuna geldi hemde üretip sattığını 0,32 KRS ile çarptıgında elektrik gelirlerinde eski 13 Usd/Cent satış tutarı şu an bizim 2,4193 TL ile çarpmak farklı aynı elektriği 0,32 kuruşla çarpmak farklı bu hoplayıp zıplayıp diğer GES şirketlerin daha borçlu olmalarına sebep olucak NATEN Babanın ellerine düşecekler , Şirket şu an geride durup beklemede ve çok zıplamıyor ortalığın durulmasını bekliyor ve bencede doğruyu yapıyor , yatırım tavsiyesi deildir...

Naten de boş durmuyor , FROTO dan ihale aldı, yavrusu ESEN mercedes ten aldı, ESEN in yavrusu Antalya bölgesinde 10 MW gibi bir rakam aldı tam emin değilim böyle birşey var... tüm firmalar çatılarına bahçelerine kuracaklardır...

3.  Alıntı Originally Posted by Bay Tomi Yazıyı Oku
    Benim de bu tahta için teorim ve ya hissiyatim destek direnç usd bazlı ben 1996 dan beri hisse alır satarım bu işlerden anlamıyorum ama hani diyolarya burda Matruska Şirketleri patron halka arz etti birbirinin kopya şirketleri diyolar ya bir örnek var elimizde Margün hisse senedi bu sirket 8 TL fiyattan halka arz edildi uzun zaman orda durdu milleti bıktırdı. Ben dün internet sitesinde dolanırken 2021 yılında sirket sahibi Margun den 2021 yılında 2Milyon 200 bin lot hisse aldığı haberini gördüm yaklaşık fiat 8.50 TL şimdi ben diyorimki hisse nin gideceği ve dinleyeceğim yerler 8 TL katları olucak sekilde , 8 TL, 16 TL, 24 TL, 32 TL 40 TL 48 TL .....enflasyon , borsa yükselişi, güzel kar ve kap haberleri ile gidebileceği seviyeler olacaktır ...

Burda Naturelde ise Hisse alimi iki kademe oldu 60 TL ve 80 TL yakın alış tarihleri onun için 60 TL nin katlarımı yoksa 80 TL nin katlari olabilecek bir iki ay içinde belli olur bu da benim bu tahtalar için içimden geçen teoremlerdir olur olmaz kısmet, yatırım tavsiyesi değildir..
    Tahta icin hala bu teorimlerim devam ediyor 60 rakaminin bir katini gectik , simdi sira 80 rakaminin kati olucak sekilde gidip oralarda tahtaci biraz cay , kahve , vs istirahat rahatca edebilir , o istasyon veya durakta ne kadar duracagina tahtaci karar verir , tahtaci icin bana gore 8 TL Ve 80 TL baslangic olarak milat takvimin basladigi rakamlar sade bir teorem dir , yatirim tavsiyesi deildir...
    Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.

4.  Alıntı Originally Posted by Bay Tomi Yazıyı Oku
    Tahta icin hala bu teorimlerim devam ediyor 60 rakaminin bir katini gectik , simdi sira 80 rakaminin kati olucak sekilde gidip oralarda tahtaci biraz cay , kahve , vs istirahat rahatca edebilir , o istasyon veya durakta ne kadar duracagina tahtaci karar verir , tahtaci icin bana gore 8 TL Ve 80 TL baslangic olarak milat takvimin basladigi rakamlar sade bir teorem dir , yatirim tavsiyesi deildir...
    Sayın Bay Tomi; teoreminize teknik olarak bir dayanak göstermek isterim.
    Aşağıdaki grafik Haftalık Log. USD bazlıdır. Görüldüğü üzere çanak tamamlanmış, sonraki hedefi ise çanak katlama olarak teknik analizde yeri olan bir formasyondur. 2,2 dolar dipten 6,6 dolar çanak tepesini oluşturmuş. Yani 3 katı mesafe almış. Çanak katlama hedefi ise ne tesadüftür ki 6,6 doların 3 karı 19,8 dolara denk geliyor. Şirketin işlerinde bir bozulma olmaz ise, Bu hedefe ulaşırken mutlaka iniş çıkışlar olacaktır. Bize düşen sabırla beklemek ve takip etmek. saygılarımla.....

https://resmim.net/cdn/2022/11/03/QUpNj.png
    Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.

5.  Alıntı Originally Posted by Umut0109 Yazıyı Oku
    Sayın Bay Tomi; teoreminize teknik olarak bir dayanak göstermek isterim.
    Aşağıdaki grafik Haftalık Log. USD bazlıdır. Görüldüğü üzere çanak tamamlanmış, sonraki hedefi ise çanak katlama olarak teknik analizde yeri olan bir formasyondur. 2,2 dolar dipten 6,6 dolar çanak tepesini oluşturmuş. Yani 3 katı mesafe almış. Çanak katlama hedefi ise ne tesadüftür ki 6,6 doların 3 karı 19,8 dolara denk geliyor. Şirketin işlerinde bir bozulma olmaz ise, Bu hedefe ulaşırken mutlaka iniş çıkışlar olacaktır. Bize düşen sabırla beklemek ve takip etmek. saygılarımla.....

https://resmim.net/cdn/2022/11/03/QUpNj.png
    Sayin Umut Bey teoremde baslangis fiatlari maliyetleri temsil ediyor , maliyetin ustu carpanlari da maliyetin karlari anlamina gelir sizin yukarida ki tablonuzda ki degerlere de baktigimizda o verilere gitme potansiyeli gorulebilir , ben uzun zamandir tahtanin acele etmeden belli hedeflere kitlendigini saniyorum , dusus gosterse bile o yil icinde gordugu rakami yine bir sekilde gecmeyi biliyor , mesela 19 Usd dolari bugun ku kur ile yaklasik 350 tl gibi bir rakam dimi peki biz 9 Aylikta 350 veya 400 Milyon getircez dimi tahtacida sanirim gelen kar rakamlarinin alti sifirini atip geriden oyle geliyor yatirim tavsiyesi deildir...
    Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.

6.  Alıntı Originally Posted by Bay Tomi Yazıyı Oku
    Sayin Umut Bey teoremde baslangis fiatlari maliyetleri temsil ediyor , maliyetin ustu carpanlari da maliyetin karlari anlamina gelir sizin yukarida ki tablonuzda ki degerlere de baktigimizda o verilere gitme potansiyeli gorulebilir , ben uzun zamandir tahtanin acele etmeden belli hedeflere kitlendigini saniyorum , dusus gosterse bile o yil icinde gordugu rakami yine bir sekilde gecmeyi biliyor , mesela 19 Usd dolari bugun ku kur ile yaklasik 350 tl gibi bir rakam dimi peki biz 9 Aylikta 350 veya 400 Milyon getircez dimi tahtacida sanirim gelen kar rakamlarinin alti sifirini atip geriden oyle geliyor yatirim tavsiyesi deildir...
    Tahta yapıcı süre içerisinde hisseyi istediği değerde tutabilecek güçte oluyor genelde. Çok extrem gelişmelerde tahtaya daha güçlü bir yatırımcı gelmesi hedefe daha erken gidilmesini sağlayabilir. Ayrıca patron istemediği sürece birşey olmayacağı da herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Patron sürekli geri alım yapıyor. Belli ki kafasında birşey var. Bekleyip göreceğiz.

Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
    Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.

Yol uzun o ayrı konu fakat keyif almak lazım çok iyiydi Naten bugün.Ayrıca patronun elbet vardır bir düşündüğü sonuçta kendi malına sahip çıkıyor önemli bence.

Geldik fasulyenin faydalarına Naten hissesi 2 günde çok iyi prim yaptı piyasada ışıl ışıl parlıyor.Yarın Naten hissesi seansı nasıl kapatır vardır kafalarda doğaldır bu sorular benim düşüncem yarın Naten seansı yeşil kapatmasıdır ve büyük hareketine devam etmesidir yolun açık olsun Naten uzun yıllar beraberiz.He kırmızı olursa da sıkıntı yok o ayrı konu fakat düzeltmeyi yeni bitirdiği için yarında seansı primli kapatma ihtimali yüksektir bence.

Sayfa 290/359 İlkİlk ... 190240280288289290291292300340 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •