Sayfa 290/1000 İlkİlk ... 190240280288289290291292300340390790 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,313 - 2,320 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    Cidden anlamakda zorluk çekiyorum sayın hkm
    bizim borcumuz da gsmh de belli
    avrupa devletleri ve abd'nin de belli
    devletlerin öyle borçlarını ödeyip sıfırlaması da gerekmiyor
    makul faiz oranlarıyla borçları çevirebiliyorsan kafi, kaldı ki öyle diğer devletler gibi(gsmh'nin 2,3 4 katı)devasa borcumuz da yok
    Şu corona belasından sonra uluslar arası sermayenin tavrı değişecektir diye düşünüyorum
    yaşayıp göreceğiz.
    Uluslararası sermaye isterse tavır değiştirir isterse değiştirmez,asıl önemli olan artık çok borçluyuz,borcumuzu çevirmezlerse ödeme gücümüz yok.Yani adamların insafına kalmış bir haldeyiz.Durum böyle değil mi sn kitapçı.Yeni borç alamazsak ne yapacağız.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Uluslararası sermaye isterse tavır değiştirir isterse değiştirmez,asıl önemli olan artık çok borçluyuz,borcumuzu çevirmezlerse ödeme gücümüz yok.Yani adamların insafına kalmış bir haldeyiz.Durum böyle değil mi sn kitapçı.Yeni borç alamazsak ne yapacağız.
    İyi de borçsuz devletmi var? sayın hkm
    dediğim gibi bizim borcumuz diğerleriye mukayese edilemeyecek kadar küçük gsmh'ye göre
    ancak evet insaflarına kalmış durumdayız
    bu bölge de hükümran olmamızı hazm ettiklerinde önümüz açık.
    Şu corona döneminde çok büyük testden geçiyoruz, en iyiyiz abartmıyorum inan.

iyi de borçsuz devletmi var? sayın hkm
    dediğim gibi bizim borcumuz giğerleriye mukayese edilemeyecek kadar küçük gsbh'y gör
    ancak evet insaflarına kalmış durumdayız
    bu bölge de hükümran olmamızı hazmettiklerinde önümüz açık.
    Adamlara borçluyuz ,istedikleri gün borçlarını isterler,buğdayı bile ithal ediyoruz,doğalgazı dolarla alıyoruz ve paramız yok.Paramız olmadığı için isterlerse doğalgazı keserler,isterlerse gıdada bile problem yaşarız dolar olmadığından ithal edemeyiz.Ama hükümranız öyle mi

Sn kitapçı ipler uluslararası sermayenin elinde,evet sadece bizimki değil tüm ulus devletlerin ipleri adamların elinde.İstediklerinin canına okurlar,istediklerine dokunmazlar.Maalesef bizim de özgür bir dış politika uygulamamız falan bu ekonomiyle zor.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Adamlara borçluyuz ,istedikleri gün borçlarını isterler,buğdayı bile ithal ediyoruz,doğalgazı dolarla alıyoruz ve paramız yok.Paramız olmadığı için isterlerse doğalgazı keserler,isterlerse gıdada bile problem yaşarız dolar olmadığından ithal edemeyiz.Ama hükümranız öyle mi
    O dediklerinizi işi yokuşa sürmek için yaparlar
    barış dolu bir dünya istiyorum, istiyoruz.
    çok şey mi istiyoruz?

o dediklerinizi işi yokuşa sürmek için yaparlar
    barış dolu bir dünya istiyorum, istiyoruz çok şey mi istiyoruz?
    Devletlerarası barış istemekle olmaz ki sn kitapçı.Devletlerarası işler güçle yürür.Gücün yoksa ekonomin zayıfsa barış da adamların şartlarıyla olur.Karşımızdakiler de bildiğin gavur.Sana bana niye acısın ki.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Devletlerarası barış istemekle olmaz ki sn kitapçı.Devletlerarası işler güçle yürür.Gücün yoksa ekonomin zayıfsa barış da adamların şartlarıyla olur.Karşımızdakiler de bildiğin gavur.Sana bana niye acısın ki.
    E haklısınız tabi sonuç da bu topraklar da ezelden beri var değiliz, kuyruk acıları var! zayıf düşmeyeceksin.

E haklısınız tabi sonuç da bu topraklar da ezelden beri var değiliz, kuyruk acıları var! zayıf düşmeyeceksin.
    Maalesef zayıf düştük.Köprüydü,yoldu,hastaneydi hepsi borçla yapıldı,inşaata dünyanın parasını döktük,paralar betona gömüldü.Eh beton da uluslararası ilişkilerde hiç bir işe yaramıyor.Sanayiye tarıma yatırım yeterince yapılmadı,adamakıllı tek sektörümüz turizm o bile gavurların insafına bağlı.Ruslarla uçak düşürme işinden bir ters düştük o yıl turizm kan ağladı.Nerden baksan bir ton yanlış iş yapıldı.Durumumuz hiç iyi değil,gavurlara çok bağımlıyız.

Sayfa 290/1000 İlkİlk ... 190240280288289290291292300340390790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •