-
Arkadaşlar birde şunu hatirlatmak isterim,
Amerikan s&p500 borsası zirvesi olan 4700 lu rakamlardan aşağı yönelmiş ve bugünkü 3785 seviyesine kadar inmiş. ((Yaklaşık %20 civarinda inmiş.)) Bir onceki pandemi krizinde ise 3300 lerden 2300 lere kadar yaklaşık %30 gibi bir ıniş olmuş ve kisa surede toparlamış.
Şuan ki S&p500 u düşünürsek eğer muhtemelen ayni tarz seneryo olacak bence. Şuan 3780 civarinda olan piyasalarinin onumuzdeki ayda yaklaşık %10 kadar inmesi muhtemel görünüyor, bunu hesaplarsak 3780 civarindan kabataslak 3300 lere kadar inebilir ve orada toparlanma emareleri başlar diye düşünüyorum ama biraz daha zorlarsa eğer 3050 civarını da gorebilir ama ben daha aşağısına gideceğini kesinlikle sanmıyorum. Nasdag borsasi da % lik bakımından bu verilere yakin düşüş seyrediyor anladığım kadarıyla.
Yani kısacası ABD borsalari ayı piyasasina girmiş görünüyor ama toparlanmasi için inecegi seviyede baya yakın gibi görünüyor. Yapacağı kriz hamlesini 2/3 unu gerçekleştirmiş bana göre. Son bir kismi olan 3300-3050 aralığına gitmesi kalmış. Fazla bir şey yok. Yaklaşık 1 ay içinde bu seviyeleri test eder diye düşünüyorum.
Bizim piyasa ile alakası ne derseniz eğer, onlarin piyasası toparlanmaya başlayınca bizim piyasayada ister istemez psikolojik rahatlama yapacaktir bence. Yabanci yatirimci bu kadar bekleme yeter deyip hisselere tekrar girmek isteyecektir. Zaten kendi borsalari rahatlayinca (tahmini 1 ay sonrasinda) bizim hissemizde bilanço aciklamak uzere olacak ve tahmini yer olarak 55-70 araliginda fiyatlarda gezebileceğini düşünüyorum. Bakalim zaman gösterecek bunuda. Umarım yanilmam.
Zaten bizim piyasa şuan enflasyon ve dolar karşısındaki erimesini telafi etmeye çalışıyor bence. Yerli yatirimci da parasinin erimesini istemez ve paranin gidecek pek yeride yok zaten. O yuzden bizim borsamiz,, ABD borsasindan bağımsız hareketler sergiliyor su sıralar benim düşünceme göre.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
-
Yine guzel bir medya haberi daha,,,
12 Haziran 2022, 23:25
Bir Rus turistin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, Rusya için neredeyse dünyaya açılan “tek pencere” haline gelen Türkiye’ye olan yoğun talebi çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.
Rusya'da yazın en ucuz charter turları açıklandı
Rusya'da yazın en ucuz charter turları açıklandı
Bir Rus turistin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf, Batı’nın yaptırımlarla hava sahasını kapatması sonucu Rusya için neredeyse dünyaya açılan “tek pencere” haline gelen Türkiye’ye olan yoğun talebi çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Moskova’nın Vnukovo havaalanındaki “kalkış tablosu”nda, 10 dakika arayla bile Antalya’ya yeni bir uçağın kalktığı görülüyor.
Özellikle THY’nin rekor sayıda ek sefer koyması ve charter yolcularını da Moskova’dan Türkiye sahillerine taşımasıyla, havaalanındaki uçuşların ezici çoğunluğunun istikameti Türkiye. Hatta iç hat seferinden daha sık, Türkiye’ye uçuş var.
10 Haziran gecesi çektiği fotoğrafı paylaşan Svetlana Filonova, "Ruslar uçuyor… Neredeyse hepsi Türkiye'ye! BDT'ye ve Dubai’ye de birkaç uçuş var ama çoğunun adresi Türkiye” diye yazıyor. (Turkrus)
Anlaşılan havacılık ve turizm baya baya iyi gidiyor gibi. Vatandaş 2 senelik pandeminin ardindan bu sene acısını çıkaracak ve herkes seyehat için can atıyor gibi. Ayrica Rusya savaş başladığından bu yana ilk 100 gunde petrol ve dogalgazdan 93 milyar euro gelir elde etmiş. Bu savas Rusya yi pek etkilememiş gibi görünüyor. Birkaç gun omce Rusya faizini %9,5 e indirdi seklinde haber okumuştum. Rusya anlaşılan onlemlerini almış ve pek etkilenmiyor gibi görünüyor ekonomik olarak. Rusya vatandaşının en baştaki tercihi yine Turkiye gibi görünüyor. Zaten dolar yükseldikçe onlarin para birimi deger kazanıyor. Yani Türkiye oldukca ucuz tatil bölgesi olarak dikkat çekiyor. Hatta gecende Almanya' dan bir yetkili kış ayını Tükiye de geçirebilirsiniz, Almanya da kış cok zor gececek gibi, Turkiye kışın daha ucuz fiyatlar sunuyor diye haber okumuştum.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
-
10 dakika arayla uçuş
Capture.jpg
minibüs seferi dahi yok bu sıklıkla.
-
Taşınan Açıklar yok gibi, THYAO aylardır ilk kez açık sayısı milyon lotun altında, pozisyonlar gün içi karlı kapandığından fazla bir açık taşınmamış,
-
@berkimcans, bilgi için teşekkür ederim. Sanırım açık yapmaya gerek yok 3-4 gündür. Yani 50 lere gittiği de yok ki niye açık yapsınlar. Gün içerisinde al-sat için çok iyi kademeler veriyor. Eğer 50-51 leri görürse o zaman yine başlar diyorum açıkçılar.
-
Rusya’da iç hat seferinden daha çok Türkiye’ye uçuş var
Rusya’da iç hat seferinden daha çok Türkiye’ye uçuş var
13/06/2022
-
Arkadaşlar Tombul Kuş’u sallıyorlar lakin küçük ortaklar tek tük düşseler de Afganlıların hareket halindeki uçağa sarıldıkları gibi sarılıyorlar. Demek ki bu yıl karlılığını kat be kat artıracağına inanmışlar. Hayırlı kazançlar cümleten…
-
Yabancı takası 1 hazirandan itibaren CİTİ 70 MİLYON LOT DEUTSHE 15 MİLYON LOT eksilmiş. Yani 2 haftada 85 milyon lot mal satmışlar ve hisse 51 den 47 ye gelmiş.. Daha önce yazdığımız gibi 1 mart -31 mayıs arasında alınan 69 milyon lot mal satılmış.
Bu saatten sonra THY de yabancıdan mal satışı günlük açık satışları gelebilir ertesi gün kapanmak amacıyla. BOFA ve Global ikilisi bir çok tahtada bu işi yapıyorlar..THY gelecek en ufak bir 8-10 mişyon lotluk bir yabancı alışı kağıdı 50 nin üzerine atacaktır..Bu arada THY nın isminin Türkiya Hava Yolları olarak değiştirilmeside bence gereksiz bir çalışma. Tüm dünyada Turkish Airlines olarak yılların çalışmasıyla yaratılan global ölçekli bir markayı silmek bence çok gereksiz bir harekettir..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri