Sayfa 293/612 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon
Arama sonucu : 4892 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

Alıntı Originally Posted by metamorfoz100 Yazıyı Oku
    Geçen yılki 2019 temettü verimi %13,3
    Bu yıl böyle bir oran gelirse süper olur...

Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Herkese merhabalar,

Geçen yıl fiyat düşük ve temettü bu yıldan daha yüksekti.
    6 tl civarında bir fiyatta iken 80 krş temettü olağanüstü bir rakamdı bence.

Bu yıl iyi ihtimal 60 kuruş temettü olabilir ve fiyat ta temettüyü 10 TL üzerinde karşılar ise %6 civarında kalır oran .

Oranın daha fazla olması için fiyatın epeyce düşmesi gerekir.

Temettunun 80 kuruşa çıkması halinde (ki kazandığını hepsini vermesi demek) %8 civarında olur .

Geçen yıldan düşük olacağı şüphesiz ama zaten geçen yılki oran çok yuksekti,

Bu fiyatta bir hissede 60 krş temettü bile bir çok şirketin misli ile üzerinde olacak ,
    Hemde 2019 gibi bir zor senede...

Herkese bol kazançlar..
    Ben bana kandım bir şey kazanamadım, siz SİZ olun sakın bana kanmayın.

2. temettü fena değil: hisse başı 0.765 TL net.

3. güzel temettü sene başı 5 tl olan şirket için...seneye iştirakler güzel kar yazarsa 1 tl verir inşallah toplamaya devam...

Herkese merhabalar ,

Açıklanan temettü oranı fazlasıyla memnun edici ve bence beklentilerin üzerinde,
    neredeyse kazandığı paranın tamamını dağıtıyor .

işin doğrusu bu hissenin temelide, tekniğide, karlılığıda, temettüsüde para eder, ama hissede adında mı oyuncusunda mı beş para etmeyen birşeyler var ,
    ruhsuz bir hisse ...

yatırımcısına sabırlar...

herkese bol kazançlar ...
    Ben bana kandım bir şey kazanamadım, siz SİZ olun sakın bana kanmayın.

5. bilançoyu biraz inceledim gözüme çarpanlar;
    kısa vadeli yükümlülükler %5 gibi artması gayet olumlu
    uzun vadeli yükümlülükler %18,71 artması gayet normal hatta iyi sayılır
    brüt satışların ve satış gelirlerinin %6 -7 gibi artması güzel biraz daha iyi olabilirdi
    net esas faliyet karının aslında %33,83 artarak 54301 bin gelmesi süper normalde iştirakler zarar yazmasa daha fazla temettü alabilirdik
    2020 umarım daha iyi geçer ben hala almaya devam edecem benim açımdan hisse hala cazibesini koruyor...
    not bence zor itimal ama umarım pınar grubu birleşmez o zaman petun için olumsuz olur...

6.  Alıntı Originally Posted by konkasor34 Yazıyı Oku
    bilançoyu biraz inceledim gözüme çarpanlar;
    kısa vadeli yükümlülükler %5 gibi artması gayet olumlu
    uzun vadeli yükümlülükler %18,71 artması gayet normal hatta iyi sayılır
    brüt satışların ve satış gelirlerinin %6 -7 gibi artması güzel biraz daha iyi olabilirdi
    net esas faliyet karının aslında %33,83 artarak 54301 bin gelmesi süper normalde iştirakler zarar yazmasa daha fazla temettü alabilirdik
    2020 umarım daha iyi geçer ben hala almaya devam edecem benim açımdan hisse hala cazibesini koruyor...
    not bence zor itimal ama umarım pınar grubu birleşmez o zaman petun için olumsuz olur...
    Finansal ve karlılık olarak en iyi petun olduğu için, birleşme kusa dönemli petun lehine olmayabilir. Belki uzun dönemli iyi olur. Mevcut durumda bütün pınar grubu şirketletinin Kademeler çok sığ, büyükler için cazip değil. Bundan dolayı defter değerinin çok altında kalıyor.

Ayrıca birleşme olursa Pnsut, Petun, Pinsu ün ortak iştirakleri de tam konsolidasyona girer. Her biri aynı şirkete düşük ıranda iştirak ettiği için, finansal varlık varlık veya özkayak olarak bilançolanmış.

Pnsut Petun Pinsu birleşmeli artık. Orta uzun dönemli iyi sonuclar verebilir.

7. Pınar grubu ile ilgili kap a haber düştü...Meşhur kamburumuz kalkıyor...

Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. KAP haberiyle beraber yatay hedefleri konuşabiliriz sanırım artık. PAzartesi günü alım yapmak için fırsat bekleyecem.

pentu.jpg

Sayfa 293/612 İlkİlk ... 193243283291292293294295303343393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •