Artan

291,50 10 15:53
277,75 10 15:52
39,64 9.99 15:50
8.585,00 9.99 15:40
37,04 9.98 15:52
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 15:53
58,85 -9.95 15:50
7,81 -9.92 15:52
82,55 -9.78 13:55
102,00 -8.03 15:53
Azalan Hisseler

İşlem

6.076.352.421,49 15:53
5.908.926.844,10 15:53
5.673.892.241,00 15:53
5.590.709.170,55 15:53
5.320.464.017,00 15:53
Tüm Hisseler
Sayfa 296/940 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,361 - 2,368 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    ...
    onu zamanı gelince yaşayacağız, ama sanki geçen sene çalışmayan "sell in may,
    go away" bu sefer çalışabilir gibi geldi.

kendime, nisan ayının sonunda borsadan ayırma konusunda telkinde bulunuyorum,
    duygularıma hakim olabilirsem uygulamayı düşünüyorum.
    ...
    Teknik Analize kafa yoranlar geçmiş zaman-olay cetvelinden yola çıkarak ilerisi
    için projeksiyonlar çiziyor.

Grafiğe bakıldığında döngülerin 10-12 haftada tamamlandığı 3 ayda bir yeni bir
    zirve oluştuğu sonucu çıkıyor. Haliyle bundan sonraki tepe için de Nisan sonu
    ön görüsünde bulunuluyor. Ancak geçmiş tecrübelerime dayanarak söylüyorum
    market maker aynı yemeği, 3 ncü akşam aynı saatte sofraya koymaz. Servisi
    ya daha erken ya da daha geç yapar.

Haftalık grafiğin üzerine RSI göstergesini özellikle koydum. Endeks yeni zirveler
    tazelerken RSI ne yazık ki aşağıya kayıyor. Göstergenin yönü bize BIST te
    toplama döneminin sona erdiğini, halihazırda dağıtım sürecinde olduğumuzu
    söylüyor.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

2. İsmini yazmadığım kağıt Kozal dı şimdi siteden baktım hakkaten dün al vermiş, adam söylediğini yerine getirmiş.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

3. iyi akşamlar arkadaşlar ben bilançodan pek anlamam anlayan bir arkadaşım varsa aksa nın bilançosuna bir bakabilirmi? şimdiden teşekkür ederim..

4.  Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    iyi akşamlar arkadaşlar ben bilançodan pek anlamam anlayan bir arkadaşım varsa aksa nın bilançosuna bir bakabilirmi? şimdiden teşekkür ederim..
    Sn. Adorable, bilanço işi biraz ayrıntılı bir iş normal Matriksten sanırım daha kolay oluyor, bende MatriksMobile olunca hiçbir işe yaramıyor...

Bende bu siteye bakıyorum,

https://www.borsadirekt.com/sirket-karti/aksa

Bu sitede mali tablolar seçilip bakılabilir, iş yorumlama konusuna gelince bilgisi az olan her konuda fikri vardır derler benim fikrim var o da şöyle ;

Bu bilançolar genelde açıklanmadan önce iyiyse fiyata olumlu yansıyor kötüyse olumsuz yansıyor, işte asıl gün gelip açıklanması ve bizim gibi Ky lerinde haberinin olmasıyla tiyatro son bulur ve perde kapanır,

Bir bilançonun okunması öyle kolay değil bazıları var satır aralarına bakıp ileride bu kağıdın karlılığı şu olur diyebiliyor, yada adam bu firmanın sektörde rakibi şu firmaydı o zor duruma düştü bütün işler buna kaldı/kalır deyip doğru bir yatırım yapabiliyor,

Yazdıklarım sizin sorunuza cevap olmadı ama bilmediğim şeylere yorum yapmaktansa bildiğim taraftan bir cevap vereyim dedim politikacı misali
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    iyi akşamlar arkadaşlar ben bilançodan pek anlamam anlayan bir arkadaşım varsa aksa nın bilançosuna bir bakabilirmi? şimdiden teşekkür ederim..
    Dün gece sorunuza cevap veremedim kusura bakmayın...

Sizin için kısaca bir göz attım:

- Mâlum benim Temel Analiz bilgim "temel" seviyede... O nedenle kabaca bir yorum olacak...

- Şirket para kazanmış ama satışların kârı azalmış durumda. Bunu stoklarının hızla artmasından anlıyoruz. Malı satmış ama sanki borca satmış...

- Aynı grafik üzerinden görebileceğiniz gibi alacakları da artmış durumda.

Diğer önemli olabilecek grafikler ise şunlar olabilir:

Ben genel bir değerlendirme yapamayacağım ama sanki şirketin borcu çok fazla, bunun büyük bir bölümü dolar cinsinden. Stokları eritebilirse kâr edebilir ama şu anki durumda zor gibi...

Fiyatı bulunudğu seviyeyi hakediyor ama daha yukarıları ise aynı kârı devam ettirirse görebilir...

Fiyat tahmini ise şöyle hesaplanmış durumda:

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    ....
    ....
    ....
    - Mâlum benim Temel Analiz bilgim "temel" seviyede... O nedenle kabaca bir yorum olacak...
    ....
    ....
    [/IMG]
    diyerek temel Analize Giriş ders:101 demişsiniz

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    diyerek temel Analize Giriş ders:101 demişsiniz
    Artık Temel Analiz derslerine de başlama zamanı geldi...

Bundan böyle kendim bu konuda çalışmaya başlayacağım. Notlarımı ve öğrendiklerimi sizlerle de talep eden olursa paylaşabilirim...

Ben acemiyim. Daha uzman birisi olaya el atsa daha iyi. Yine de birlikte yapalım derseniz ben başlayacağım, sizlerle de paylaşırım...

E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

8. ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim sayın lutfu001..

Sayfa 296/940 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •