SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Akşama güzel bir paylaşım yapacağım demiştiniz. Hani, lambadan cin çıkaracak haliniz de yok. Yine de bekliyoruz işte.
CEVAP:
-Eylül 2017 tarihinde Ceo: 5 yılda 1 Milyar TL ciro demişti. Biz de heyecanlanmıştık. Hatta size ek olarak ne demiştim; Bu şirket borçsuz aynı zamanda, bu çok önemli demiş ve altını çizmiştim. Şimdi yeni yılda Ceo; daha önce demiş olduğu hedefini daha erken bir tarihe revize etti. (bkz-10 Ocak/2018 bloomberg tv) Dedi ki; 2020 veya en geç 2021 yılında ihracat hedefimize (100 Milyon dolar) ulaşmayı düşünüyoruz dedi. (İhracata ulaştığında, cironun yarısı iç piyasa olacağından, otomatik olarak ikisine de ulaşmış oluyor.) Yani bizim süre 5 yıldan yarıya iniverdi. Hedef Azami artık 2.5 veya 3 yıl.
SORU:
-Abi, şirketin bu güzel revize açıklamasından sonra, siz de borçsuzluğunu revize edecek misiniz?
CEVAP:
-Elbette tabiiki. Şirketin borçsuz olması; ciro büyüdükçe gider sınırlı kalacağından, kar ciddi oranda artacak demektir. Giderlerin anası kredi faizleridir. Finansal borcu yok ki, finansman gideri tahakkuk etsin.
SORU:
-Abi ya, yatırıma giderse. O zaman ne olacak.
CEVAP:
-Bu şirket ciddi oranda yatırıma gidemez. Çünkü şirketin açıklamış olduğu son dönem faaliyet raporunda, kapasite kullanım oranı birleşmenin de etkisi ile, müthiş bir boş kapasite oluşmuş. (bkz-kap haber-%43)
SORU:
-Abi bu durum gerçekten müthiş. Sizce başka nasıl bir durum oluşur bu şirkette.
CEVAP:
-Hemen Arçelik, Vestel gibi şirketlere ekstradan üretim de yapabiliriz. Çünkü kapasite çok müsait. Böyle bir haberi de, ivedi olarak bekliyorum.
SORU:
-Teşekkürler abi.
CEVAP:
-Hadi hayırlısı bakalım.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer İmleri