Sayfa 297/1002 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu topikte vaktinde cok yazildi su Halk Bankasina bulasmayin diye. Dolar da. Dinlemedik ki.

2.82'den 3 milyon dolar getirip bozdurdum cikip "dolar alanin eli yanar" derken. Senelerdir herifin soktugunu cikarmak icin ugrasiyorum. En sonunda da korona sayesinde cikardim, gecende 8.40'tan gittim. Bu sefer dolar sokunca bu musibeti goturecegi icin sevinecegimi zannettim, ama daha da ofkelendim.
    Sn 666;Sen, Yurtdışında olduğun için Araplardan, Borsa'dan falan zararı çıkartırsın da,Biz Türkiye de yaşayanlara sokulan, voyvoda kazığını nasıl çıkartacağız.??
    TR de ,Maaşı asgari ücret seviyesinde olanların öfkesi de,günden güne , içten içe artıyor..

Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Sn 666;Sen, Yurtdışında olduğun için Araplardan, Borsa'dan falan zararı çıkartırsın da,Biz Türkiye de yaşayanlara sokulan, voyvoda kazığını nasıl çıkartacağız.??
    TR de ,Maaşı asgari ücret seviyesinde olanların öfkesi de,günden güne , içten içe artıyor..
    Disardaki hisselerim fezaya gitti. Hem ABD, hem BAE. Adam gibi yer ile adam gibi olmayan yer arasindaki piyasa iskontosu.

Olay cikarmak degil, atilan kazigi kabullenmedim, o yuzden ugrastim. Benim burdan cikardigim dolar 8 haneli. Hayatimdan caldigi yanina kaldi ama.

Allah kolaylik versin Kar_Adam, ne diyebilirim ki. Benim kac tane tanidigim batti. Essek kadar adamlar "oglum is var mi?" diye ariyor. Umarim tez elden kurtulursunuz bu musibetten.

2010'da ulkenin is borcunun %27'sini yurt disinda yerlesik Turkler karsiliyordu.

2019 senesinde bu oran %6. Simdi kac oldu bilmiyorum.

Dolar 3'ten 4 oldu bir hafta, tanidigim herkes parasini cikardi ulkeden. Hak hukuk guguk olmus, hicbir kontrol mekanizmasi kalmamis, herkese terorist herkese KETO...

BDDK gidip o Amerika'daki Mormonun (ismini unuttum) actigi bos fonu onaylamis... ne denilir artik.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Alaman Markı'nın Tedavülden kalkıp Yuroya döndüğü yıl (2002) Alamanyada idim,3 ay orada kaldım ve döndüm..Türkiye'de yuronun nasıl bir banknot olduğunu ,benden gördü çokları..
    O zamanlar, Memleket sevgisi ,Yuro sevgisinden ağır geldi..
    İstanbul'a döndüğümü duyanlar '' Oğlum sen manyak mısın, İnsanlar Avrupa'ya/ Alamanyaya kaçmak için bin türlü yasadışı yol deniyor,Sen uçakla gitmişsin, uçakla geri geliyorsun" dediler..
    Şimdi,Aradan geçmiş 20 yıl ve Ekonomik, Sosyal, Hukuki, Sağlık olarak,Alamanyada yaşayanlar nerdeeee,Ben nerdeeeyim, Türkiye nerede..!?
    Pişmanlık duyuyor muyum.? Evet..!!

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bunun alternatifi nedir? Ulkeyi batirmadan gitmeycekler. Dolarci da birakmayacak. Ermeni meselesine "hamdolsun gorusulmedi" dersin, Turklere (Erdogan'a degil, Turklere, ona diye Esaddi) "hirsiz" diyen bedevi ile yeniden dost olursun... farketmez. Dolarci yemiyor, long oynamis. Bir hamle yapiyor, eline bakiyor. Nerden para getiriyorsun, kasanda ne kadar para var... Sonra geri cekiliyor, bekliyor. Bakiyor faize ne yapiyorsun, enflasyona ne yapyorsun... Sonra tekrar hamlesini yapiyor biraz daha yukari cekiyor.

Istanbul secimlerinde de milletin rizki ile oynayarak secim socunlarini etkileyebilecegini gormus.

Bu grafigi cizdirenin isi de hukumet gitmeden bitmeyecek.

Peki bunun alternatifi nedir? Hangi parti basa gelebilir? Siyasetten anlayan biri anlatsa da dinlesek.

Partiyi boşver

Merkez ve diğer kurumlar görevlerini yapsın.Kanundaki

Kamuda dolardan vazgeçsin.

Baştaki karışmasın vazifesini yapanlara.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Bunnar siyah renkli isveçliler
    Bunları isveç şey yapamamış
    Biz mi yapacağuk
    Bunlara İngilizce Cute denir
    Türkçe de bu tanım şirin demektir
    Şirket kelimesinin kökü şirin den gelir
    Şirin kedi
    Şirked
    Zamanla bu
    Şirket olarak evrildi
    Gavur önce bele disco ile hayatına girdi
    Şimdi coin kripto paralarla arka cepten cüzdanı çekiyo
    Efenim, bunlara mahal , vermiyiniz
    Kattiyyen
    Mutlak ve mutfak, suretle
    O kaddaaaarrrrr
    Gavur yamandır anlamazsın
    Arada aşşaaaa tavvuk çifliğe gel
    Orda laflarık

Eyi pazarlar
    Laki kardeşim
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun !

Moruk -i sani ibn amr (ra ) kuddise sırrıhu hazretlerine salat ve selam olsun !

Sultan II. Mahmud ile vezîri tebdîl-i kıyâfet dolaşıyorlarmış. Dağ bayır giderken, bir çobanın kulübesine rastlamışlar. Varıp kapısını çalmışlar. Çoban da misâfirlerini 'Kimsiniz?' demeden içeri almış. İçerisi bir hayli soğukmuş. Sobada da yanan bir şey yokmuş. Çoban bakmış ki misâfirleri üşüyecekler, “Bismillâh” demiş, köşedeki iskemleyi kaptığı gibi parçalamaya başlamış. Vaziyeti anlayan pâdişâh hemen müdahale etmiş:-Aman efendi, biz üşümüyoruz. Isınmak için iskemle yakılır mı?Çoban pâdişâhın sözünü duyunca, bir kızmış. Gelip pâdişâhın ensesine bir tokat patlatmış.-Bre densiz, bilmez misin ki ev sâhibinin işine karışılmaz?! Vezir kıpkırmızı olmuş. Ama tebdil-i kıyâfet olduklarından ne pâdişâh, ne o vaziyeti idâre etmişler. Neyse biraz oturup hoş beş etmişler. Pâdişâh çobanın ağzını aramış, ahâlinin vaziyeti hakkında epeyce konuşturmuş. Derken iskemle yanıp bitmiş. Bunu gören çoban da, bu sefer kendi oturduğu iskemleyi kaptığı gibi parçalamaya başlamış. Pâdişâh yine dayanamamış:-Dur ne yapıyorsun, bâri onu yakma, diye atılmış. Tabiî yine tokadı yemiş:-Demedim mi size ev sâhibinin işine karışılmaz, demiş çoban. Pâdişâh bu işe içerlermiş. “Ben de sana göstermezsem...” diye içinden bir plân kurmuş. Artık ayrılık vakti gelip vedâlaşırlarken pâdişâh çobana ismini, yurdunu söylemiş, eline kâğıt tutuşturmuş ve “Biz de seni bekleriz efendi” demiş. Pâdişâh sarayına dönmüş, aradan zaman geçmiş. Derken bir gün bizim çoban, yolları dolana dolana saraya gelmiş. Pâdişâhın misâfiri olduğunu söyleyip, elindeki kâğıdı göstermiş. Hemen pâdişâha haber vermişler. O da sarayın boğaza bakan bir balkonuna mükemmel bir sofra kurdurup, misâfirini buyur etmiş. Çoban, vezir ve pâdişâh birlikte sofraya oturmuşlar. Çoban iştahla yemeklerden yiyormuş. Pâdişâh da biten yemek lerin çok kıymetli gümüş, porselen tabaklarını tutup denize fırlatıyormuş. Yemek devâm ediyor, pâdişâh boşalan tabakları atıyormuş ama çobandan hiç ses çıkmıyormuş. Sanki böyle bir âdet varmışçasına denize giden güzelim tabaklara sesini çıkartmıyormuş. Sonunda vezir dayanamamış ve bir aralık pâdişâh yine bir tabağı atarken “Aman pâdişâhım, bütün tabakları
    denize attınız. Onlar hazînenizin çok kıymetli parçalarıydı.” demiş. Çoban dönmüş ve vezirin ensesine bir tokat patlatmış:-Hâlâ öğrenemedin mi vezir efendi, ev sâhibinin işine karışılmaz!
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    Üftade hazretleri kalp kırarım korkusu ile kendine hakaret edenlere bile hiç karşılık vermez idi.
    Üftade hazretleri buyurdular ki ;
    İnsan ölümü hatırladığı müddetçe , hasedi terk eder.
    Allahü tealanın sana istediğin şekilde lütuf ve ihsanda bulunmasını istiyorsan , kullarına onun istediği gibi davranman lazımdır.
    Dünyadan sonraki yolculuk çok uzundur. O uzun sefer için yol azığı hazırlayınız. Ve biliniz ki azıkların en hayırlısı takva yani Allahü tealadan korkarak haramlardan sakınmaktır.
    Dünya bizden evvelkilerin artığı , geçmişlerin terk edip boşadığıdır. Buradan ayrılık zamanı gelmeden önce ayrılın !! ve ölüm başucunuzdaymış gibi hareket ediniz.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Günaydın TÜRK MİLLETİ
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Sayfa 297/1002 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •