Sayfa 298/1001 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Brüt takas falan dinlemiyor rtlab
    Bugünde +10
    Ne iştir anlamadım.Durdurulamıyor
    Neye göre alıyorlar tam olarak hocam?

2.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    Neye göre alıyorlar tam olarak hocam?
    Firma covid test kiti üretiyor.Pazarlama sıkıntısı yok.
    Daha uzun süre böyle gidecek galiba.

3.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    Ben yüz yüze görüştüm. Zaten benim eve çok yakınlar. Gayet kurumsal bir işletme. Çok ilgilendiler. Benim ile genel müdür yardımcısı ilgilendi. Her soruma cevap verdiler. Genel müdürü ilede tanıştım. O da epey bilgi verdi. IIS fonunu daha çok tavsiye ediyor. Her dakika her saat pozisyon değiştirebiliyor. Kendi sahsi paralarıda bu fon içindeymiş. Fon yöneticileri neredeyse her gün bloomberge çıkıyorlar. Aşağıda Kaan bey(genel müd yardımcısı) ve Burak Beyin (genel müd. ) haftalık videosu var.

https://youtu.be/9vKFhGqsl7w
    Hocam bahsettiğiniz IIS fonu için nitelikli yatırımcı mı olmak gerekiyor? 1m₺ altı ile işlem yapamaz mıyız?

Alıntı Originally Posted by Camit Yazıyı Oku
    Hocam bahsettiğiniz IIS fonu için nitelikli yatırımcı mı olmak gerekiyor? 1m₺ altı ile işlem yapamaz mıyız?
    Arayıp görüşmekte fayda var.

5. Geçen hafta bizim borsa negatif ayrışmıştı, dışarısı baya olumlu gitmisti bence onu telafi ediyor.

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    ZPE ZİRAAT PORTFÖY KATILIM ENDEKSİ HİSSE SND FONU HSYF Eski fiyatı 1.877951 Yeni fiyatı 1.919605 +%2.22

Ziraat günlük olarak bu saatlerde fon performans tablosunu yayınlıyor.

Ziraat gibi akşamına fiyatları açıklayan başka kurumlar var mı?

ZPE fonu için son kap bildiriminde ki hisse dağılımlarını ile tabloda ki birbirlerini tutmuyor. Son bildirideki oranlar ile değişiklik yapabilir miyiz acaba?
    Benim bildigim kadariyla kap taki dagilim 30 Nisan 2020 tarihine ait. Yani o tarihteki son durum. O gunden bugune gecen 13 un gun icerisinde hangi hisseleri alip sattiklarini bilme imkanimiz yok.

7.  Alıntı Originally Posted by hknkr Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba,
    Fon işinde ve forumda yeniyim. Burada gayet güzel ve seviyeli yorumlar yapıldığı için bundan sonra buranın sıkı bir takipçisiyim.
    Siz tecrübeli arkadaşlara günlerdir netleştiremediğim ve banka müşteri hizmetlerinin yanıtlayamadığı bir kaç şey soracağım.

1. Fon alım satımda fon yönetim gideri ve stopaj dışında bankanın kendisi bir komisyon uyguluyor mu? Şu ana kadar hep komisyon alınmaz diye okudum ancak emin olamıyorum. Banka neden kendisine ait olmayan bir fonun alım satımını bedava yapsın ki?

2. Hisse senedi ağırlıkla fonların stopajı olmuyor diye okudum. Ancak fonların içindeki yatırım araçlarının oranı günden güne değişiyor. Bugün benim fonumda %51 hisse senedi olup yarın %49 hisse senedi oranı olsa, bugün satsam uygulanacak stopaj ile yarın satsam uygulanacak stopaj orasında fark olmasını beklerim. Yanılıyor muyum?

3. Stopaj kara uygulanıyor diye biliyorum. Ancak alım satımda karı nasıl hesaplayabilirler ki? Örneğin dün 10 adet 10 liradan X fonu aldım. Bugün 5 adet daha aynı fondan aldım ancak birim fiyatı 11 liradan aldım. Toplam 15 adet fonum oldu. Yarın 12 adetini satacağım diyelim. Burada satacağım 12 adet fonun karını hesaplarken ilk alınan ilk satılır gibi bir mantık mı var? Yani Önce 10 liradan aldığım 10 adet fon, sonra 11 liradan aldığım 5 adet fonun içerisinden 2 adet fonu satıyor gibi mi olurum?

4. Bu sorum ise işin sadece mantığını anlayamadığım için. Garanti bankasından 166.000 TL'lik birim fiyatı 0,063132 TL olan fon aldım. Ama banka gitti 167.600 TL gibi tutarla fon alımı gerçekleştirdi. İşlemi yaparken de +- %1 üstüne altına alabilirim diyor. İstediğimden daha fazla fon almamda sakınca yok ama sadece nedenini merak ediyorum. Garantiden fon alım satımı yaparsanız sizin başınıza da geliyordur.

5. Garanti bankası fon alım yaptığım vadesiz TL hesabımda 90 TL bloke var. Başka bir arkadasıma aynı fondan aynı tutarla aynı adet aldık yine garantiden. Onun hesabında ise 22 TL bloke var. Bu blokeler sanırım fon hesabıma geçtiğinde kalkacak ancak adamına göre muamele mi yapıyor banka?

6. Garantiden aldığım FON, Ünlü Portföyün SUA fonu. Alış valörü 17:00'a kadar 1 gün. İşlemi 11 Mayısta 16:15 te yaptım. Fonu alırken işlemin 13 Mayısta gerçekşeceği bilgisini verdi banka. Bu arada geçen 2 günlük sürede ise parayı overnight hesaptan bozma bir fonda, garantinin "GAL" isimli fonunda tutuyor. Sanırım bugün 13 Mayıs, ve bugün banka GAL fonunu bozup yerine benim istediğim SUA fonunu verecek artık bana. Ama emin de olamıyorum, belki 1 gün valör bugünden itibaren geçerli olacak. Cidden Garanti bankasının ne yaptığını anlayabilmek için en az 2 saat kafa yormak gerekiyor. Garanti bankası kullanan birileri varsa tecrübelerini yazabilirse sevinirim gerçekten.

Şimdiden çok teşekkür ederim ve herkese iyi günler dilerim.
    1-Komisyon ve başka ek bir ödeme yok
    2-Öyle şey olmaz.
    Fon izahnamesi ne diyorsa onu uygular.Ve fon buna göre gruplanır.
    İzahname hisse yoğun fon diyorsa %80 altına düşüremez hisse oranını.
    3-İlk alınan ilk satılır.Eski tarihliden sata sata gelir.
    4-Alımı adet olarak yaparsanız öyle olur.Alımı tutar olarak yaparsanız al dediğiniz miktarı geçemez.
    5-Bunu garanti kullananlar cevaplasın bende öyle sorunlar olmuyor.
    6-Tefasta alım saati 17 olarak görülür ama bu emir verebilmenin son saatidir.
    Alım için fonuna göre 12.30 ila 13.30'a kadar emir verirseniz ertesi gün almış olur.
    13.30'dan 17.00'a kadarda emir verebilirsiniz ama bu emir ertesi gün değil daha sonraki gün gerçekleşir.

8.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Benim bildigim kadariyla kap taki dagilim 30 Nisan 2020 tarihine ait. Yani o tarihteki son durum. O gunden bugune gecen 13 un gun icerisinde hangi hisseleri alip sattiklarini bilme imkanimiz yok.

Evet bilme imkanımız yok ama tabloda yer alan değerler Nisan ayına da ait değil, en azından en yakın veri Nisan ayına göre şekillenir tablo.

Yazdıklarımı yanlış algılamayın hocam ben o tabloyu oluşturmayı da beceremem yapmak istedim olmadı, elinize sağlık.

Sayfa 298/1001 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •