Sayfa 298/472 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Günaydın arkadaşlar. Bana bağlanan aylık daha önce aylık robotunda gördüğüm miktarla aynı. Ama yıllık büyüme (%1,68) yansıtılmamış. Robota baktığımda, aylık bağlandıktan sonra robot artık hesaplama yapmıyor diyor. Sizin bağlanan veya henüz bağlanmamış aylıklarda (robota baktığınızda) bu fark ilave edildi mi?
     Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    3 nisan itibari ile sgk emekli aylık hesaplama robotuna yansıdı. Sizin gibi tahsisleri nisan öncesi bağlananlarda bu artış yansıtılmadı. Bizim şirketten iki kişiye bu yüzden itiraz dilekçesi hazırlayıp, sgk'ya yeniden hesaplaması için başvurduk.
     Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Teşekkürler, ilk aylık bir ödensin bakayım, olmazsa ben de itiraz ederim.
    Bugün aylığımı aldım. Bağlanan aylık miktarına %1,63 büyüme farkı ilave edilerek ödeme yapılmış.

Darısı bekleyen arkadaşların başına.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

2. Benim maaş ödeme günü 21 Nisan, bayram öncesi ödemelere göre bugün maaş + bayram ikramiyesi yatması gerekiyor, sgk günlük ödemeye bakınca herhangi bir ödeme görünmüyor sadece 5 Nisan'da yatan fark görünüyor, ya yattı ama sgk sistemi geç güncelleniyor, ya da fark dediğimiz aslında maaştı bayram ikramiyesini de sistemde yazmıyorlar anlayamadım bakalım ne olacak.
    Bu tahsis numarası da ayrı bir saçmalık, kayıtlı banka bilgilerinde farklı, 4a emeklilik kaydında farklı numara var, birinin sonu 0 diğeri 1, hangisi doğru belli değil.
    Son düzenleme : ersunan; 15-04-2023 saat: 12:12.

Benim gibi dostum senin durum da ayni...
    Benim ki bes martta yas doldu 52 yas doldu ama eyt cikinca 03 mart ta basvuru yaptim ama hala bekliyoruz bir yerde takilda tahsis talep yaziyo sonra tik yok bakalim ne zaman maas baglanacak

25 yil sgk lilik suresi olan tam 9 yil yani 108 maas in buhar olmasina mi 2015ten beri alamadigimiz iki ser bayram ikramiyesine mi yanalim napalim ne edelim onumuze gecen bir milyon eyt liye mi kizalim cozemedim bu isi.......

Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    27 subat 2023 tarihinde yaşım doldu (yıllarca bekledim)ve başvuru yaptım.03.03.2023 Eyt yasalaştı.

Yıllardır binlerce beklemiş kişi var ve 1 gün ile yıllarca bekleyecek binlerce kişi var.Bu nasıl adalet?
    Sistem 40 yamalı bohça gibi.
    Eyt ile bohçaya 1 yama eklendi fakat 10 delik daha açıldı.İleriki zamanlarda problem üzerine problem yaratıldı.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Benim gibi dostum senin durum da ayni...
    Benim ki bes martta yas doldu 52 yas doldu ama eyt cikinca 03 mart ta basvuru yaptim ama hala bekliyoruz bir yerde takilda tahsis talep yaziyo sonra tik yok bakalim ne zaman maas baglanacak

25 yil sgk lilik suresi olan tam 9 yil yani 108 maas in buhar olmasina mi 2015ten beri alamadigimiz iki ser bayram ikramiyesine mi yanalim napalim ne edelim onumuze gecen bir milyon eyt liye mi kizalim cozemedim bu isi.......
    üstad benzer durumdayız.hangisine yanalım.
    Kadıköy sgk ya 3 günde 1 gittim noldu noldu diye diye geçen hafta tahsis no çıktı.
    bu arada emekliik servis şefine sormuştum başvuru tarihi ile değerlendiriyorsunuz değilmi diye
    kadıncağız; yooo sıradan önümüzde ne varsa (kırmızı dosyayı kasdetti) ona göre dedi.bu arada bir genç market cady arabası ile asansörde tepeleme kırmızı dosya taşıyordu.tüm elemanların masası Kırmızı dosyadan geçilmiyordu.
    özetle tamam bir çalışma yoğunluğu aşikar fakat iş piyango misali gibi geldi bana.hepsi bitecek tabi bir gün ama ne zaman ?
    inşallah siz tüm arkadaşlar kısa sürede tahsis numarasını alır ve bakar diğer işlerine.syg.

5. Sn.Servetbey
    ayrıca SGK da bazı tesbitlerim var.
    emeklilik bölümünde 20 li yaşlarda 7-8 kişi var. masaları kırmız evrak dolu.
    bu arkadaşlara yukardan(amirlerden) hadi hızlı çalışalım baskısı,aşağıdan benim gibi 2-3 günde bir gidip
    benim dosyam ne alemde diyenler var.dolayısı ile hızlı hareketten hatalı işlem vs riski artıyor.
    endişem aradan 2-3 yıl geçti diyelim.çat maaş kesildi.postada sarı zarf.sgk işlemlerinizde hata var.
    duyduğum kadarı ile o güne kadar ödenen parayı faizi ile geri istiyorlarmış.
    mahkeme vs çık işin içinden.

6.  Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    Sn.Servetbey
    bu arkadaşlara yukardan(amirlerden) hadi hızlı çalışalım baskısı,aşağıdan benim gibi 2-3 günde bir gidip
    benim dosyam ne alemde diyenler var.dolayısı ile hızlı hareketten hatalı işlem vs riski artıyor.
    endişem aradan 2-3 yıl geçti diyelim.çat maaş kesildi.postada sarı zarf.sgk işlemlerinizde hata var.
    BU yuzden emekli maasi baglandiginda bu isten anlayan uzman birine de maasi hesaplattirmak ve rakami teyit ettirmek lazim

Rakamlar uymazsa itiraz dilekcesi

Aksi takdirde omurunuz boyunca dusuk maas alma ihtimalide var

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    BU yuzden emekli maasi baglandiginda bu isten anlayan uzman birine de maasi hesaplattirmak ve rakami teyit ettirmek lazim

Rakamlar uymazsa itiraz dilekcesi

Aksi takdirde omurunuz boyunca dusuk maas alma ihtimalide var
    aynen,olayın bu boyutuda var.
    özetle bu eyt rüzgarında yapılan emeklilik işlemlerine
    bir güvensizlik,şüphecilik var bende.tüm temennim ileride hepimimiz için sorun yaşamamak.

Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    Sn.Servetbey
    Dilekçe vermeden önce maaş hesaplaması yaptıysanız yaklaşık olarak o parayı alırsınız...O rakamı hatırlamayanlara geçmiş olsun ne çıkarsa onu alacaksınız ve bahsedilen risklerle yaşayacaksınız.

Sayfa 298/472 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •