Sayfa 299/1006 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Durum bizim gordugumuz gibi/kadar kotu degil esasinda..
    Bu isden zarar gorenden daha fazla karli cikan bir kitle var.
    Istedikleri bizim algilarimizla oynayip bizi harekete tesvik etmek ve bu arada da ketempeleye getirmek.
    Major poz degisiklikleri hava sakinken yapilir..
    Oyle ortalik tozduman iken, oradan oraya kosusturulmaz.
    Mazallah adama celmeyi takiveriller bi bakmissin yuzustu uzanmissin. Bu bist olsun, TL mevduat olsun, eurobond olsun her enstruman icin gecerlidir.

Syg,
    biraz finans islerinden anlıyoruz yok bankalar batarmı yok paralara el konurmu hayırdır topyekun dunya savasındamıyız ?? 2001 de tamamen iflas etmis bir ekonomide dahi batan onca bankada ki vatandasın parası odendi devletce..hani bana bu sorular sacma geliyor ..aynen oyle...bende diyorumki secime giden bir hukumet dolar kurunu dusurmek yerine neden konusa konusa yukseltir..taktik belli vatandasta dolar altın var doları yukselt altın yukselsin hem vatandası memnun et hem de dıs gucler yukseltiyor de oyu kap yoksa yukselen kurda secime gitmek siyasi bozgun olmazmı ? yanlıs mı dusunuyorum ....

2. hani yoksa kur artıkca enflasyonun fırladıgını cocuklar bile bilir artık ..kur 4.10 ken danısmanın kur 4 lira olmus gibi algı yapılıyor demesi gibi..konusa konusa yukseltilen bir kur var ..hani %50 si siyaset ekonomik jeopolitik ve dıs piyasalardan olsa %50 si de konusa konusa yukseltiler diyorum ya yuksek kur istiyorlar benimsemisler

3. sonuc olarak tl oranlar burda durmaz herzamnkinden farklı bir olay yok aslında once kur gider ardından tl oranlar takip eder..mb normal toplantısını 7 haziranda yaparsa muhtemelen 0.75-100 baz artıracak ..odea tbank fiba geri kaldılar dediydik gecende eninde sonunda yansıtırlar dediydik odea ve tbank %14 ten %15 e cektiler bu hafta ..bonolardaki yukselis eninde sonunda tl mevduata da yansıyacak biyerde .

4. bu icbc kadar degisik bir banka gormedim arkadas dolar bozdurdu hosgeldinden yararlanak dedik nakit goturduk yok illa baska bankadan eft yapacaksınız hesaba ..herifler nakit parayı begfenmiyor nasıl bankaysa gecmiste bana da yapmıslardı o zamanki acıklamaları bizde musteri az oldugu icin subede kasada bekleme maliyeti var efendim nakit kabul edersek 1 veya 2 gunlu valorlu acarız ancak...yani degisen birsey yok hala aynı .

5. bence öyle değil...artık doları kontrol edemiyorlar dizginleri elden çıktı...

o londraya gitmeyecekelrdi...

Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    biraz finans islerinden anlıyoruz yok bankalar batarmı yok paralara el konurmu hayırdır topyekun dunya savasındamıyız ?? 2001 de tamamen iflas etmis bir ekonomide dahi batan onca bankada ki vatandasın parası odendi devletce..hani bana bu sorular sacma geliyor ..aynen oyle...bende diyorumki secime giden bir hukumet dolar kurunu dusurmek yerine neden konusa konusa yukseltir..taktik belli vatandasta dolar altın var doları yukselt altın yukselsin hem vatandası memnun et hem de dıs gucler yukseltiyor de oyu kap yoksa yukselen kurda secime gitmek siyasi bozgun olmazmı ? yanlıs mı dusunuyorum ....

6. fiba 14.95 verdi dün... temdit..

Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    sonuc olarak tl oranlar burda durmaz herzamnkinden farklı bir olay yok aslında once kur gider ardından tl oranlar takip eder..mb normal toplantısını 7 haziranda yaparsa muhtemelen 0.75-100 baz artıracak ..odea tbank fiba geri kaldılar dediydik gecende eninde sonunda yansıtırlar dediydik odea ve tbank %14 ten %15 e cektiler bu hafta ..bonolardaki yukselis eninde sonunda tl mevduata da yansıyacak biyerde .

7. Oranlarda biraz yükselme var.

Akbank 14.50 özel bankacılık
    Teb 14.75 özel bankacılık
    Ing 14

Akbank usd 3.50
    Teb usd 3.30
    Ing usd 4.50

8.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    ben burda 3-4 yıldır yazıyorum doların dusmesi istenmiyor istense dusurmenin cok yolu var yapmadıklarına gore artık yuksek dolar politikasını benimsemis adamlar ..mesela ver vatandasa %17-18 i stopajı direk 0 yap dolar 10 gune 4 lira altı 1 aya 3.70 civarına inmezse olmazsa gel yanıma ..bu fiyattan kimsenin dolar aldıgı yok yatırımlık olarak ..ancak zorunlu ihtiyacı olanlar alıyor sirketler gibi..su an nerden baksan tl diger gelismekte olanlara gore %30-35 arası degersiz ..ama dedigim gibi degersiz olması benimsendi hukumet tarafından ..kurun yukselmesinde dıs piyasalar ve ic siyaset jeopolitik biyere kadar ..yani yapılan uygulamalara bakarsanız biyerde bunun bilerek yapıldıgı da asikar ..amac ihracat yoluyla buyumek turzm yoluyla doviz girdisi ..duran portfoy yatırımlarının yuksek kurla geri getirilmesi ve en onemlisi yukselen kuru ve buna baglı yukselen altın fiyatlarına gore vatandasın yastık altından ve hesaplarından doviz ve altın cıkarım yapması derim ben.
    valla son 1,5 yıldaki gözlemim benimde bu şekilde..

yani adam sanki mahsus yapıyor

dolat fırlamış gidiyo adam cıkıp faiz inecek diyor

bunun bir tane mantıklı sebebi olamaz

ve surekli aynı lakırdı

işin ilginç yanı indireceksen indir kardeşim tutan yok seni

ama surekli konusup icraatın sıfır olması tam anlamıyla saçmalık

Sayfa 299/1006 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız