Anlaşılan o ki; Hissenin yönünü devlet belirleyecek, "bilançonun açıklanması ve satış haberi" Yabancı da, yerli de bunu bekliyor. Devlet burada erteleme yapabilir korkusu var? Güven azaldı...Sıkıntı bu
Bekleyip göreceğiz...
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaslar,
Yillardir bu kozalaklarda takilan birisi olarak amacim kesinlikle yonlendirme yapmak degil.
Tek soylemek istedigim su ki ben de DEVLET’in biz bu bankayi kesin satariz diyen yetkililerine guvenerek 13 yillik tum birikimini Bank Asya’da kaybetmis biriyim.
Guvendigimiz Devlet’in hic bir merciine ulasamamaktayiz, 0,65 muhammen bedel ile 15 Temmuz gunune ihale koyan zihniyet Banka’nin iflasini vermis durumda.
Allah siz helal kazanclarinizla yatirim yapmaya calisan kardeslerimi bu duruma dusmekten korusun.
Bank Asya’dan hisse almadan once kozaa ve ipeke de yatirim yapiyordum. O zaman hisse fiyati 1 - 1,30 lar arasinda bir sene gidip geldi, kozalaklarin mali durumlari konusunu yakindan izler tartisirdik, hic yapmayacagim is olan satis haberi uzerine asyab hissesini aldik satis olmadi (yani oldurulmadi) akabinde gerisi malumunuz. Sonra bu hisseler canimi yaka yaka 7 lere gitti. Asyab da tam uc ihale tarihi verildi ve ikisi ertelendi, bu tarih vermeler iptal etmeler esnasinda hisseyi uc gun tavan iki gun taban yaptiriyorlardi. Boyle uc bes defa millete yukselterek mali satip, ihale erteleyip iki- uc taban yapip alttan mali toplayip tekrar millete (bize) itelediler. Bu hareketler esnasinda da yonetimi tmsf de bulunan banka icin Devlet tarafindan ky yi koruyacak hic bir hamle gelmedi. Madem bu banka fetocuydu biz ky nin gunahina girmemek icin hisseyi borsaya kaptmadilar, beklediler ki ellerindeki mali bosaltsinlar. Sonucta fetoye yine bise olmadi, olan bize oldu. Bimer, Cimer, TMSF, yuzlerce kisi dilekceler gonderdik. Darbe gunune koyulan bu ihaleyi kim kararlastirdi? Sabahtan baslayipta alicisi olmayan bir bankanin ihalesi neden kopruye askerler cikmadan 35 dakika once aciklandi alici cikmadi diye? Ihaleye katilanlar kimlerdi? Birakin yaniti muhattap bile bulamadik. Neyleyelim, kismet boyleymis, hayirlisi Allah’tan.
Son soyleyecegim de su, onceki bilancolara gore biliyoruz ki bu kozalaklarin durumu gayet iyiydi, fakat sirketler iki yildan fazladir TMSF’de. Ortada ne bilanco var ne bi aciklama, simdi TMSF kalkip dese ki sirketler batmis, biz ky ye hesap verecekler mi saniyorsunuz? 0,78 kurustan 7 TL lere cikana kadar yabanci karini katladi. Dedigim gibi amacim yonlendirme yapmak degil, zaten akilli yatirimci olsaydim batmazdim. Ama bazi seyler cok pahali tecrube ediliyor. Bu yuzden benim yazdiklarim kimseye Al/Sat onerisi degil, bilakis yasananlari pahali tecrube eden biri olarak aktarmaktir. Kalin saglicakla...
Hadi hayırlısı.
Bu şirket şu kadar petrol çıkarıldı, ... varil satışı yapıydı, Şu kadar altın çıkarıldı, ayıklandı ve satıldı. Yani şirketin işleyişiyle ilgili bilgi paylaşımı yapmak zorunluluğu yok mu?
Aslında var ama uyan yok. Bunu denetleyen kurumlarda, regülatör değil de kıyakçı olunca durum bu hale geliyor. Bilanço dedğin şey erp kullanan bir şirkette 3 günde çıkar. En azından -/+ makul bir marjla görülür. Bak ama yıllardır bekliyoruz. sebep ? Bu şirketle ilgili en büyük risk yönetim gerisi taş gibi şirket aslında.
Yer İmleri