Sayfa 30/41 İlkİlk ... 20282930313240 ... SonSon
Arama sonucu : 322 madde; 233 - 240 arası.

Konu: The collaps of 2018

Sn. Doctrine; olası krizde ABD tahvilleri ve enflasyonu konusundaki görüşlerinizi öğrenebilir miyim?

ABD enflasyonu artmaya devam edecekse ve FED faiz artırmaya devam edecekse borsalarda neden büyük bir kollaps bekliyoruz?

Borsalar yüksek enflasyonu sever.

Borsalar yüksek enflasyonda nasıl düşecek?

Fikrinizi merak etmekteyim...
    DUHUL : 1999

2.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Sn. Doctrine; olası krizde ABD tahvilleri ve enflasyonu konusundaki görüşlerinizi öğrenebilir miyim?

ABD enflasyonu artmaya devam edecekse ve FED faiz artırmaya devam edecekse borsalarda neden büyük bir kollaps bekliyoruz?

Borsalar yüksek enflasyonu sever.

Borsalar yüksek enflasyonda nasıl düşecek?

Fikrinizi merak etmekteyim...
    kollapsa yol açabilecek nedenler direkt ve endirekt olarak ikiye ayrılabilr..

FED in 4 faiz artış söylemleri sonucunda us 10 y tahvillerde satışa geçildi ve faizler yükselmeye başladı.. FED hatta japon MB bilanço küçültmeye gittikçe yıllardır akan parada azalma artacak olması.

Daha önceden yönünü aylardır hisse piyasasına çeviren büyük para buradan gelecek karın artık sınırlı olması ile satışa geçti. Arz talep dengesi bozuldu..

teknik nedenler de daha önce yazdığım gibi parabolik olarak başlayan eğriler parabolik yıkımla devam eder.

faiz getirileri risk alınan temettü geliri odaklı hisselerden kaçışı hızlandırdı..yani yatırımcılar risk alarak aldıığı kazanç miktarlarını artık risksiz olan faizlerde alabileceklerini anladılar..

Benim daha çok odaklandığım kısım teknik görünüm idi..
    Son düzenleme : doctrine; 08-02-2018 saat: 21:10.

3. Yer çekimini bulan newton bile parabolik bir çıkışta ve sonra çöküşte mal varlığını kaybetti.. o zamanda her şey çok iyiydi ama...

Aslında okuduğum dinlediğim hem yabancı hemde yerli uzmanlar düşüş için tatmin edici bir neden bulmakta zorlanıyorlar..

Ben ABD bono faizlerindeki yükselişin bugün bittiğini düşünüyorum.

Kriz yüksek faizden değil, faiz artıramamaktan çıkacak.

Talep azalmasına bağlı derin bir deflasyonda her şeyin fiyatı düşer, faizleri de bu nedenle düşürdükçe düşürecekler.

Kollaps yüksek faizden değil, faiz artıramamaktan, yani deflasyondan olacak.

10 yıllıklarda 2 yıl önce görülen 1.32'nin altında 3 dip daha var.

ABD 10 YILLIK TAHVİL SAYIMI (UZUN VADE)...

2000 zirvesinden gelen 12 dalgalık trendin 9 dibi yapıldı.

1.32 altında 3 dip var.

10 yıllık USD BOND'larının orta vadeli sayımı.

6 dalgalık sayım 2.8845 ile P.tesi günü bitti.

SAATLİK grafikte yakın çekim bakarsak 3 gün önceki 2.8845'in bugün geçilemediği görülüyor.

Siz buna ikili tepe dersiniz ama Elliot'ta bir tık bile piyasaların kaderini bu kadar etkiler.

Burası geçilseydi o zaman 6 dalgalık sayım iptal olacak ve 18 dalgalık aşağıdaki sayım geçerli olacaktı.

O zaman şu anda herkese anlatılan faiz artırılacak masalları gerçekleşirdi.

Ben tam aksini düşünüyorum.
    DUHUL : 1999

5. sn mohikan ironik bir yanıt vermek istiyorum;

US borsaları çakılıyor çünkü ekonomi çok iyi...

D. trump da dün hissseler niye düşüyor anlamıyorum çünkü ekonomimiz çok iyi demişti..

6. Yıllardır bu elliota bir türlü inanamadım. Çok kez ben de saydım dayandığı varsayılan kuralları gözeterek. Dayandığı iddia edilen fraktal yapısallık esasında her türlü sayımı bir üst veya bir alt derecede bulunabilir kılıyor, bu da bir kesinliğe dayanmamanın da ötesinde takip edilebilinir bir tutarlılığı ıraksıyor.

7. Bu bir paradigma değişimiyse, ki ayak sesleri öyle olmalı der, doların uluslararası düzeyde varlık yokluk savaşı, yanına dayandığı ve içinde var olduğu erki de alarak faiz dahil elindeki imkanları kullanmaktan veya bu unsurlara kendini kullandırmaktan çekinmeyecektir. Madem öyle ben de 10 yıllıkların local zirvesini tazelemek ve geçmek üzere harekete geçtiğini görmemiz uzak değildir diyeyim bir yalın tahmin olarak.

Sayfa 30/41 İlkİlk ... 20282930313240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •