Sayfa 30/202 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 1616 madde; 233 - 240 arası.

Konu: PRKAB - Türk Prysmian Kablo

1. sayın Dow16,
    Ben sizin gibi düşünmüyorum.Payların satılamaması durumunda hisseye duyulan güven daha da azalacak,yine hissenin halka açıklık oranı düşecek,zaten sığ olan hissemizin derinliği azalacak.Tabiki hakim ortaktan gelecek sermaye girişini pozitif değerlendiriyorum.Ben yine de hissenin bedellinin başarıyla tamamlanması için yukarı ivme yapacağı ümidimi koruyorum.
    Y.T.D

2. .sn Ayyıldız;

.Hali hazırda epeyde haklı olarak piyasa PRKAB'a görebildiğim kadarı ile zerre kadar güvenmiyor.........zaten olmayan bir şey nasıl azalsınki.....hisse mevcut yatırımcıları dahil,piyasa tarafından yılların verdiği bıkkınlık,yorgunluk hatta nefret diye ifade edilebilecek kadar olumsuz değerlendiriliyor........

.Bu yılların verdiği bu birikmiş yılgınlık ve yaşanan olumsuz tecrübeler;hissede bundan böyle olması muhtemel iyileşmeleri CEO'nun art arda yaptığı açıklamalara rağmen yatırımcıların görmesini veya en azından dikkatini çekmesini dahi engelliyor.......yılların kasveti çökmüş hisselerde temelde iyileşme olursa/olacaksa bile yatırımcıların buna inanması kolay olmuyor........yaşayıp göreceğiz bakalım......
    Son düzenleme : Dow16; 19-07-2017 saat: 12:24.

3. .Bakın hazır yeri gelmişken borsanın son yıllardaki en büyük belli başlı bir kaç hikayesinden biri olan TÜRK TRAKTÖR olayını irdeleyelim.......tarktör piyasasında aynı kablo piyasasında olduğu gibi rekabet karlılığın önünde en büyük engeldi......elle tutulur sadece iki tane ciddi traktör firması olmasına rağmen.....rakip UZEL makine tarafından üretilen MASSEY FERGÜSON traktör idi.....2009 yılında Massey Fergüson battı.....ve piyasadaki tek ciddi rakip çekilince Türk Traktör fiyatlarını az bir orandada olsa arttırabildi......örneğin eskiden 90'a maledip 91'e satarken diyelimki sadece % 9 farkla 100'e satılsın......bu % 9 karlılık geçmişte yok mertebesinde kar oranı ile çalışıldığından tam % 1000 kar artışına sebep oldu....görüyorsunuz küçücük oranlar sonuçta fırtınalara yol açabiliyor........

.Evet sonuç olarak..... TÜRK TRAKTÖR 2,70'tl'lerden 90 tl'lere geldi ve kabaca 40 tl civarıda temettü dağıttı.......umarız yılların birikmişliğininde gücüyle CEO'nun döne döne belirttiği PRKAB'ta dönemeç olacak , kaldıraç olacak gelişmeler buradaki yatırımcılarada böyle kuvvetli bir kazanç sağlar...kısmetten ziyade olmuyor....İnşaallah sonu iyi olur....

4. Şu bedelli haberi gelmese bu hafta en az 3,00 tl bekliyordum, piyasanın sağlam ve en ucuz kağıdı konumunda....

5. Karlılık artacak diye bir beklenti güzel... lakin sadece bir beklenti ne şekilde yansıyacağı meçhul.
    Bugün için bakacak olursak endeks ortada,hisse ortada... 107 bine varacak enceks... hisse o kadar primsiz kalmış olmasına rağmen,kaç gündür üstüste düşüş yaşamış olmasına rağmen 1 kademe çıkmaktan aciz.

6.  Alıntı Originally Posted by ay_yıldız Yazıyı Oku
    karlılık artacak diye bir beklenti güzel... Lakin sadece bir beklenti ne şekilde yansıyacağı meçhul.
    Bugün için bakacak olursak endeks ortada,hisse ortada... 107 bine varacak enceks... Hisse o kadar primsiz kalmış olmasına rağmen,kaç gündür üstüste düşüş yaşamış olmasına rağmen 1 kademe çıkmaktan aciz.
    bedelli olayı sonuçlanana kadar endekste düşüş trendine girer ve yükseliş umudumuz başka bahara kalır işler kötü sanki....

7. .SN Dentıcılazlevo;

.PRKAB'ta sermaye arttırımı muhtemelen 2 ay sürer.......ama esas öncesinde 15-20 gün içinde gelecek 2017/6 aylık bilanço var......bizce fiyatları etkileyecek esas etken bilanço olacak......hemen moralinizi bozmayın......gün doğmadan neler doğar,yeterki Allah kısmet etsin....
    Son düzenleme : Dow16; 19-07-2017 saat: 15:51.

8. Bilançonun nasıl geleceği az çok bedelli gerekçesinde belirtilmiş.Şirket kar edemediği gerekçesiyle bedelli açıklıyor...
    Bu şirket yıllardır ya çok cüzzi kar açıklar ya da zarar açıklar.
    Sadece Lapseki projelerinin bilançoya yansıdığı dönemlerde karlılık biraz arttı, 20 milyon kar açıkladığında bile bu hisse düşüşle tepki verdi... bilanço beklentisiyle ilgili başka bir şey söylemeye gerek var mı?
    Bilançoya pozitif etki eden lapseki projeleri de tamamlandı,dolayısıyla bilanço konusunda fazla bir beklentiye girmemekte yarar var... umarım ben yanılırım.
    Başbakan'ın KKTC gezisi var Kıbrıs'a elektrik nakil projesinde de uzun zamandır bir gelişme yok... ilerleyen günlerde ihale takvimi vs açıklanırsa belki bir miktar pozitif etkilenebilir.
    Bu şirketin üretim ve satış problemi yok fabrika 7/24 üretim yapıyor ama kar edemiyor... edeceği %2-2,5 karı da lisans bedeli diye ödeyince ortada bir şey kalmıyor.
    Y.T.D
    Y.T.D

Sayfa 30/202 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •