Sayfa 30/213 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 233 - 240 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @jondowes sanırım ben açılan ilk kontrat pozisyonunu anlamıyorum.

a-Teminat yatırıp, 5 kontrat alıp @1.103'den, sonra bu 5 kontratı satıyor mu ?
    b-Teminat yatırıp, 5 kontratı @1.103'den satma hakkını mı alıyor ?

t+2 dönemi bittiğinde, türev karı durumunda, teminatını alıyor mu ?
    - Teminatı bu kadar kafaya takmayın.Teminatta inceleyecek bir şey yok. Bir piyasada işlem yapmak için hep teminat verilir. Risk varsa, teminat da vardır. Teminatın tamamını geri çekmek isteyen kişi bütün riskini sıfırlamış olmalıdır. Bunun dışında teminatla ilgili bilmeniz veya incelemeniz gereken fazla bir şey yok. Teminatlar genelde gecelik repo ile nemalandırılır, o kadar.

- "İşlem yapma hakkı" kelimeleri sadece ve sadece opsiyonlar için geçerlidir. Opsiyon alanında değilseniz "hak" kelimesini kullanmayın. Opsiyonlar dışındaki bütün işlemler gerçek birer işlemdir. Olur ve biter. Hak diye ekstra bir şey olmaz. Her tür forward ve future gerçekleşen birer vadeli alım veya satım işlemidir. Geri dönülemez, cayılamaz. Vade geldiğinde takas (veya netleme) gerçekleşir.

- Açık bir forward veya future pozisyonu kapatıldığı anda, alım-satımdan kaynaklanan kar/zarar neyse otomatik olarak yatırımcının hesabına iade edilir. Eğer bu bir borsa ise, teminatını arttırır. Forward işlem ise; vadesiz hesabına iade edilir. (Teminatı, borsada tutulan, üzerinde belli bir oranda bloke olan; gecelik faizli bir mevduat olarak düşünün)
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2. Tamamdır bugünlük türev soru kotamı için son sorum geliyor.

Başlangıçta hiç fiziki altın alınmazsa, sadece 5 adet @1.103 vadeli kontratı aldık.
    sormak istediğim bu kontratı alırken , bunu KISA pozisyon olarak alabilir miyiz? Ben bunu ileride satmak için alıyorum diye alabilir miyiz? yada UZUN pozisyon olarak alabilir miyiz? Ben bunu ileride almak için alıyorum diye alabilir miyiz?

ve t+1 döneminde kontrat fiyatı @1.050 iken

5 adet @1.103 vadeli kontratı, @1.103'den satabilir miyiz?

Sizin anlatımınıza göre, bu mantık çalışmıyor, kim benden niye @1.103'den alsın ki piyasada o an @1.050..
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

3.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Tamamdır bugünlük türev soru kotamı için son sorum geliyor.

Başlangıçta hiç fiziki altın alınmazsa, sadece 5 adet @1.103 vadeli kontratı aldık.
    sormak istediğim bu kontratı alırken , bunu KISA pozisyon olarak alabilir miyiz? Ben bunu ileride satmak için alıyorum diye alabilir miyiz? yada UZUN pozisyon olarak alabilir miyiz? Ben bunu ileride almak için alıyorum diye alabilir miyiz?

ve t+1 döneminde kontrat fiyatı @1.050 iken

5 adet @1.103 vadeli kontratı, @1.103'den satabilir miyiz?

Sizin anlatımınıza göre, bu mantık çalışmıyor, kim benden niye @1.103'den alsın ki piyasada o an @1.050..
    Future'ların hep 2 tarafı olur: bir alıcı, bir satıcı. Tarafların 2'si de olabilirsiniz.

Şubat ayında Nisan kontratının fiyatı 1.103 değil ki? Future fiyatının 1.050'ye düştüğü ve işlemin de oradan gerçekleştiği yazıyor zaten kitapta. Aldığınız günkü future fiyatı aynı saniye değişir, ileride aynı fiyattan tersini yapacağınızı kimse garanti edemez?

Kurallara AYKIRIDIR.

4. Sayın @jondowes
    Sizin yorumlarınız ve aşağıdaki döküman olayı idrak etmemde bayağı yardımcı oldu.
    https://www.finansonline.com/downloads/viop_kilavuz.pdf

Aracı kuruluşa gittiğimde;
    Ben endeks 100 Eylül ayı için 1 adet uzun kontrat alabilir miyim ?
    Ben endeks 100 Eylül ayı için 1 adet kısa kontrat alabilir miyim ?
    diye mi soruyorum ?

http://www.borsaistanbul.com/veriler...iyasa-verileri

yada bu ekranda

F_ELCBAS0617 Haziran sözleşmesini almaya çalışsam
    uzun kontrat için birim başına : 150,00
    kısa kontrat için birim başına :150,80 mi ödemeliyim......

Not: Uzun zamandır sayfaya yüklenmemiştim.Kusura bakmayın arkadaşlar.
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

5.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Aracı kuruluşa gittiğimde;
    Ben endeks 100 Eylül ayı için 1 adet uzun kontrat alabilir miyim ?
    Ben endeks 100 Eylül ayı için 1 adet kısa kontrat alabilir miyim ?
    diye mi soruyorum ?

http://www.borsaistanbul.com/veriler...iyasa-verileri

yada bu ekranda

F_ELCBAS0617 Haziran sözleşmesini almaya çalışsam
    uzun kontrat için birim başına : 150,00
    kısa kontrat için birim başına :150,80 mi ödemeliyim......
    1. soruya cevap: Evet. Ancak "(satın) almak" kimilerince uzun pozisyon diye algılanabileceğinden "kısa/uzun pozisyona girmek" diye net şekilde belirtmeniz daha iyi olur. Her ne kadar kısa kontratlar da teknik olarak satın alınan ürünler olsa da... pratikte "short'lamak" ve "long'lamak" diye geçer.

2. soru: endeks kontratı istiyorsanız emir vereceğiniz kod: F_XU0300617... F_ELCBAS0617 = baz yük elektrik kontratı...

"Ödemek" fiilini kullanmazsanız daha iyi olur kafa karıştırır; uzlaşmaya veya pozisyon kapamaya kadar herhangi bir nakit hareketi yok. Verdiğiniz fiyatlar elektrik piyasası ama başlamışken oradan devam edelim: "Belli fiyattan işlem bağlamak" anlamında: 150'den mevcut bulunan alıcıya satabilir (short pozisyon açabilir) veya 150.80'den bulunan satıcıdan satın alarak long pozisyona girebilirsiniz. Piyasa fiyatlarından işlem yaparken marjlar sizin lehinize değil aleyhinize çalışır. Pasifteki en iyi alıcıya satabilir veya pasifteki en iyi satıcıdan alabilirsiniz.

Kurallara AYKIRIDIR.

6. Örnek bir emir giriş ekranı:

30.06 vadeli endeks kontratındaki en iyi alıcı 119.475'te ve en iyi satıcı 119.500'de... Her bir kontrat için 935 TL başlangıç teminatı yatırılması lazım.

Ekranda devama basarsam; 119.875'den 2 kontrat (iptale kadar geçerli olacak şekilde) satış emri girmiş olurum. Piyasa fiyatı o noktaya kadar çıkarsa; 2 kontrat short pozisyon eklemiş olacağım. Fiyat o noktayı veya daha üstünü vade sonuna kadar görmezse; emrim vade sonuna kadar boşta bekler, herhangi bir pozisyon açılmamış olur.

Kurallara AYKIRIDIR.

7. Sn Dowes,

Yunanistanın durumunu değerlendirebilirmisiniz acaba ?
    Ab üyeliği, eurozone bölgesinde kalıcılığı, borçlarının geleceği vb hususlarda düşünceniz nedir. Yunanistan açısından ümit varmı yoksa hala karamsar bir gelecekmi bekleniyor ?

Teşekkürler

8.  Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Sn Dowes,

Yunanistanın durumunu değerlendirebilirmisiniz acaba ?
    Ab üyeliği, eurozone bölgesinde kalıcılığı, borçlarının geleceği vb hususlarda düşünceniz nedir. Yunanistan açısından ümit varmı yoksa hala karamsar bir gelecekmi bekleniyor ?

Teşekkürler
    Yunanistan devalüasyon yaşamadan, yani eurodan çıkmadan, borçlarını geri ödeyemez. Ya o borçlar silinecek, veya şimdiki gibi yüzdürülecek. Hızlı büyüme bu borç yükü altında imkansıza yakın bir beklenti olur. Büyüme olmadan da borçları çevirecek gelir olmaz.

Bakın 7 yıl önce bu konuda ne yazmışım. Değişen bir şey yok.

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 30/213 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •