Günlerdir bölgede koordinasyonu bile sağlayamayan yöneticilerin 6 günde bu kadar binayı inceleyip verdiği bu bilgilere inanmak nasıl bir kelime ile tarif edilebilir ? Sadece "komik" diyebileceğim.
İmar affı ile ilgili rakamları, il il rakamları verilerek, büyük bir iş yapmış edasıyla böbürlene böbürlene malum şahsın sesinden dinleyebileceğin videolar var sosyal medyada. Arayıp hızlı bir şekilde ulaşabilirsin.
O beyanlardan yola çıkarak, o evlerde yaşayan insanların bir kısmı vefat etti, bir kısmı yaralandı ve büyük bir kısmı da evsiz barksız kaldı diyebilir miyiz ?
Adam okuduğunu anlayamıyor
Gelen yardım malzemeleri hayırseverlerdendi
Başbakanın gelmediği gün gibi açık
Geçmiş gazetelerden takip edilebilir
Hala inkar ediyor çünkü hayatları yalan...
Erdem Atay, 1999 depreminde Gölcük donanmasının neler yaptığını gösteren cedideleri okuyor:
03.02 Deprem
03.05 Hastane alarm durumuna geçirildi.
03.10 Ameliyathane ve kadın doğumdaki tüm ilaç ve serumlar acil servise taşındı.
03.15 SAHRA HASTANESİ KURULDU
https://twitter.com/nededinet/status...71211346092033
British dikkat çekmiş ve ondan alıntıladım.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
hadi biraz da gülün a...
https://twitter.com/bpthaber/status/1625043229031780353
Yapılan inceleme basit bir inceleme. Bir binaya bakıp yıkılıp yıkılmadığını cevaplamak ne kadar sürebilir? 6.000 kişi sahada çalışıyormuş.
Asıl önemli olan, yıkılan binanın yönetmeliğe uygun mu değil mi olduğuna bakmak ki bu tabii ki 170bin bina için 6 günde cevaplanabilecek bir şey değil. Kuşlu sitede mesajlar artık yardım talepleri değil müteahhit, yapı denetimci ve hatta şantiye sorumlusu gibi kişilerin yakalandığı haberleriyle doldu. İnşallah cezalarını çekerler. Hatta bunu bir kamu spotuna dönüştürüp her gün ekranda göstersinler ki, insan hayatına önem vermeyen *erefsizler, belki hapse gireceğinden korkar.
Verilen imar affı sayısını biliyorum. 144 bin.
Benim merak ettiğim, bu aftan yararlanıp, maalesef vefat edenlerin durumu. Önceki mesajımda da sitem ettiğim kısım bu. Yemezz dememden anlamışsınızdır sanırım ama her zamanki gibi insanlara etiketleme yapıldığı için, hemen gözler okuduğunu değil düşündüğünü görüyor.
200 öncesi inşa edilmiş, kolonlarında deniz kabuklarının olduğu binadan daha güvenli bir yapıya gecebilirsiniz sn.Kaan.
Ama sorunu çözmüş olmazsınız, sadece kendi sorununuzu geçici bir süre için çözmüş olursunuz.
Sizin bosalttığınız daireye su veya bu sebepten bir baskası tasınır.
Olası bir depremde hayatta kalabilirsiniz, ama eski eviniz yıkilmış, sizden sonra oraya taşınan kiracılar enkaz altında kalmış olabilir. Sonuçlar, hayatta kalsanız bile sizi gelir bulur, olumsuzluklar anlamında.
Anladığım kadarıyla kamunun cebinden para çıkmasın, vatandaşlar serbest piyasa dinamikleri ile bu sorunu çözsünler diye bekliyorsunuz. Yanıldıysam affedin ama böyle çözülmez, sadece ötelenir.
Devlet bugün dönüşüm için hatcamadigı paranın çok daha fazlasını enkaz kaldırma, durma noktasına gelen ticaret, sanayi, ekonomik daralma, issizlik ve daha önemlisi can kayıpları olarak öder gelecekte.
Niyetim ukalalık etmek değil, şüphesiz bunlar sizin de takdir edeceğiniz sonuçlar.
Yer İmleri