Originally Posted by
coskunc
KRONT la ilgili; deneyimli arkadaşlara bir sorum var.
Bu hisse brüt takasta, hisse fiyatlarında şüpheli hareketler belirlendiği için SPK böyle bir karar almış. Online al-sat emirleri verilemiyor şu an.
Bu vaziyet hisse için bir risk oluşturmuyor mu? Kimseden "bi bekleyelim" tarzında bi yaklaşım görmedim. Hep bir heyecanla bahsediliyor bu hisseden (birden fazla yerde). Nasıl yorumluyorsunuz bunu?
Ben borsayla yeni yeni tanışan bi adamım. Belli süredir bişeyler okuyorum, bu forumdaki büyük başlıkları da (bu başlık gibi) hep en baştan okudum. Kendimce bir temel mantık ve fikir oturtmaya çalışıyorum. Bu çerçevede cevaplarsanız mutlu olurum.
Sevgiler
Sayın coskunc,merhaba.
KRONT'un brüt takasa girme nedenlerini bilmiyorum.SPK nın aldığı kararlarada tam güvenmiyorum.
Ancak mantıken şöyle düşünüyorum.
Şirket yöneticileri çeşitli nedenlerden ötürü şirketin hisselerini satabilirler.Ancak tek bir nedenle kendi şirket hisselerini alırlar. Para kazanmak için.Genel Müdürün şu an hisse almış olmasının bir nedeni vardır sanırım.Yeni bir sipariş ya da başka bir beklenti olabilir.
Tabiki bu bir genelleme.Yanlış düşünüyorda olabilirim.
Aslında, yazılım ve yazılıma bağlı özel donanım işlerinde büyük kar marjları var.Yapay zeka,kullanıcıların davranışlarına göre yönlenen yada yönlendiren yazılımlar(Nette gördüğünüz bir reklama tıkladığınız zaman, girdiğiniz birçok sitede o ve ona benzer reklamlar görürsünüz.Google amcadan örnekle),siber güvenlik yazılımları ve bağlı donanımlar gördüğüm kadarı ile hızla gelişiyor.
Bir kaç yıllık geriye dönük verileri olmayan hisselere kolay kolay güvenilmez. Ama gelecekte bir gün geleceği için iyice araştırıp ona göre pozisyon almakta da fayda var diye düşünüyorum.Bilgi, bilgi, bilgi. Biliyorsunuz,önceden öğrenenler iskontolu öğrenip + bonus kazanıyorlar.
Kalınız sağlıcakla.
BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.
Yer İmleri