Sayfa 30/193 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 233 - 240 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

Alıntı Originally Posted by coskunc Yazıyı Oku
    KRONT la ilgili; deneyimli arkadaşlara bir sorum var.
    Bu hisse brüt takasta, hisse fiyatlarında şüpheli hareketler belirlendiği için SPK böyle bir karar almış. Online al-sat emirleri verilemiyor şu an.
    Bu vaziyet hisse için bir risk oluşturmuyor mu? Kimseden "bi bekleyelim" tarzında bi yaklaşım görmedim. Hep bir heyecanla bahsediliyor bu hisseden (birden fazla yerde). Nasıl yorumluyorsunuz bunu?

Ben borsayla yeni yeni tanışan bi adamım. Belli süredir bişeyler okuyorum, bu forumdaki büyük başlıkları da (bu başlık gibi) hep en baştan okudum. Kendimce bir temel mantık ve fikir oturtmaya çalışıyorum. Bu çerçevede cevaplarsanız mutlu olurum.

Sevgiler

Sayın coskunc,merhaba.
    KRONT'un brüt takasa girme nedenlerini bilmiyorum.SPK nın aldığı kararlarada tam güvenmiyorum.
    Ancak mantıken şöyle düşünüyorum.
    Şirket yöneticileri çeşitli nedenlerden ötürü şirketin hisselerini satabilirler.Ancak tek bir nedenle kendi şirket hisselerini alırlar. Para kazanmak için.Genel Müdürün şu an hisse almış olmasının bir nedeni vardır sanırım.Yeni bir sipariş ya da başka bir beklenti olabilir.
    Tabiki bu bir genelleme.Yanlış düşünüyorda olabilirim.
    Aslında, yazılım ve yazılıma bağlı özel donanım işlerinde büyük kar marjları var.Yapay zeka,kullanıcıların davranışlarına göre yönlenen yada yönlendiren yazılımlar(Nette gördüğünüz bir reklama tıkladığınız zaman, girdiğiniz birçok sitede o ve ona benzer reklamlar görürsünüz.Google amcadan örnekle),siber güvenlik yazılımları ve bağlı donanımlar gördüğüm kadarı ile hızla gelişiyor.
    Bir kaç yıllık geriye dönük verileri olmayan hisselere kolay kolay güvenilmez. Ama gelecekte bir gün geleceği için iyice araştırıp ona göre pozisyon almakta da fayda var diye düşünüyorum.Bilgi, bilgi, bilgi. Biliyorsunuz,önceden öğrenenler iskontolu öğrenip + bonus kazanıyorlar.
    Kalınız sağlıcakla.
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by coskunc Yazıyı Oku
    KRONT la ilgili; deneyimli arkadaşlara bir sorum var.
    Bu hisse brüt takasta, hisse fiyatlarında şüpheli hareketler belirlendiği için SPK böyle bir karar almış. Online al-sat emirleri verilemiyor şu an.
    Bu vaziyet hisse için bir risk oluşturmuyor mu? Kimseden "bi bekleyelim" tarzında bi yaklaşım görmedim. Hep bir heyecanla bahsediliyor bu hisseden (birden fazla yerde). Nasıl yorumluyorsunuz bunu?

Ben borsayla yeni yeni tanışan bi adamım. Belli süredir bişeyler okuyorum, bu forumdaki büyük başlıkları da (bu başlık gibi) hep en baştan okudum. Kendimce bir temel mantık ve fikir oturtmaya çalışıyorum. Bu çerçevede cevaplarsanız mutlu olurum.

Sevgiler
    Merhabalar.
    Kront'un brüt takasa girmesi ile Galip'in hisseleri ile bir tutmayın.
    Kront 2016/4 ile muazzam kar açıkladı.
    Öyle ki bilanço açıklandıktan sonra f/k 5'e düştü. Sektör ortalaması 25-30'larda düşünün gerisini.
    Bu ne demektir? Hisse piyasa tarafından hızla 25-30 f/k seviyelerine fiyatlanacaktır.
    Öyle de oldu. Bu bilançoya kayıtsız kalamayan herkes hisseye yüklendi, zaten sığ bir hisse olduğu için ( 1000 lotla tavan veya taban yapabilir) hisse uçtu.
    Hızla 14-15 seviyelerine geldi ki f/k hala 15 civarına anca gelmişti.
    Spk sosyal medyada hisseyi alamayan borazanların da etkisi ile hisseye ezbere ceza kesti.
    Normalde brüte giren hisselerde kağıt büyük zararla çıkardı.
    Ancak kront'ta beklentiler öyle bir seviyeye yükselmişti ki brüte girmek bile hız kesmesine mani olamadı. Brüte girdiğinden beri %20'den fazla gitti.
    Şubattan beri hisseyi taşıyan biri olarak emin olun brüt takaslık hiçbir durum yoktu.
    Ancak spk şirket sanki %200'den fazla kar etmemiş gibi hisseyi brüt ile cezalandırdı.
    Velhasıl altın çamura düşse de altındır.
    Hisse ne kadar potansiyelli olduğunu brüt takas sürecinde bir kez daha kanıtladı.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

3. Varsa yoksa kront bırakın kront sevdasını sırada parlayan boga aksa ve parsan var...

D5102 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    risk ve kar bana ait kimseye yatırım yönlendirmesi olmasın.Yatırım danışmanı değilim kendi bacağımdan asılırım.
    Nakit kraldır.

4. Krontta Son 3 yıl için Yıllık gelir artışı ortalama %43 olup önümüzdeki 5 yıl bu şekilde giderse ve karı da bu orana uygun olarak artarsa, mevcut özkaynak ve borçları ile dönen varlıkları eklenip % 15 faizle bugüne indirgendiğinde bulunan değer 29 lira. Ancak 2016/12 öncesinde f/k oranı 8 lerde iken şimdi neredeyse 18. Benim tek çekincem bu f/k oranı. Önümüzdeki dönem bu f/k oranını düşürecek bir bilanço gelmezse artış sınırlı olur diye düşünüyorum.

SM-G928C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. bu sayfa KRONT sayfası mi.?

6.  Alıntı Originally Posted by ferit Yazıyı Oku
    bu sayfa KRONT sayfası mi.?
    Biraz dusun bakalim.. 😅

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
    Arkadaşlar, bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Tüm katılımcılar ile beraber oluşturduğumuz listedeki şirketlerden incelenme sırası gelen KRONT ile ilgili lüzumlu yada lüzumsuz çok serzenişler okudum.

Yani sürekli vurguluyorum ama yine de buradaki meramım bir türlü anlaşılmıyor.

Bu hisseleri incelerken bunlara yatırım yapın para kazanın demiyorumki ben!!! Böyle düşünen varsa bence çok yanlış yapıyor. Çünkü burada yazılan şirketler üzerinden şahsen benim sizlere para kazandırmak gibi bir kaygım yok, para kaybettirmek gibi bir düşüncem de yok.

Yapmak istediğim en baştan beri bildiğim kadarı ile, dilim döndüğünce borsadaki şirketlere temel analiz yapabilmenin yolunu yordamını anlatabilmek. Bunun dışında incelediğimiz şirketin fiyatı daha sonra yükselmiş yada düşmüş beni hiç ilgilendirmiyor. Bugüne kadar hiç duydunuzmu yada okudunuzmu ben şu hisseyi demiştim bakın ne kadar da yükseldi yada düştü dediğimi?

Lütfen hiç kimse burada incelediğimiz şirketlere para musluğu gözü ile bakmasın.

Temel analiz ile ilgili bilgisi olan incelemelere katılır ve hep birlikte fikir alışverişi yaparız, bilmeyenler de bu bilgilerden faydalanır ve kendi şirketlerini incelerken bu bilgileri kullanır, en azından yatırım yapacağı şirkete temel analiz yapar. Hepsi bu, bu topikde bunun dışında başka birşey aramayınız
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

8. Amaç bağcıyı dövmek sanırım paylaşılan şeylerin kalitesine değilde anlamsız şeylere odaklanmak herkes gibi benide üzüyor.Ne güzel sıradaki hisse ile ilgili beyin fırtınası yapıldı aklı olan bu paylaşımlardan birşeyler kapar unutmayın bu başlık 1 ay öncesine kadar yoktu hala daha olmayabilirdi lütfen insanların karşılıksız emeklerini gözardı etmeyelim.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 30/193 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •