Madde7- ŞİRKETİN SERMAYESİ
Şirket, mülga 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre kayıtlı sermaye sistemini kabul
etmiş ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun 17.02.1994 tarih ve 167 sayılı izni ile kayıtlı sermaye sistemine
geçmiştir.
Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 450.000.000,00 (dört yüz elli milyon) Türk Lirası olup, her biri 1 (bir)
Kuruş itibari değerde nama ve hamiline yazılı 45.000.000.000,00 (kırk beş milyar) paya bölünmüştür.
Şirketin çıkarılmış sermayesi 122.522.806 (yüzyirmiikimilyonbeşyüzyirmiikibinsekizyüzaltı) Türk Lirası
olup, söz konusu çıkarılmış sermayesi muvazaadan ari şekilde tamamen ödenmiştir. Çıkarılmış
sermayeyi temsil eden paylar; A Grubu 4.544.969,200 adet pay karşılığı 45.449,692 Türk Lirası’ndan,
B Grubu 328.155,600 adet pay karşılığı 3.281,556 Türk Lirası’ndan ve C Grubu 12.247.407.475,200
adet pay karşılığı 122.474.074,752 Türk Lirası’ndan oluşmaktadır.
A grubu paylar ve B Grubu paylar nama, C Grubu paylar ise hamiline yazılıdır.
Sermaye Piyasası Kurulu’nca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni 2023- 2027 yılları (5 yıl) için
geçerlidir. 2027 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, verilen
tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin almak suretiyle genel
kuruldan 5 yılı geçmemek üzere yeni bir süre için yetki alınması zorunludur. Söz konusu yetkinin
alınmaması durumunda yönetim kurulu kararıyla sermaye artırımı yapılamaz.
Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir.
Şirket’in sermayesi, gerektiğinde Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri
çerçevesinde artırılabilir veya azaltılabilir.
Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine uygun olarak gerekli gördüğü zamanlarda
kayıtlı sermaye tavanına kadar yeni pay ihraç ederek çıkarılmış sermayeyi arttırmaya, imtiyazlı pay
sahiplerinin haklarının kısıtlanması ve pay sahiplerinin yeni pay alma hakkının sınırlandırılması,
imtiyazlı veya nominal değerinin altında veya primli pay ihracı ve bunların tahsisli şekilde çıkarılmaları
konularında karar almaya yetkilidir.
"Hayatın inişlerini istemiyorum, çıkışlarına değmez."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Yer İmleri