Bilmiyorum bunu bir soru olarak mı sordun lakin benim gözümde bu tarz enstürmanların hiçbiri yatırım aracı değildir. İçinde üretim olmayan, katma değer sağlamayan hiçbir enstrüman yatırım aracı değildir.
Tarla alırsın, buğday ekersin, hasat vakti aldığın ürün senin kazancındın.
Petrol alırsın, rafineriden geçirirsin, benzin olarak satarsın bu senin kazancındır.
Hisse senedi alırsın, ortağı olduğun şirketin ticari faaliyetlerinden dolayı ettiği kardan temettü alırsın bu senin kazancındır. Malesef ülkemizde patronlar da adil olmadığı için daha da adisi kötü niyetli oldukları için bu yatırım aracı yeterince verim vermiyor ülkemizde.
Mobilya fabrikası açarsın, ağaç ve kumaş alıp onları işleyip mobilyaya çevirirsin bu senin kazancındır.
Gümüş alırsın, onu işlersin takıya çevirirsin ve katma değerden dolayı daha yüksek fiyata satarsın bu kazançtır.
Yoksa sadece "ben paramın değerini korumak için dolar alıyorum, altın alıyorum" dersen, paranın değerini de hiçbir zaman koruyamazsın bu şekilde. Bu alenen sığırlıktır.
Keşke tüm şirketlere "sürdürülebilir yatırım" şartı getirilse de ve üstüne "yıllık karın yüzde 50'si yatırıma, yüzde 50'si temettüye ayrılmak zorunda" şartı getirilse. O zaman belki insanlar uzun vade bir şirkete ortak olmanın ne anlama geldiğini öğrenir. Yoksa havanda su dövmeye devam ederiz.
Bulutu geçtik mi ne [emoji4]
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kuş sürüsü giden hisselere kaydı...
Deniz yatırım da Model Portföy listesine almış. Hedef fiyat 25,50 TL olarak vermiş. %25 Potan siyel vermişler.
https://youtu.be/mfz6Rkrq6LU
linkteki videonun Efes'in Rusya operasyonları ile ilgili değil ama güzel bir uygulama. Türkiye'de de olmalı böyle denetimler.
Kemerleri bağlayın bugün daha agrasif yukarı kademelere baskı için koyduğu malı kaptırdı. 20,30 dan son teyidini aldı bence.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri