Sayfa 301/1002 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    markete sebze almaya çıktım...bırakın indirimi vallahi yine bindirim var...temizlik malzemeleri, deterjan, wc kağıdı falan yine saplamışlar...bu nasıl iş yav?

bir de bunun üstüne yeni yıl zammı saplarlar ohh misss...
    selpak 32li tuvalet 131 liraydı ordan takip edicem...

2.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    o zaman hisse net konseyini toplayıp tüik'i devre dışı bırakalım. kendimiz enflasyonu belirleyelim. tüm yatırımcılar da bu rakama baksın 85 milyon tek yürek gözler viop topiğinin açıklayacağı rakamlarda.
    gerek yok bizim yerimize onu yapanlar var. ENAG. Onların verileri bence Tuik verilerinden daha fazla itibar görüyor.
    Yılbaşı kur 7,35 miş. Enag yılsonu enflasyonunu 3 OCak'ta görürüz, tahminim %70 civarı çıkacak. ABD den de %7 düş. Kurun zaten yılsonu rakamı 11.98 gibi birşey çıkar. Üstü buranın risk değerlemesi ile alakalı.
    Ayrıca kurdaki, asgari ücretteki, enerjideki, emtialardaki artışların etkileri herşey toz pembe devam etse bile önümüzdeki 3 ayın enflasyonunu da şimdiden bozdu. Tüm 2022 nin kur rakamının 12 olabilmesi için piyasaya ciddi müdahale edilmesi lazım. Yani kurun serbest piyasa koşullarında fiyatlanmaması durumunda ancak bu hesapladığımız değerlerde kalır.
    Kurdaki yükselişin azalacağı dönem turizm girdilerinin olduğu dönem olur.
    Onun dışında bizim elimizde olmayan ABD faiz artışı, Ukrayna Rusya meselesi gibi riskli diğer konularda var.
    Bu mevduat konusu kurun anormal yükselişini şuan kesmiş olsa da (bence kurun bi şekilde dengelenmesi olumlu) kamu maliyesi tarafına da ciddi yük getirecek. Pandemi döneminde bile azami dikkat edilen kamu maliyesinin önümüzdeki dönemde nasıl etkileneceğini hep beraber göreceğiz.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    selpak 32li tuvalet 131 liraydı ordan takip edicem...
    tedarik tarafında şuan kurdaki düşüş hammaddeciler tarafından yansıtılmadı. Enazından benim takip ettiğim sektörler şuan öyle.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    2,090-2,100 bölgesi direnç burası aşılırsa bakılabilir...

ben şimdilik kapandım dere kenarında suya atlıcak ceylanları izliyorum...

ORAYI AŞAMADI GERİ SARMAYA BAŞLADI...

5. fıtch: Makroekonomik ve finansal istikrar riskleri türk bankaları için negatif

6. 1.4milyar tl teminat tamamlama çağrısı var vay anasını

7. Seçim yok deyince borsaya satış geldi. Önceden dövize satış gelirdi . Artık borsaya satış geliyor. Üç kağıt ekonomilerinde her daim istisnasız birileri soyulur. ama faizde kalan soyulur, ama borsada kalan soyulur, ama dövizi tepeden alan soyulur, ama birikimi olmayan soyulur. burada ortak payda soyulmaktır. adı üstünde üç kağıt ekonomisi. üretmeyen ekonomilerde zarar vardır, bu zararı da sürekli halk paylaşır, tıpkı bugünlerde olduğu gibi.

1 konteynır gelip onun sonucunda üretim+lojistik süreçleri 2 haftada olan şeyler değil..fakat 13 sonrası kur atağı 2 haftada oldu.. ama son iki hafta öncesi zaten ciddi bir kur fiyatlaması başlamıştı ki henüz o bile tamamlanmadı bence.. dolayısıyla 18 den 12 lere düşüş zaten öyle pozitif anlamda fiyatlanmayacak, zira 18'e çıkışin kendisi fiyatlanmamıştı daha..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 301/1002 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •