Sayfa 301/501 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Yukardaki değerler mayısta da nisanla aşağı yukarı aynı olacak.

Haziran ayında gaz fiyatında %40a yakın bir indirim olması gerekiyor ama Akepe bu... yapılan zam geri alınmaz. Nasılsa ekrana çıkıp bir bahane bulunur.

Şu anda gazın botaş satış fiyatı 44 euro civarı. Epias fiyatı 36.5euro. AVRUPA fiyatı 26 euro.

Güzel kazanç var. Halk nasılsa fiyatlara alıştı.
    Neyin fiyatı artmadi ki? deyip basıyor parayı alıyor. Fiyatı mühim değil. Sıfır sıkıntı
    Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Haziran 2023 tarihinden geçerli olacak şekilde doğal gaz toptan satış fiyatlarında bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi amaçlı kullanım toptan satış fiyat tarifesini Haziran ayında bir önceki tarifeye göre değiştirmeden uygulayacak.*Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Haziranda uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olurken; sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak devam edecek.*Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olacak.
    Pişkin pişkin de açıklama yapıyorlar.

KONUTLARDA avrupanın en ucuz 2.gazını kullanan ülkeymışiz.

TAKIYYEDEN KİM ÖLMÜŞ?

Sanayide ve Elektrik üreticilerimiz avrupanın en pahalı gazından %80 daha pahalı gaz kullanıyorlar.

25euro nerede? 45 euro nerede?

Eh, doğalgazı %80 pahalı kullanınca, ELEKTRIK de %80 pahalıya satılıyor.

Evıne Dükkanına fabrikana gelen elektrik faturasının yarısını fazladan ödüyorsun.

Elektrikte %80 ötv var gibi düşün.

Sonra ilaveten %18 de kdv alıyor

Şirketimiz Yönetim
    Kurulu tarafından,

1. Şirketimiz Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Emin
    Çiftçi’nin, 31.05.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Yönetim Kurulu üyeliği
    görevinden istifasının kabulüne,

2. Şirketimizin Mehmet
    Emin Çiftçi’nin istifası ile boşalan yönetim
    kurulu üyeliğine, Mehmet Kocaoğlu’nun, Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi uyarınca ilk Genel
    Kurulun onayına sunulmak üzere, Yönetim Kurulu üyesi olarak 01.06.2023 tarihi
    itibariyle atanmasına karar verilmiştir.
    Nilüfer dinçkök çiftçi'nin delikanlı oğlu niye istifa etti acaba?
    Taş attı da kolu mu yoruldu. Çok mu sık toplanıyordu yönetim kurulu?

Yeni gelen de Sepaş'ta yönetim kurulundaymış. Değişik bir imajı var. Hayırlısı...

https://www.sepas.com.tr/sepas-enerj...irket-profili/

30 nisanda da çekyalı müdürlükten istifa etmişti. Yine bir hokkabazlık durumları olabilir. Kimse okkanın altına girmek istemiyor

Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından;
    Şirketimiz Yönetim Kurulu üyesi ve Finansman ve Mali
    İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sayın Ondrej DVORAK’ın,
    Yönetim Kurulu Üyeliği, İcra Komitesi Başkan Vekilliği ve Yatırım Komitesi
    Başkan Vekilliği görevlerini muhafaza etmek kaydıyla, 30.04.2023 Tarihi itibariyle Finansman ve Mali İşler
    Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifasının kabulüne,Karar
    verilmiştir.

4. Okuduğunu anlayacağın bir gün de gelecek mi acaba?

8.tür çok akışkan bir tür olduğunu itiraf etti
    Tek kaynağım sensin AufPufçu... :ok:

Her devrin adamı diyoruz bunlara

Yatırımcı görsün tanısın

Ama kimden bilgi alıyorsa sağlam kaynakları var
    Dil aslandır, yatar eşikte...

5. Bu makaleye ne diyorsun gaz profesörü? Almanlar yenildi diye biz de yenilmiş mi sayılacağız? Avrupa'da eksiye düşünce devlet bedava vermek zorunda mı olacak gazı?

Hep Avrupa'daki gaz fiyatlarından dem vuruyorsun ama her pazarın farklı dinamikleri olduğunu ya anlamıyorsun ya da işine gelmiyor...

https://oilprice.com/Energy/Natural-...Of-Europe.html

Beyni yok, fikri var... sen git ordu'da mütahitlik yap, anca ona kafan basar.

.....

Doğalgaz ithalatı, 3 ülkeden (Rusya, İran, Azerbaycan) 5 boru hattı ile gerçekleştirilirken, Cezayir ve Nijerya’dan yapılan LNG ithalatı, uzun erimli anlaşmalar kapsamında, geri kalan LNG ithalatı ise spot piyasadan yapılmıştır. Uzun erimli ithalat anlaşmaları, uzun yıllardır petrol ürünlerine endeksli fiyat formülleri ile oluşan fiyat ve koşullarla satın alınırken; spot piyasadaki alımlar, uluslararası piyasalarda alım yapılan tarihlerdeki vadeli piyasa (TTF, Henry Hub) fiyatları üzerinden yapılmaktadır.

Son dönemde ise Rusya ile mevcut uzun erimli ve petrol ürünlerine endeksli anlaşmalarda (TürkAkım, Mavi Akım), spot piyasa fiyatlarını da içeren (yüzde 70 spot, yüzde 30 petrol endeksli) ve süresi daha kısa olan anlaşmalara dönüşüm yapılmıştır. Azerbaycan ile süresi dolan BTE anlaşması da kısa süreli uzatılmıştır. Uluslararası piyasalarda, güncel spot piyasa fiyatları, petrol ürünlerine endeksli fiyatlara göre çok yüksek seyrettiğinden, bu değişiklikler, doğal gaz ithalat faturamıza olumsuz etki yapmaktadır."

7. Ben şimdi gitsem orduda müteahhitlik yapabilirim ama sen acaba varolduğundan şüphe etmediğimiz büyük beynin ile bir gün yazdığın kelimenin doğrusunu öğrenebilecek misin?

Beyni yok, fikri var... sen git ordu'da mütahitlik yap, anca ona kafan basar.

KUANTUM profesörü lafı yemelere doyamadı, hazımsızlık yaptı , şimdi de Arapça dersi vermeye başladı...

Sen bu kafayla inşaatta çok sopa yersin... belki de kafa ondan gitti. Ben alzheimera yoruyordum şimdiye kadar

Sayfa 301/501 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •