Sayfa 301/359 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Taze bir bakış açısı önemli. Bazen aynı şeye bakmaktan, aynı şeyi izlemekten insan odaklanma problemi yaşayabilir, ayrıntıları kaçırmaya, önemli noktaları göz ardı etmeye başlayabilir. Bu durum insanın hem hatalarının sayısını artırır, hem de bazen hatalı kararların bedelin ödemeye başladığınızda öz güven kaybına da neden olabilir. Böyle durumlarda bakış açısına güvendiğiniz, eyyamcılık yapmak yerine size doğruları söylemekten kaçınmayacak nitelikte dürüst olan dostlarınızın aynı mevzuya nasıl baktığını ve durumu nasıl gördüğünü sormalısınız. 'Ben zaten olayı biliyorum.' şeklinde aşırı güven, kendini beğenmişlik, ben-merkezcilik ve tavsiyelere/uyarılara kulakları tıkama halleri sizin oto kontrol mekanizmanızı öldürecek, nerede ne zaman hata yaptığınızı bulmanızı geciktirecektir. Bu da sonradan tazmini zor olan durumlar ortaya çıkaracak, bazen başladığınız yere kendinizi geri dönmüş olarak bulacaksınızdır.

Sağlam dört göz, iki gözden daha fazlasını görür. Bunu unutmayın. Selametle.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. https://www.youtube.com/watch?v=XikIr0kedY8

Yatırımcı olan arkadaşların bence seyretmesinde fayda var.
    Clausewitz

3. BİST te at degiştiriyorlar. Yorulan atlar knara çekiliyor. yeni atlar önümüzdeki süreçte arenada olacak. ulker ve aefesin yeni atlar olacagını Herkesin gözüne sokar gibi gösteriyorlar. ancak çaktırmadan ve derinden hazırlananlar da var. benim farkettegim. crfsa ve hatta bizim toptan.

4. Smart Money (Akıllı Para)'nın sistemde her daim likidite ihtiyacı vardır. Girerken de çıkarken de.. Yatırımcı ya da trader kitleleri (bu kitleleri nasıl tanımlarsanız tanımlayın) Smart Money'nin karşısında oldukça küçük oldukları için Smart Money kârlarını alıp gitmek istediklerinde bile hemen bu işi yapamazlar.. Size'ları büyük olduğu için piyasanın likit olmasına ihtiyaçları vardır. Yeterince alıcının olmadığı ortamda, piyasanın yeterince likit olmadığı ortamda istedikleri gibi kârlarını alıp çıkamazlar. Bu nedenle çıkarlarken de aşağı yukarı, aşağı yukarı hareketler yaparak, volatiliteyi artırarak, fiyatların aralıklarını genişleterek alıcıları çekmek zorundadırlar. Bir anda çıkmak isteseler karşılarında yeterli alıcı kitlesi oluşmadığı için piyasayı yıkmak zorunda kalırlar, yıktıkları zaman da istedikleri kadar kâr elde edip çıkamazlar piyasadan. İstenilen kârı elde etmek istiyorlarsa, onların sattıklarına talep oluşturmaları gereklidir. Sipariş hedef fiyatlar, işaret edilen hisseler, not artırımları, güzel haberler filan hep bunları beslemek, piyasada likidite oluşturmak içindir ki, satacakları mallara talipler ortaya çıksın.. Bu sebeple, bu tip olaylar genelde hep Smart Money'nin kâr realizasyonları ile aynı zamana denk gelirler. Tesadüf müdür? Değildir. Aynı şeyi girmek istedikleri zaman da tam ters yönlü yapmak zorundadırlar.

Bu 'pattern'ları, bu döngüleri anlamadan, bu piyasada ekmek yemek zordur. Ancak yukarı yönlü büyük bir dalgaya denk gelirseniz, sonradan size ihtiyaçları olacağı için fiyatları sizinle beraber yukarı götürürler.

Gerçek anlamda para kazanmak ve bunda süreklilik oluşturmak isteyenler piyasanın yapısını ve döngülerden hangisinde olduğunu, Smart Money'nin ne yapmaya çalıştığını anlamak zorundadır. Piyasa yapısı genel hatlarıyla budur. Bu işin başka da sırrı yoktur. Sizi şirketlere ortak olmakla, temettüler almakla, uzun vadeli yatırım felsefelerinin pazarlanması ile, onlarca gerekli olan bilgi akışları ile bir şekilde ikna etmelidirler ki, kurdukları piyasanın her daim bir müşterileri olsun. Yarın gerektiğinde pazarlayacakları müşterisi olmayan Smart Money o pazara girmez.

Şimdilik bu kadarı kâfidir.
    Clausewitz

5. An itibariyle, ülke içindeki sosyal gerginlikler ve borsa kazanç vergisi gündeminin satış baskısına devam edebileceği şeklinde düşündüğüm için gördüğüm lüzum üzerine aldığım fiyattan tekrar satış emri verdim TE'de. TE'de yarıdan fazlası gerçekleşti. Bir kısmı kaldı. O da seans başlayınca gitti.

Yatırım Tavsiyesi değildir.
    Clausewitz

6. Şu anda dünkü alım işlemlerinden hiç kâr edemeden, aynı fiyattan çıkmış durumdayım ve tekrar full nakitteyim. Dünkü kapanıştaki alımlarım boş yere yapılan alımlar olarak gerçekleşmiş durumda. İşin sadece komisyonlar maliyeti var, o da önemli değil. Hayırlısı olsun.
    Clausewitz

7. Dün gece ciddi anlamda bugünkü borsa stratejimin ne olması gerektiği konusunda düşündüm. Dün kapanışa yakın gelen hafif alımların hacimlerini ve momentum seviyelerini inceledim ve tepkinin yerinde saymaya bile yeterli olamayacak kadar cılız olduğunu gördüm. Geriye kalan Açılış Teorik Eşleşmeyi takipti. Orada da 8 ana tahtada taleplerinin zayıf seyrettiğini görünce satış kararım netleşti. Doğru karar mıdır, yanlış karar mıdır, gün içerisinde gözlemleyeceğim. Şu an itibariyle doğruymuş gibi bir izlenim oluştu. Sonuçta her ne olacaksa olsun, nasibimizde bu varmış der, tevekkülle otururuz.

Yatırım Tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

8. Endeks şu anda 50-55 günlük hareketli ortalamalar arasında destek bulmaya çalışıyor. Gün başlangıcındaki satışlara 55 günlük ortalamalar civarından alım tepkileri geldi. Ancak bu alımların şu an itibariyle yeterli hacimle oluşmadığı görünüyor. Sonraki saatlerde alıcıların risk iştahına bağlı. Satıcılar yeterli alıcı göremedikleri zaman satış ordinolarını kısmen askıya alabilir ya da gün içi sonraki saatlere erteleyebilirler. Sonuçta onlara da likidite / hacim lazım ki çıkış yapabilsinler. Umarım pozitif seyir kalıcı olur, risk iştahı artar.
    Clausewitz

Sayfa 301/359 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •