Sayfa 302/997 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: Viop XXXIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Boşver anlatamazsın..Boşuna dil döküyorsun..
    8 milyar insanda 130 milyon resmi bulaş rakam..1.5 sene olacak nerede ise..
    Yüzde 2 bile değil bulaş..
    Ölüm ise bu yüzde 2 nin 40 da biri..

Dünyada trafik kazasından kansersen obeziteden hatta zehirli havyan ısırığından 1 yılda kaç kişi ölüyor..
    Mesela hiç kanserle obezite ile mücadele..Sigaranın komple yasaklanması falan gündeme geliyor mu..?
    Akciğer kanserlerinde sigara faktörü yüzde kaç bilen var mı?

Rakamla ÜÇÇÇÇ MİLYONN diyince abovvv olunuyor ama dünyada bi günde ölen doğan sayısına bakıldığında öyle aman amanda müthiş kasıp kavuran bir salgından bahsetmek anlamsız..

Üstelik dünyanın çok büyük bir kısmı resmen fakirlik ve pislik içinde yaşarken..
    Aynen dostum. Son 10 yılda 55 bin kişi ölmüş mesela trafik kazalarında. Çok yüksek rakkam. Ama kimsenin trafik yasaklansın, evden çıkmayalım, araç kullanmayalım dediğini görmüyoruz. Özgürlük kısıtlamak çok extreme bir olay. Bakın önlem alınmasın demiyoruz. Önlemler alınsın ama insanları eve kapamak...keşke olmasaydı.
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

2.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Allah vermesinde oldu da trafik kazası geçirdiniz ve size hastahanede yoğun bakım yatağı yok dendi. realizmle kendinizi kurtarırsınız artık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Türkiye nin yoğun bakım yatak kapasitesi nedir biliyor musunuz?

3. Kapanmaları dini açıdan bakarsak;

Müslümanlarda namaz kılarken omuzlar birbirine yapışacak şekilde namaz kılınır.Ramazan ayı ibadetlerinin esası birlik beraberlik ve coşku ile iç içe olmasındandır.Terafih yasak ,toplu iftar yemekleri yasak,namazda arana mesafe koy hatta camiler yasak.Bayramda bayramlaşmak yasak.Mezar ziyareti yasak.Ölen akrabanı gömmen yasak.Kireçliyip yıkamadan göm gitsin.

Bu pandemi belasını insanlığın başına bela edenler seküler bir yaşam arzuluyorlar.Dinsiz inançsız kitleler.İnsanı değerli kılan ne ise yok olsun istiyorlar.Sevgi kardeşlik bağları,ahlak ve manevi duygular.Yazılı ve görsel basında alttan alta işlenen algılar hep buna hizmet etmiyor mu?Sosyal medyada birbirine caka satmalar ben yedim ben içtim tarzı bir hayat insanı yanlızlaştırmak için yapılıyor.Sidik yarıştırmanın sonu yalnızlık.Köksüz bağsız insanlar .

4.  Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Aynen dostum. Son 10 yılda 55 bin kişi ölmüş mesela trafik kazalarında. Çok yüksek rakkam. Ama kimsenin trafik yasaklansın, evden çıkmayalım, araç kullanmayalım dediğini görmüyoruz. Özgürlük kısıtlamak çok extreme bir olay. Bakın önlem alınmasın demiyoruz. Önlemler alınsın ama insanları eve kapamak...keşke olmasaydı.
    Yada mesela araç kullanırken F1 sürücüleri gibi kask kullanmak neden zorunlu değil..Yada yanmaz tulum da giyelim..
    Ne öyle tiril tiril t shirt ler ile çıkıyoruz..

Önlem alalım ama böyle evden çıkma..yok açık havada maske taktın takmadın (bi bizde zorunlu zaten) yok berberi kapa..yok hırdavatçı hamdi abinin dükkanını kapa..

Meşhur bir banka..pandemi diye bi şubesini kapamış..Oranın müşteriler yakın diğer şubeye yığılmışlar..Cehennem gibi bugün bizim şube diyor arkadaşım...Al sana pandemi ile mücadele..
    Üstelik kapanan şubenin elemanlarından negatif çıkanları da korkudan eve postalamışlar..
    Şube sabahdan beri 56..

anlamadığınız şey trafik kazasından kanserden hatta gripten ölenler veya hasta olanlar yıl iöçine dengeli ir şekilde dağılıyor. oys abu virüs bulaşmaya başladı mı çok hızlı bir şekilde yayılıyor. kontrol altında tutamadınız mı yğun bakımlarınız yataklı üniteleriniz hepsi doluyor. ve değil virüse yakal***** trafik kazasında ağır yaralanıp geleni bile yatıramıyorsunuz açık kalp ameliyatı yapacağınız hastayı yatıracak yoğun bakım bulamıyorsunuz. hindistanda şu anda ne olduğuna bakın hindistanda hastahaneler covid hastalarını artık kabul edemedikleri gii ağır yaralı veya ağır hastalarıda kabul edemiyorlar çünkü yoğun bakımları boşverin oksijen tüpleri kalmamış durumda hastalar evlerinde bir yudum nefes alamadan ölüyor. siz nefes alamayarak ölen insan gördünüz mü ben gördüm hemde 2 defa.
    çok saçma yorumlar yapıyorsunuz bizim yoğum bakım doluluk oranlarımız %71 gözüküyor ya onlar sadece covid hastalarının yoğun bakımları geriye kalan tüm yoğun bakım hastaları kalan %29 u kullanmak zorunda ağır hasta sayımız bu hızla devam etse idi tahminim 2 haftaya kalmaz bizde hindistandaki hastaneler giibi hasta kabul etmemeye başlayacaktık.
    bir halt olacağı yok.

6. Bu pandeminin en büyük yalanlarından biri de sağlıkçılar nefes alamaz hale gelirse sizde hastalandığınızda sağlık hizmeti alamazsınız argümanı..

Şimdi ben kronik rahatsızlığı olan biriyim.Kullandığım ilaçların yan etkilerinin tespiti için 3 ayda bir akciğer filmi ve kan testi olmak zorundayım.Ama pandemi ile birlikte ilaçlarım rapor kapsamında olduğu için direk eczaneme teslim ediliyor ve yaklaşık 1 buçuk yıldır ne akciğer filmi ne de kan testi soran yok.Bununda ötesinde yaklaşık 3 aydır hastanelerden randevu alamaya çalışıyorum randevu yok.Boşalınca bana randevu yazın diyorum tamam diyorlar yine arayan yok.

Alıntı Originally Posted by dealer35 Yazıyı Oku
    Kapanmaları dini açıdan bakarsak;

Müslümanlarda namaz kılarken omuzlar birbirine yapışacak şekilde namaz kılınır.Ramazan ayı ibadetlerinin esası birlik beraberlik ve coşku ile iç içe olmasındandır.Terafih yasak ,toplu iftar yemekleri yasak,namazda arana mesafe koy hatta camiler yasak.Bayramda bayramlaşmak yasak.Mezar ziyareti yasak.Ölen akrabanı gömmen yasak.Kireçliyip yıkamadan göm gitsin.

Bu pandemi belasını insanlığın başına bela edenler seküler bir yaşam arzuluyorlar.Dinsiz inançsız kitleler.İnsanı değerli kılan ne ise yok olsun istiyorlar.Sevgi kardeşlik bağları,ahlak ve manevi duygular.Yazılı ve görsel basında alttan alta işlenen algılar hep buna hizmet etmiyor mu?Sosyal medyada birbirine caka satmalar ben yedim ben içtim tarzı bir hayat insanı yanlızlaştırmak için yapılıyor.Sidik yarıştırmanın sonu yalnızlık.Köksüz bağsız insanlar .
    o zaman bu kapanma işi cehapenin başının altından çıkmıştır
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    anlamadığınız şey trafik kazasından kanserden hatta gripten ölenler veya hasta olanlar yıl iöçine dengeli ir şekilde dağılıyor. oys abu virüs bulaşmaya başladı mı çok hızlı bir şekilde yayılıyor. kontrol altında tutamadınız mı yğun bakımlarınız yataklı üniteleriniz hepsi doluyor. ve değil virüse yakal***** trafik kazasında ağır yaralanıp geleni bile yatıramıyorsunuz açık kalp ameliyatı yapacağınız hastayı yatıracak yoğun bakım bulamıyorsunuz. hindistanda şu anda ne olduğuna bakın hindistanda hastahaneler covid hastalarını artık kabul edemedikleri gii ağır yaralı veya ağır hastalarıda kabul edemiyorlar çünkü yoğun bakımları boşverin oksijen tüpleri kalmamış durumda hastalar evlerinde bir yudum nefes alamadan ölüyor. siz nefes alamayarak ölen insan gördünüz mü ben gördüm hemde 2 defa.
    çok saçma yorumlar yapıyorsunuz bizim yoğum bakım doluluk oranlarımız %71 gözüküyor ya onlar sadece covid hastalarının yoğun bakımları geriye kalan tüm yoğun bakım hastaları kalan %29 u kullanmak zorunda ağır hasta sayımız bu hızla devam etse idi tahminim 2 haftaya kalmaz bizde hindistandaki hastaneler giibi hasta kabul etmemeye başlayacaktık.
    abi önlem alınsın..alınmasın değil..ama hamdi abinin zavallı dükkanını kapayarak insanları eve tıkarak mücadele edilmez..açıldığımız anda aşı yoksa yine rakamlar tırmanacak..

tekrar soruyorum..
    tr nin yoğun bakım yatak kapasitesi kaç..

pandemi nedeni ile yoğunda yatan kaç kişi var..
    pandemi öncesi doluluk oranları ortalama kaç idi..

rakamlar olmada ne desek boş..rakamlar peak yaptığı geçen kış ağır hasta sayısı 6000 lere gelmiş idi..ama komple kapanma yoktu ve yoğun bakımlar çökmedi..
    şimdi sanırım 3200 3300 lerde ama milleti eve tıkdılar..

haa turist e sokağa çıkma yasağı yok..
    test de zorunlu mu deel mi..bilen varsa yeşillendirsin..

Sayfa 302/997 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •