Sayfa 302/1002 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Gtf
    Ga1. Var pff den daha iyi getirisi var
    Bide ybs öst ama getiri oynak degil
    P.tesi %40 ini gtf ga1 ve ybs ye kaydiracam

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    üstat , bir miktar OSD ve DZT aldım ,tuhafıma giden DZT portföyünün %88 i devlet tahvilinden % 11 i mevduattan oluşuyor
    yıllık ,6 aylık 3 aylık hep zarar ama son 1 ay %5 artı yapmış ,pek bir anlam veremedim ama aldım ,

son 1 aydır nasıl %5 yapmış ,bu konuda düşünceniz varsa paylaşırsanız sevinirim

Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    üstat , bir miktar OSD ve DZT aldım ,tuhafıma giden DZT portföyünün %88 i devlet tahvilinden % 11 i mevduattan oluşuyor
    yıllık ,6 aylık 3 aylık hep zarar ama son 1 ay %5 artı yapmış ,pek bir anlam veremedim ama aldım ,

son 1 aydır nasıl %5 yapmış ,bu konuda düşünceniz varsa paylaşırsanız sevinirim
    Bunu ben araştırdım. Tahvil faizleri %25'lerden %22'ye gelmiş. Arkadaş siteyi bile paylaştı:
    https://www.bloomberght.com/tahvil/tr-5-yillik-tahvil

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fon 20 şirkete, yaklaşık olarak eşit ağırlıklı yatırım yapmanızı sağlar.

Fonun yatırım yaptığı şirketler: Ege Endüstri, Vestel Elektronik, Otokar, Ford Otosan, Ege Seramik, Arçelik, Konfrut Gıda, Nuh Çimento, Çimsa, Tofaş, Sarkuysan, Türk Traktör, Klimasan, Akçansa, Petkim, Brisa, Çemtaş, Şişecam, Tüpraş, Ereğli Demir Çelik

Şirketler iyi de bist keyifsiz.

Yeni bir ralli başlangıcını kestirip o zaman girmek isabetli olur.
    myfinans bunlar ihracat yaptığına göre kurun da yükselmesi gerekmez mi? Kur yükselmezse bence iyi performe etmez.

4.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Bu bakis acisiyla baktigimiz zaman 19.03.2020 veya 20.03.2020 tarihinden itibaren baz aliyorum genelde. Baktiklarim arasinda OPH , OPI , TCD , TKF %250 - %300 civarlarinda getiri elde etmisler. Diger hisse yogun fonlara bakamadim. Kolay bir yolu varsa veri isleme islerinden anlayan arkadaslar bir liste paylasacaklardir.

Suphesiz parasal genisleme , fed ve diger ulke merkez bankalarinin para arzi hisse yogun fonlarinda bu getirilere sebep oldu. Olaganustu donemlerden birini yasadik,yasiyoruz.

Fed ve avrupa merkez bankasinda parasal sikilisma soz konusu iken hisse yogun fonlarinda bu getirileri uzun bir zaman goremeyiz diye dusunuyorum.

PPF , doviz , bazi degisken fonlardan baska gidecek yer yok gibi. Fiyatlar bu kadar sismisken arsa veya gayrimenkulde kaziklanma ihtimalimi yuksek goruyorum.

Sizler ne dusunursunuz ?

Saygilar , bol kazanclar.
    Benim de bu yıl borsalardan pek umudum yok, dinlediğim yorumlara göre yılın ikinci yarısı durumlar düzelirse biraz hareketlenirler diyorlar.
    Yabancı fonlara özellikle de teknoloji fonlarına en yüksek seviyelerden giriş yapmışız anlaşılan, umarım bu düzeltme çok uzun sürmez. Bist de bir ileri bir geri hisse yoğun fonlara yüklü giremiyoruz bir türlü, altın petrol fonları için de geç kaldık herhalde.
    Geriye zaten ppf de parayı enflasyona karşı eritmek veya döviz fonlarında olası bir yükselişe karşı korumaya almak dışında bir şey kalmıyor.
    Gayrimenkul piyasasını da takip ediyorum ama neresi ne kadar artmış, neresi daha uygun eskiye göre kıyaslama yapmak zor, kiraya vermek için ev almakla, kışın oturduğum evi kiraya verip başka yerden ev almak arasında kaldım bu aralar.

bu myfinans kara çocuğu kaçırdığımdan beri beni sevmiyor. Webo bunları büyülemiş.

6.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Bunu ben araştırdım. Tahvil faizleri %25'lerden %22'ye gelmiş. Arkadaş siteyi bile paylaştı:
    https://www.bloomberght.com/tahvil/tr-5-yillik-tahvil
    Artık tiyo alan değil, tiyo veren birisi oldun , burayı devamlı takip etmediğim için kaçırmışım o haberi sağolun

Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Artık tiyo alan değil, tiyo veren birisi oldun , burayı devamlı takip etmediğim için kaçırmışım o haberi sağolun
    Tiyocu petrole girecem ama bekliyorum dedi. Korktu kaçtı sonra.

8. Cuma günü 5 yıllık tahvil faizi % 5.71 ,10 yıllık %5.43 artı kapatmış
    Acemi şansı diye buna deniliyor galiba

Sayfa 302/1002 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •