Sayfa 305/1000 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,433 - 2,440 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

https://www.linkedin.com/posts/activ...114164736-_qly
    Bana her şey yukarıdaki anlatımı hatırlatıyor.

SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bunlara ayip calismaz, hic utanmalari yoktur.

3. KK, CHP grup toplantisinda konusuyor.

Ben her hafta pek cok seyi bu konusmadan ogreniyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Sigara alkolu ıcmezsek için diye yalvarır sonra bunlar
    bütçedeki deliği, enflasyon ve pandemi paniği ile artan tüketim üzerinden gelen vergi artışları ile şimdilik bir nebze kapatıyorlar. bunda alışverişlerin büyük ölçüde internete kayması da büyük etken...

bu da yetmemiş olacak ki, otomobil ve konutta taksitlendirmeyi de artırdılar..geçen senenin 2 ve 3 çeyreklerine benzer bir tüketim balonu şişirmek niyetindeler ekonomiyi dar boğazdan kurtarmak için.. ancak işler bu sene farklı seyredebilir...vatandaşlar bir sabah anzısın hiperenflasyona uyanabilir
    ytd..

5. Kayıtdışı artar. Altınını Gümüşünü alan sistem dışına çıkar. Bu salma işi bir kere başladımı önüne gelene salarlar salmayı. Tarrağı salladıkları zaman kime değeceği belli olmadığı için fiziki kıymetli metaller sistem dışına çıkar. Sanaldan fizikiye kayıtdışı olarak geçişi patlatır bu gelişme. Sisteme olan güven dip yapar.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Kaynaklardan biri bulunmuş galiba...

Kuyumculardan 20 ton altın istediler
    Sürpriz yönetmelik taslağına göre, her bir kuyumcudan 500’er gram altın toplanacak. Bu yolla kamu bankalarında 20 ton altın biriktirilecek

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...diler-6316190/

Yine zopa

Şey : 7,4731

Dayak klübü

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Yine zopa

Şey : 7,4731

Dayak klübü
    ardayı getirin bana 7.54 den satıp 7.47 den geri almıştır o şimdi
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Tam da ben - anlamsız- derken bunu kastediyorum. Yani, doktora, hemşireye kuş kadar maaş bağla sonra dönerden beslenin diye bir de böbürlen ( vatandaşın dönere bakışı çok kötü. ) Vatandaşın gözünde sağlıkçı, tapucu, nüfus çalışanı, trafikçi vb. doymayan, kanaatsiz olarak gösteriliyor. Oysa , temel maaş çok kötü. Haliyle emeklilikte açlık seviyesine düşüyor.

Döner, sandık vakıf gibi alicengiz işleri bırakıp, her işe göre temel maaş göstergeleri anayasa gibi belirlenmeli . Her gelen siyasetçi zamanın ruhuna göre maaşlarla oynayamamalı. Her genç , meslek seçerken seçtiği meslekte ne kadar kazanacağını bilmeli. Üniversite sınavında dereceye giren genç , en iyi yaşam kalitesini -x- meslekte yakalacağını düşünerek seçimini yapıyor ve mezun olduktan sonra bir dönemde şartların değiştiğini görünce hayal kırıklığına uğruyor. Aldatılmış hissediyor.

Misal ; 3600 meselesi. Seçim vaadi olarak sunulan bu durum bile absürt. Bazı mesleklerde özendirmek için ünvanlara verilen 3600 gösterge ( 1. dereceye düşen herkese verilmiyordu ) şimdi Doktor, hemşire / Subay, Astsubay / Din prof. imam / Polis Md. polis / Okul müdürü , öğretmen vb. 1. dereceyi alan herkese veriliyor. Gerçi henüz hepsine verilmedi ama ; sessizce polis ve askerlerde gerçekleşti. Şimdi Binbaşı ile Başçavuş 3600 ek gösterge alıyor. Türkçesi ; emekli maaşları aşağı yukarı aynı oldu.

Buradaki asıl gizli amaç ; Sayıları çok fazla olan alt kademe personelin oylarını almak. Bu sayede işyerlerinde de huzursuzluğun oluşturularak sürekli bir gambazlama düzeni kurmak. Gençlere de gizliden '' Fazla okumanıza gerek yok. Arada ne fark var ki '' mesajını veriyorlar. Neyse dert çok. Ümit yok.....
    Yanlışınız var,ek gösterge ve emekli maaşı bağlama oranları farkıyla aynı hizmet yılına sahip bir subayla astsubayın emekli maaşları en az %25 net farklıdır,adaletsizlik esas burada,ayrıca OYAK kurumuna aynı yıl aynı aidat kesintisi yapılan iki kişide bile korkunç fark oluşuyor,İkiside emeklilikte aynı şartlara sahip ve devlete eşit ödeme yapan bu iki birey arasındaki maaş eşitsizliği düzelse keşke ama emin olun kimse bu işe kalkışmaz...

Sayfa 305/1000 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •