Sayfa 306/932 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon
Arama sonucu : 7451 madde; 2,441 - 2,448 arası.

Konu: #OltayaTakılanlar

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    [IMG]Neden No comment abi?[/IMG]

Güzel insan Tolga, bu grup hisselerine güvenmediğimden yorum yapmayı uygun görmedim.
    Abi ben de aynı durumdayım, kayıp yaşadığım ya da bende kötü imaj çizen hisselerde teknik işlese de 2 adım geriden bakıyorum. Ama sistemde duygusallığa yer yok. Duygularımıza bıraktığımız anda kaybediyoruz. Bakın ASELS mesela bizi sınavdan geçiriyor. Sistem % 100 çalışsa bunun da gitmesi gerekiyordu ama gitmedi. Bizim tek silahımız analizler, duyguya yer vermeyen analizler...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Abi grup hakkında hiç bilgim yok ama dedim ya grup hissesi olduğu için sanırım teknik bir yakınlık var. Yoksa diğer şirketler sizden kaç puan alır hiç bir fikrim yok. Öyle bir durum ortaya çıkarsa yine puanlamasını yaparsınız. Biz de hangisinin daha iddialı olduğunu öğrenmiş oluruz. Değerlendirmeleriniz herkes için çok önemli.
    Tolga bey, Tüm kurgu sizin sisteminiz üzerine kurulu. Bunu Göz ardı edemeyiz. Sizin belirlediğiniz hisse, Temel analizden puan alamasa dahi, o hisse her daim bir Fenomen olacaktır...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Abi ben de aynı durumdayım, kayıp yaşadığım ya da bende kötü imaj çizen hisselerde teknik işlese de 2 adım geriden bakıyorum. Ama sistemde duygusallığa yer yok. Duygularımıza bıraktığımız anda kaybediyoruz. Bakın ASELS mesela bizi sınavdan geçiriyor. Sistem % 100 çalışsa bunun da gitmesi gerekiyordu ama gitmedi. Bizim tek silahımız analizler, duyguya yer vermeyen analizler...
    Sistemde;

Giden niye gidiyor? Gitmeyen neden gitmiyor? Rekor kriter alan senet neden bekliyor? Niye kimi 3 barda niye kimi 30 barda hedefe ulaşıyor? Hedefe ulaşanlardan bazıları neden hala prim yapıyor? Neden bazıları yatay hareket ediyor? Yükselen senetlerle ya da düşen senetlerle ilgili Temel Analiz ile Teknik Analiz bağlantısını nasıl kuracağız? Cevap bekleyen o kadar çok soru var ki, şükür negatif pozisyonumuz çok az. Şu anda neden aldıklarımıın hepsi de düşüyor diye bir sorunla da uğraşıyor olabilirdik.
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    Bence hisse gitmiyorsa kriter sayısının azlığıdır.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Tolga bey, Tüm kurgu sizin sisteminiz üzerine kurulu. Bunu Göz ardı edemeyiz. Sizin belirlediğiniz hisse, Temel analizden puan alamasa dahi, o hisse her daim bir Fenomen olacaktır...
    Abi fenomen olur mu bilmiyorum ama o seçtiğimiz hissede bir gün bir kısım arkadaş kaybederse bunun hesabını nasıl vereceğimiz yükünü daha şimdiden hissetmeye başladım bile. Dediğim gibi sistem % 100 mekanik değil en son Görsel Analizden geçtiği için hataya açık. Yukarıdaki duruma dönmek istiyorum.

Çeşitli platformlarda sistemini yayınlayan arkadaşlar var, görüyoruz, biliyoruz, ya da duyuyoruz. Bu sistemin de bir zaman gelince çökeceğini bile bile bu işe giriştim. Belki tespit ettiğimiz sizin ya da benim puanladığım hisseler şu an için kazandırıyor ya da başarılı gibi görünüyor olabilir. Ama ileride çok daha fazla rağbetle hisselere giriş olursa alacağımız sonuçların başarısının düşeceğini ya da kaybettireceğini düşünmekteyim. Düşünün tespit ettiğimiz hisseyi çok sayıda (sayı vermek istemiyorum) arkadaş trade etmeye kalkarsa çarşının karışacağı kesin. Benim yegane korkum bu. Bu potansiyel oluşursa eninde sonunda başımıza gelecek olan da bu...

Kendi adıma şu ana kadar bir şikayet ya da olumsuz bir geri dönüş almadım. Böyle devam ettiği sürece sıkıntı yok. İnşallah sistem sonucu diye birilerinin ekmeğine yağ sürmeyiz. Bazı sosyal medyada hesap sahibi kişilerin şu veya bu şekilde hisse pazarladıklarına dair dedikodulara rastlıyoruz. Dedim ya başımıza inşallah böyle bir iş gelmez...

Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Bence hisse gitmiyorsa kriter sayısının azlığıdır.
    Evet ama o sadece bir adet sebep. Grafiklerin duruşları, göstergelerin çizdiği açı bile tek başına önemli sebep mesela...

7. Selamlar arkadaşlar,
    İlk olarak çizim yapanlardan biri olarak stop yazıyorum ki alan insanlar nerede stop olmaları gerektiğini bilsin. İşler ters giderse stop yazılı, burayı okuyan ve sisteme güvenen insanlar içinde her çıkan hisse çıkacak diye bir kural yok. Şans dersin kısmet dersin ama stop seviyesi için ben özellikle yazıyorum. En son iheva için net stop 170 altı kapanistir. Yakın stop 178 dir. Yani burdan hisseyi alan stoba uymalı diye düşünüyorum yoksa biz niye çizgileri çekelim neden grafik atalım değil mi?
    Amacım sadece topige katkıda bulunmaktadır.
    Saygılar...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Al sat yat uyu bekle tüyo vesaire değildir. Aracı kurumunuza danışınız. Sadece kişisel yorumlarımdır, beni bağlar.

Bunca emek ve bilgi yoğunluğu ile ortaya konulanları yorumlayıp, uygulama sorumluluğu bizlerin.
    Sessiz ama düzenli bir takipçi olarak devam edin lütfen diyorum.

Sayfa 306/932 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •