Sayfa 307/993 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407807 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

1. Zincir marketlerden bildiriyorum;torku 5 lt yağ:116 tl----5 kg şeker:33 tl---market markalı 5 lt yağ:111 tl.

Kasiyer kızlar; herkes yağ alıyor sabahtan beri diyor,basında çıkan olur,olmaz haberlerde vatandaş için tehlikeli,mesela ben burada ...marka yağın 5 lt si 200 tl olmuş haberini görünce yağ fiyatlarına baktım,ay sonu 700 tl gir...pardon ek yük oldu bütçeme demem odur ki,en azından bu mecrada kulaktan dolma değil.kendi alış veriş deneyimi veyahut görsel paylaşarak paylaşım yapalım

2.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Zincir marketlerden bildiriyorum;torku 5 lt yağ:116 tl----5 kg şeker:33 tl---market markalı 5 lt yağ:111 tl.

Kasiyer kızlar; herkes yağ alıyor sabahtan beri diyor,basında çıkan olur,olmaz haberlerde vatandaş için tehlikeli,mesela ben burada ...marka yağın 5 lt si 200 tl olmuş haberini görünce yağ fiyatlarına baktım.

Medya sahipleri büyük şirket sahipleridir. Ayrıca tüm bakanlar ; kendi ticari faaliyetleriyle ilgili bakanlıkta oturuyor. hal böyle olunca , covid başladıktan bu yana her fırsatta insanları tüketime ( ihtiyacı olmasa bile - bulamayacaksınız, zamlanacak vb ) bilerek yönlendiriyorlar. İnsanlar tükettikçe yenisi daha yüksek fiyattan geliyor. Türkiye %11 büyümüş ! Böyle büyüyor . Gerekli gereksiz her şeye saldıran ve elindeki parası sürekli eriyen bir halk var. Algıya açık. Ver gazı gitsin meselesi.

3. Ev , araba fiyatlarını da böyle kasıtlı ( hükümet destekli ) yükselttiler. Her gayrimenkul el değiştirmesinde devlet süper para kazandı. Araç satışlarında ha keza.... Bütün bunların sonunda trene son binen yıllarca tren neden durdu diye söylenecektir.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Aslında 68 yerine 69 daha anlamlı olurdu.
    Sayın Başkan bana hak verecektir.
    katılıyorum
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Medya sahipleri büyük şirket sahipleridir. Ayrıca tüm bakanlar ; kendi ticari faaliyetleriyle ilgili bakanlıkta oturuyor. hal böyle olunca , covid başladıktan bu yana her fırsatta insanları tüketime ( ihtiyacı olmasa bile - bulamayacaksınız, zamlanacak vb ) bilerek yönlendiriyorlar. İnsanlar tükettikçe yenisi daha yüksek fiyattan geliyor. Türkiye %11 büyümüş ! Böyle büyüyor . Gerekli gereksiz her şeye saldıran ve elindeki parası sürekli eriyen bir halk var. Algıya açık. Ver gazı gitsin meselesi.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6. Televizyonda haber adıyla sunulan aslında insanların beynine sıkılan kurşun gibi algı sayesinde ev kiraları da uçtu. İnsanlar birbirine girdi. Böylece avukatlara iş çıktı. Hukuk mezunları çok yakınıyordu iş yok diye. ( ciddiyim )

Resmen en tepeden oturup kurgulayarak , insanları birbirine besletiyorlar. Şehrin içinde havuzlu siteler yaptırarak yeraltı sularını hüplettiler. Sonra damacana içmek ayrıcalık olarak işlendi. Şimdi fiyatları görüyoruz ama kocaman bir sektör yaratıldı. İstihdam yaratıyorlar. Köyleri mahalle yaparken köylüler alkışlıyordu. Şimdi gerçeği görünce ağlıyorlar ama nafile.

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Normalde dediklerinize katılırım (ev-araba alımı)ama yapılan alışveriş temel gıda,insanlar çoluk-çocuklarının aç kalabileceği hissini yaşıyor ise bu konuda kimseyi yadırgamam.

Üstelik birde buğdayın ve yağın çok büyük kısmını savaşan 2 ülkeden alıyorsanız....

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    katılıyorum

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 307/993 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407807 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •