çok karektersiz bi kağıt saçma sapan işlemler vırt tırt bırt düşüş tuvalet kağıdı
çok karektersiz bi kağıt saçma sapan işlemler vırt tırt bırt düşüş tuvalet kağıdı
tahtadaki spekçikler kendi aralarında oynaşmaya devam etsinler,
elbet satış olayı gerçekleşecek ise onlarda hisseyi tutamazlar günlük o kurumdan al bu kurumdan sat yaparak.
bakalım endeks bu haldeyken aşağı gösterip korkutmaya mı çalışacak yoksa yine tırı vırı küçük çaplı spekler
puslu havada ortaya çıkıp ellerindeki 3-5 bin lotu okutmaya mı çalışacaklar.
hissede fazla ky olmaması da güzel, uzun yıllardır bu hisse zaten düşük hacimle hareket eden bir hisse.
mkk kayıtlarına göre halka açıklı %30 ama ben %30 un bir kısmının yine patrona dolaylı yoldan ait olduğunu düşünüyorum.
dışarıda 1 milyon lot olsa bunun 500 binini spekçikler toplamışsa kalan 500 bin lotta sende bende,
Aracı kurumuma satılırsa çağrı fiyatı ne olur diye sordum hala dönecekler.
Resmiyette 30 180 ve 360 gün lük geriye dönük fiyat ortalaması ? Tamam da bu fiyat ortalaması neyin ortalaması. 19 tl ye de çıkmış 8 tl ye de düşmüş. 1 yılda 19 tl de 3 gün durmuş 8 tl de 20 gün atıyorum tabii bu rakamları bildiğimden değil. Bu ortalama bunlarla gün çapılıp 360 a mı bölünüyor. Ya da küçük yatırımcı menfaati gereği en yüksek fiyattan mı belirleniyor.
Bir diğer durumda şu diyelim ki şirket şu an ki ederinin üstünde bir fiyata satıldı örneğin : hisse başı 25 tl olsun. Şimdi biz tutupta bir yıllık ortalamasını alırsak 15 tl etsin. O zaman çağrı 25 tl olmayacakta 15 tl mi olacak ? Bu sizcede saçma değil mi ? Bu konuda bilgisi tam olan bir arkadaş açıklayabilir mi bu durumu. Tekrar söylüyorum rakamlar tamamen örneği kolaylaştırmak için gerçekle alakası yoktur.
Çağrı fiyatı 6ayin günlük ort lamisi dir ki oda en basit teknik analiz programlarında ma180 in verdiği rakam neredeyse denk gelir ... fiyat mevzusunda spk nin görülem en yüksek fiyattan çağrı zorunlulugu yaptığına 20yillik borsa hayatım da şahit olmadım olduda kacirdiysam büyük eksiğim olmuş sayarim ..siz cokda cagri ya takıl mayin kac a satılabilir gelecek varmi ederi bu kadarcikmi zaten birilerinin niye ti manipülasyon değil se çağrı uçuşu yapabilir ama zihniyet ne ona kafa yorun ...ytd degildur biline
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
......
bu sorunun cevabı sizin dediğiniz gibi çok kolay olsa idi yılların aracı kurumu 3 gündür bunun nasıl olacağı ile bilgiyi bana çoktan dönmüştü. Bence siz bu satış fiyatını fazla hafife alıyorsunuz.
Satış fiyatıda burada spk nın dikkate alacağı bir değer olacaktır. Ben şirketi satayım 100 liraya borsadan adam fiyat 10 lira diye ordan 10 liradan alsın bu bana çok saçma geliyor ama resmiyeti de bilmediğim için kurumuma sordum.
Burada tek olumsuzluk satılmaması. Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir
Son düzenleme : oncetemel; 18-04-2019 saat: 14:05.
bu konuda Google da arama yaparsanız sağlıklı bir sonuç çıkmaz, ancak bist ve spk sitesinde gezip kendinizin ilgili mevzuatı bulmanız ya da aracı kurumdan veya sanal alemde temel analiz konusunda ehil kişilere sorup öğrenebilirsiniz.
Benim bildigiğim son 6 ay ağırlıklı ortalama fiyat ile satışın lot başına denk gelen değerinden hangisi büyük ise o fiyat zorunlu çağrı fiyatı olarak uygulanır.
2014 deki 30 180 gün veya 1 yıl mevzusu sonradan tekrar değiştirildi yanlış hatırlamıyorsam.
son 6 ay ağırlıklı fiyat ortalamasını bulurken son 6 aydaki işlem gün sayısına bakmak lazım.
180 gün olarak hesaplarsanız yanıltıcı olur.
teknik analiz programlarındaki ortalama fiyatların hiçbiri bunu tam vermez, en yakın olanı ağırlıklı ortalama fiyattır.
onda da 180 değil yaklaşık 130 günlük ortalamaya filan bakmak lazım.
ağırlıklı ortalama fiyatta benim bildiğim, tüm günlerin her kademeden işlem hacmi ile fiyat çarpılır, bu günlerin herbirinin 6 aylık toplam işlem hacmine göre oranı belirlenir ve buna göre hesap yapılır.
kısaca farzedelim 50 işlem gününün ağırlıklı ortalama fiyatını hesaplıyoruz.
49 gün hisse bin lottan ortalama 10 tl den işlem görmüş olsun.
50 gün 100 bin lot ve 11 ortalama fiyattan işlem görmüş ise
50. gündeki işlem hacmi diğer 49 günün 2 katı olduğundan ortalama fiyatın %66 si o günkü ortalama fiyata göre hesaplanır.
Yer İmleri