Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 308/951 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bir zamanlar kamuda müdür şöföründen az maaş alırmış.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bizzat yaşamış biriyim bu gerçeği. Yeni evlenmişim. Arabam yok , yıl 1993 akşam mesaiden çıktık, servislerin kalkacağı alana doğru yürüyoruz. Yanıma yaklaşan 6 yıllık usta başı kadrosundaki işçi arkadaş '' Afedersin müdürüm , bu akşam sizi ben bırakayım '' dedi. Ben de aynı yön ise olur dedim. Otoparktan bmw aracına binince ve yol boyu yaptığı konuşma sonunda mesajı almıştım. Mesajın özeti ; Müdürüm, bizimle uğraşmaya kalkma ( üretimden memnun değildim ) senin gibi niceleri gelir gider ama biz burada sendikalıyız ve siyasi desteğimiz çok kuvvetli idi.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bir zamanlar kamuda müdür şöföründen az maaş alırmış.

Aramızda bir işci emeklisi abimiz vardi nikini hatırmamıyorum 5000 tl emekli maaşı alıyordu gecen sene

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Aramızda bir işci emeklisi abimiz vardi nikini hatırmamıyorum 5000 tl emekli maaşı alıyordu gecen sene
    Ülkede şöyle bir gariplik var. Memurun kesintisi düşük olur emekli maaşıda düşük olur. İşçinin kesintisi yüksek olur maaşıda yüksek olur. Sorun şurada başlar
    Yaşarken hem memurun hemde işçinin paraya ihtiyacı vardır. Memura senden az kesiyor al sana fazla para denmez. İşçiye senden çok kesiyoruz. Yokluk içinde yaşada denmez.

Ben temelde asgari yaşam standartlarını karşılayan tek tip bir emekli maaşı ve buna uygun kesintiden yanayım ama işverenin bu parayı çalışana vermek yerine oh ne güzel diyeceği için bu sisteme hazır olmadığımızı düşünüyorum.

Dünyada bizim dışımızda ev geçindirip çocuk okutan emekli var mı bilemiyorum. Emekli normalde emekli olmadan önce tüm hazırlıklarını yapmış. Üzerindeki tüm yüklerden arınmış. Artık tek patronu kendi keyfi olması gereken bireydir.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ülkede şöyle bir gariplik var. Memurun kesintisi düşük olur emekli maaşıda düşük olur. İşçinin kesintisi yüksek olur maaşıda yüksek olur. Sorun şurada başlar
    Yaşarken hem memurun hemde işçinin paraya ihtiyacı vardır. Memura senden az kesiyor al sana fazla para denmez. İşçiye senden çok kesiyoruz. Yokluk içinde yaşada denmez.

Ben temelde asgari yaşam standartlarını karşılayan tek tip bir emekli maaşı ve buna uygun kesintiden yanayım ama işverenin bu parayı çalışana vermek yerine oh ne güzel diyeceği için bu sisteme hazır olmadığımızı düşünüyorum.

Dünyada bizim dışımızda ev geçindirip çocuk okutan emekli var mı bilemiyorum. Emekli normalde emekli olmadan önce tüm hazırlıklarını yapmış. Üzerindeki tüm yüklerden arınmış. Artık tek patronu kendi keyfi olması gereken bireydir.

Zamanında işci grev yaptı haklarını aldılar ..ülkemizde hak hukuk aramama sorunu var ..Baktılar grev oluyor haklarını alıyorlar koministlik solculuk içat ettiler hak aradınmı hain oldu. Şuan gunumuzdeki gibi...Ne biliyim ufaktan sebeplerden kadın cınayetlerı oluyor mesela 301 kişi ölüyor o kadar aile arasından bir kişi bile buna sebep olanı cezaevi cıkısı bekleyim elini sıkıp iyi yaptım aslanım demiyor. bostana inek girdi diye kan davası oldugu bir yerde..
    Hakkını arayan yok haksıza cezada yoksa boyle gider. Bundan sonra gelecek hukumet kım haram yedi ise peşine dusmeli ozellıkle o anlasmaların altına imza atanın 20 sene içeri tıkmalı

Ben yine de SSK emekli zamlarinin, onlerindeki en riskli konu oldugunu dusunuyorum.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben yine de SSK emekli zamlarinin, onlerindeki en riskli konu oldugunu dusunuyorum.
    Cunku adam gibi zam yapsa, millet tamam diyecek, Haziran'da erken secim.

Her 6 ayda bir yaptigi gibi yine sadaka dagitsa,karsitlik had safhaya varacak, kendileri bunu tinmiyor gerci ama MHP'li sokaga cikamaz halde.

Bu SKK emeklisi zammini, ben erken secim icin en sert esik olarak goruyorum.

Zaten aclik sinirinin altindaydilar, simdi % 40 daha asagi gittiler.

Her 6 ayda bir yaptigi gibi yine sadaka dagitsa,karsitlik had safhaya varacak, kendileri bunu tinmiyor gerci ama MHP'li sokaga cikamaz halde.

Açıkçası tek merak ettiğim kaynak, her türlü zam yapılır sorun olmaz ama kaynağı nasıl sağlayacaksınız. Bunun sonuçları ne olacak ?

Asgari ücret zammının istihdama olan etkisini ancak nisan gibi görürüz diye düşünüyorum. Zira normalleşme o dönemde başlayacaktır.

O egeli ben değilim

Ben şahsen şubat sonunda secim olacagını düşünmekteyim. Lakin secime gitmesi bana saçma geliyor bir taraftan.

Sayfa 308/951 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •