Mor çizgi 22 Mayısta BIST 100 endeksinin gördüğü en yüksek kapanış fiyatı değeri (10.899,28). Onun üzerindeki turuncu çizgi ise 21 Mayıs'ta gördüğü en yüksek değer, yani tarihi zirvesi. (11.088,01)
Endeks mor çizginin üzerine her çıktığında satışlarla karşılaşıp altında kapanış yapıyor son 2 işlem gününde. Ondan önceki gün de aşağı yukarı o fiyattan satışla karşılaşmıştı. Yani 3 gündür o çizgi bir bariyer görevi görüyor ve orada veya onun biraz üzerinde satış baskısı artıyor. Geriye çok çekilmeden denemeler artarsa, oranın kırılıp üstünde kapanış yapılması ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Tabi sonrasında bu sefer tarihi en yüksek değer ile muhatap olunacak. Ama ben kapanış fiyatlarının direnç olarak daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Ama bunlar sadece tahminler. Daha ötesi değil ve herhangi bir tavsiye de içermez. Trader'ın işi tahmin yapmak değil, elindeki pozitif ve negatif senaryoya göre iş planı hazırlamak ve risk yönetimi yapmaktır.
Saatlik bazda ise endeks benim kişisel parametrelerime göre 'sat' sinyali vermedi henüz ve 'al' pozisyonuna devam ediyor.

Yatırım tavsiyesi içermez.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri