Sayfa 308/367 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Mor çizgi 22 Mayısta BIST 100 endeksinin gördüğü en yüksek kapanış fiyatı değeri (10.899,28). Onun üzerindeki turuncu çizgi ise 21 Mayıs'ta gördüğü en yüksek değer, yani tarihi zirvesi. (11.088,01)

Endeks mor çizginin üzerine her çıktığında satışlarla karşılaşıp altında kapanış yapıyor son 2 işlem gününde. Ondan önceki gün de aşağı yukarı o fiyattan satışla karşılaşmıştı. Yani 3 gündür o çizgi bir bariyer görevi görüyor ve orada veya onun biraz üzerinde satış baskısı artıyor. Geriye çok çekilmeden denemeler artarsa, oranın kırılıp üstünde kapanış yapılması ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Tabi sonrasında bu sefer tarihi en yüksek değer ile muhatap olunacak. Ama ben kapanış fiyatlarının direnç olarak daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Ama bunlar sadece tahminler. Daha ötesi değil ve herhangi bir tavsiye de içermez. Trader'ın işi tahmin yapmak değil, elindeki pozitif ve negatif senaryoya göre iş planı hazırlamak ve risk yönetimi yapmaktır.

Saatlik bazda ise endeks benim kişisel parametrelerime göre 'sat' sinyali vermedi henüz ve 'al' pozisyonuna devam ediyor.

Yatırım tavsiyesi içermez.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Bugün kendi adıma işler kesat.. Aldığım fiyatın sadece bir kademe üstünden TUPRS'tan çıkış yaptım ve full nakite döndüm. Günlük kâr % 0,03.. Yani yok hükmünde. Dün akşamki ikili arasından seçimimiz yanlış olmuş.

Hayırlısı olsun.
    Clausewitz

3. Günün ilk saati olduğu için yorum yapmak çok da mantıklı değil aslında, ama şu ana kadar gözlemlediğim endekste zayıf bir seyrin olduğu ve dünkü grafikte belirttiğim endeksin en yüksek kapanış fiyatını gösteren mor çizgide yine satışlarla karşılandığı durumu. Yani genel olarak şimdilik 10,900 bölgesini yıkamıyor mevcut alımların gücüyle. 10850-10900 arası dar bir bölgede seyir var şimdilik. Son zamanlarda yarımşar saatlik dilimlerde bakarsak endekste en fazla hacmin yaşandığı yarım saatlik dilim 10:00-10:30 arası olan dilim. Son 5 günün 10:00-11:00 arası oluşan hacimlerine kıyasla en düşük hacim bugün gerçekleşti. Aşağıda 10850 desteğinin yıkılmaması gerekli. Burada alıcıların güç yitirmesiyle kısmen geri çekilme de söz konusu olabilir gün içinde.

Bu benim kişisel gözlemlerim.

Yatırım Tavsiyesi İçermez.
    Clausewitz

4. BIST 100 Saatlik Periyotta An İtibariyle Durum

BIST 100 Günlük Periyotta An İtibariyle Durum

Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Clausewitz

5. Rutin işlemlere devam edip kapanışta 168,80'den TUPRS alımları yaptık. Sabah ola hayrola.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Clausewitz

6. Kapanış itibariyle

BIST 100 Saatlik Periyot

BIST 100 Günlük Periyot

Yatırım Tavsiyesi İçermez.
    Clausewitz

7. Bugün inadımın kurbanı oldum. İstediğim fiyatta (169,90) satmaya diretince, ayarlanmış gibi o fiyata değip aşağı düştü ve bizim mallar maalesef satılmadı. Sonrasında da hep aşağı sarkan bir trend oluşunca, maliyetin % 0,56 altında, stop loss ile 167,90'dan pozisyonu kapattık. Epeydir ilk defa zarar yazdık. Zarar yazacağımız günler de elbet bir gün gelecek demiştik ve geldi. Biraz esnek davranabilsek yine % 0,40 üzeri bir kâr ile günü kapatmış olacaktık halbuki. Sağlık olsun, hayırlısı olsun.
    Clausewitz

8. TUPRS 2 kere 167,10 civarı alış fırsatı verdi, ikisinde de o bölgeden almaya çalıştığım için kaçırdım. Aynen sabah istediğim yerden almaya ısrarcı olduğum için kar ile günü kapatma fırsatını kaçırdığım için. Birinde alım yapmış olsa idim günlük zarar telafi edilmiş üstüne de muhtemelen iyi bir yerden realize edilse % 0,40 civarı da kâr yazılmış olurdu. zira yine sabah gördüğü 169,90'ı tekrar gördü. Sanki mimlenmiş fiyat gibi aynı yerden dönmüş oldu.

TUPRS'taki sonradan ortaya çıkan fırsatı kaçırınca bu sefer THYAO aldım 307,25'ten. Umarım orası umduğun kısmi tepkiyi verir. Hayırlısı bakalım.
    Clausewitz

Sayfa 308/367 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •