Sayfa 308/760 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. Eyvallah ..asil olan üretmek tir dogru ama herşeyin devletten beklendiği üçüncü dünya ülkeleri hariç bizden başka bir ülke yoktur ... parayı bulan ne uğraşıp ağrımayan dişime kerpeten vuracam ya faize ya döviz e ya arsaya takar sonra yatar göbeğimi kasır sonra da iki çıtır yaparım mantığın da olduğu sürece olmaz bu işler olamaz ...ben Karadeniz liyim bir fındık sorunu varki... devlet niye şöyle yaptı niye böyle yapmadı bir sürü eleştiri devlet kim kadesim Ferro İtalya devletimi yoksa İtalyan yatırımcı mi ...eee yatırımcı elin adamı kalkmış senin memlekettinin ürününü değerlendirip yenilebilir yapıp sana bana yediriyor sonra da biz dönüp diyoruz ki bizim fındık it köpek muamelesi görüyor nerde Karadeniz li mevduatta milyonlari faizde, döviz de olanlar onların nerde olduğu yukarda yazılı ...sen ben kendi kendine caba gösterip üretme, sonra dön eleştir devlet şöyle devlet böyle yok öyle bi devlet şahısların toplami devlet toplami herkes yatar göbek kasirsa ondan sonra döviz le faizle kicimiza kuskuyu sokarlar ...
     Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    Piyasalar güven ister ister yerli olsun ister yabancı ben hayatımda döviz alıp yatırım yapmadım. Hep kendi paramıza güvendim. Ülkemizim hiçbir zaman uzun vadeli ekonomik vizyonu olmadı. Sorun esas burda günlük siyasi kaygılarla hep günü kurtarmaya çalıştık. 2008 krizinden sonraki ucuz dövizi aldık taşa toprağa gömdük. Sanayiye kredi olarak verebilseydik yada doğrudan yabancı yatırımını teşvik edebilseydik piyasalarda böyle volalite yaşanmazdı. Sıcak paraya tamah edersek böyle krizler eninde sonunda çıkıyor. Fabrika yatırımı yapanlar ise bir yere gidemiyor gitse kime satacak.

İşte Bilici döviz faizi ucuz diye aldı otel yaptı sonuç bu kurla safi zarar. 2 ayda 8 milyon kur zararı var. Sabit TL kullansaydı gelrini giderini öngörebilirdi. şimdi 3 - 4 ay boşa çalışacaklar. Patron şimdi her gün kur ne olmuş diye bakıyor. TL de olsaydı en fazla 4 puan zarar edecekti oda yıllık bazda.

YTD.

Ytd.
    Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    Japonlar ayağa kalkar adamlarda tasarruf bilinci var. Bize bak tüketimle büyüyoruz. Adam asgari ücret alıyor elinde 4-5lik telefon kredi çekiyor lüks tatile gidiyror. Kimin parası elin yabncının parasıyla sonrada lkalkmış kriz çıkmış diyor. Sonrada banklar para kazanıyor diyorlar özkaynak karlılıkları % 14 civarında sermaye sahibi bu işi yapmayıp parayı sıcak olarak tutsa hem riski az olcak hemde daha fazla faiz getirisi alacak. İşin özü tasarruf şart halka bunu bir şekilde öğretmek lazım. Buda uzun vadeli projeksiyon ve eğitimden geçer. eğitimin hali ortada
    biz hep tasarruf yapıyoruz da ne oluyor. bence bahsettiniz en önemli nokta bu. türkiye'de şöyle bir gerçek var;
    "lüks alan para kazanıyor"
    biz borsada yatırım yapalım dedik, arkadaş 300.000 e araba aldı arabası oldu 400.000. biz nolduk. adam 4 bine telefon alıyor 6 ay sonra telefon 5 bin olmuş. adam tatil alıyor 3 ay sonra döviz yukarı tatil ücretleri yukarı adam napıyor erken rezervasyon.
    sen ötv artırımı yapıyorsun lüks arabaya alan yine karlı çıkıyor. nasıl olacak bu iş. türkiye'de arsa ve gayrimenkul harici yatırım yapıp para kazanan oldu mu? olmuyor işte. ya arsa alacan ya lüks harcayacaksın. al sana kısır döngü.
    soruyorum siz kim niye yatırım yapsın.
    diceksinki kafayı değiştirmemiz lazım. doğru ama ilk önce DEVLET KAFAYI DEĞİŞTİRECEK. bakın devlet diyorum partizanlık yapmıyorum. top yekün kafa değişmeli. ama biz zorları sevmeyiz
    devlet bu yolu açmalı. devlet gayrimenkul teşvik ederek kolay parayı gösteriyor.
    millete ev fazizlerini düşüreceğine en yüksek arge harcaması yapan ve sonuç alabilen şirketlere yatırım yapan yatırımcıya sende bes gibi %25 te sen ver bakalım noluyor. sen devlet olarak paradan para kazansınlar diye yine bes e teşvik veriyorsun. bırakın BES leri 5 para etmezler. günlük işlem yapıyorlar para kazanırlarsa cebe, para kazanamazlarsa at emeklilik fonuna.
    devlet çalışmıyor. galip neler yapıyor tahtalarda inceleme bile yok.
    ben bilmem herşeyin başı devlet.
    DEVLET DEVLET DEVLET.

3.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    Japonlar ayağa kalkar adamlarda tasarruf bilinci var. Bize bak tüketimle büyüyoruz. Adam asgari ücret alıyor elinde 4-5lik telefon kredi çekiyor lüks tatile gidiyror. Kimin parası elin yabncının parasıyla sonrada lkalkmış kriz çıkmış diyor. Sonrada banklar para kazanıyor diyorlar özkaynak karlılıkları % 14 civarında sermaye sahibi bu işi yapmayıp parayı sıcak olarak tutsa hem riski az olcak hemde daha fazla faiz getirisi alacak. İşin özü tasarruf şart halka bunu bir şekilde öğretmek lazım. Buda uzun vadeli projeksiyon ve eğitimden geçer. eğitimin hali ortada
    Bunun ogrenilmemesi için vatandaş da dahil herkes büyük çaba içinde eleştiriyor biliyoruz ama yinede yapıyoruz bu iş kolay çözümü var tmm arkadaş sen kredimi kullanacak sin hay hay ama bir şart var neymiş bu sart en az %40 öz kaynadığin olacak bakalım o zaman Kredi sorun oluyormu ... adamın kicina giymeye donu yok hava atacam diye iPhone tlf ,araba, ev,yat,kat şimdi de avrat eklendi alıyor sonra ben böyle devletin ....hastur essoglusu sen önce insan ol aklını başına al sonra adam ol kimseye zararın olmasın ... lafim size değil yanlış anlamayın

4. Sermaye ve para piyasalarındaki insanlar parası olanlar bu ülkenin kaymağını yiyip iktidara muhalif olanlar, Yaşanan dalgalanmalardan nemalanıyorlar bir şekilde hisselerinin durumunu da bildikleri için güya hisselerine destek atarak geri alım yapıyorlar, işin aslı hisselerinin ucuz olduğunu gördükleri, bu fırtına dindiğinde de hisselerini değerleneceğini çok iyi biliyorlar, seçim üstü hem hisselerini ucuza kapatıyorlar hemde halkta iktidara karşı bir öfkenin oluşmasını arzu ediyorlar, YE -MEZ-LER. İktidar seçmeninin büyük bir kısmının para piyasalarıyla işi yok olanları da bilinçlidir

5. Siyasete acik dokuncam 16yildir görmediği keyfi bundan önce ne zaman görmüş bu halk...fakir olan a eskiden tekme atarlardi simdi devlet az da olsa yardım babında cebine bişe koyuyor sonra eleştiri geliyor fakirlik adi altında , zaman ninda bu Fakir fukaranin olduğundan haberiniz bile yoktu o zaman nerde idiniz siz acaba ... Avrupa da issiz adama az da olsa biseler ödeniyor burdan Medeni Avrupa diye nara atıyor lar ,buradan insanlar a bişe verildiğini bilipte sonra herkes Fakirrrrr çığırtkanlığı yapmak hangi hainlik kitabında yazıyor ben bulamadım o kitabı bilen varsa söylesin de okuyalım ... sorun milletin şöyle kafayı sirkeleyip kendine gelememesi ama inşaallah iş işten geçmeden sirkelenir

6. Sosyal devlet olarak devletin ihtiyacı olanlara yardım etmesi gerekir. Bu doğrudur ancak bu yardım ilelebet olursa onları tembelliğe sevkeder. Yardım alan köylümüzün bir çoğu inek bile beslemiyor görüyorum sebzelerini bile pazardan alıyorum. onalarında üretime katılmasını bir şekilde sağlamak lazım diye düşünüyorum

7. Parası var faiz döviz yolu gözler bir çivi cakasi gelmez şikayet eder.
    Yardım destek görür devletten ,yaptığını da bırakır nasil olsa devlet veriyor diye ama sonra yetmiyor diye şikayet eder
    Üreten e itibar etmez kötüleri şikayet eder
    Nerde kolay para var oraya koşar TV de icat olmuş bişe görünce hemem başlar şikayet e onlar yaptı biz yapmıyoruz diye
    İst iş der iş görüşmesi ne gider asgari ücret yeme içme servisi imkanı ni beğenmez sonra döner işsizlik var diye şikayet eder
    Döviz arttı devlet millet battı diye başkasının ağzı ile yaygara çıkarır ama koşa koşa TL yi kuruşuna kadar döviz e takar sonra düşünce tekrar devlet e sover şikayet eder
    Dışardan gelen ufurmelere çok itibar eder Kendi halkina insanina devletine düşman olur şikayet eder
    Bir iş yapacaksa hiç kafa yorma dan elin şeyi ile gerdege girer tekrar şikayet eder
    Kim acaba bu millet tanıyabildikmi[emoji848]

8. Şu yılan gibi süzülmekten vaz geç artık, bir çok hisse yataya sardı ,biz de seni bilanço güzel diye aldık yeter yeter yeter

Sayfa 308/760 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •