Sayfa 309/486 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon
Arama sonucu : 3885 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: LINK - Link Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by obstinate Yazıyı Oku
    bu konuda Google da arama yaparsanız sağlıklı bir sonuç çıkmaz, ancak bist ve spk sitesinde gezip kendinizin ilgili mevzuatı bulmanız ya da aracı kurumdan veya sanal alemde temel analiz konusunda ehil kişilere sorup öğrenebilirsiniz.
    Benim bildigiğim son 6 ay ağırlıklı ortalama fiyat ile satışın lot başına denk gelen değerinden hangisi büyük ise o fiyat zorunlu çağrı fiyatı olarak uygulanır.
    2014 deki 30 180 gün veya 1 yıl mevzusu sonradan tekrar değiştirildi yanlış hatırlamıyorsam.
    son 6 ay ağırlıklı fiyat ortalamasını bulurken son 6 aydaki işlem gün sayısına bakmak lazım.
    180 gün olarak hesaplarsanız yanıltıcı olur.
    teknik analiz programlarındaki ortalama fiyatların hiçbiri bunu tam vermez, en yakın olanı ağırlıklı ortalama fiyattır.
    onda da 180 değil yaklaşık 130 günlük ortalamaya filan bakmak lazım.
    ağırlıklı ortalama fiyatta benim bildiğim, tüm günlerin her kademeden işlem hacmi ile fiyat çarpılır, bu günlerin herbirinin 6 aylık toplam işlem hacmine göre oranı belirlenir ve buna göre hesap yapılır.
    kısaca farzedelim 50 işlem gününün ağırlıklı ortalama fiyatını hesaplıyoruz.
    49 gün hisse bin lottan ortalama 10 tl den işlem görmüş olsun.
    50 gün 100 bin lot ve 11 ortalama fiyattan işlem görmüş ise
    50. gündeki işlem hacmi diğer 49 günün 2 katı olduğundan ortalama fiyatın %66 si o günkü ortalama fiyata göre hesaplanır.
    Anladım bende tebliğe girip bakıyorum dediğiniz gibi yukarda ki bilgiler gerçekleşmemiş haber olarak kalmış sanırım. Ancak hala satış fiyatı belli olunca yine de bu ortalama ya göre çağrı yapılması olayını mantığım almadı.

2.  Alıntı Originally Posted by oncetemel Yazıyı Oku
    Sadece 180 gün ortalaması değil bu tebliğ 2014 yılında yeniden düzenlendi.

Buna göre ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasında ve şirketin Borsa kotundan çıkmasında; kararın kamuya açıklandığı tarihten önceki;
    - otuz gün,
    - yüz seksen gün ve
    - bir yıl içinde,
    borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması ile
    - hazırlatılacak değerleme raporu ve
    - kararın kamuya açıklandığı tarihten önceki son bir yıl içinde varsa pay bedelinin tespitine yönelik yapılan işlemlere esas pay değeri (pay alım teklifi, birleşme vb),
    karşılaştırılarak en yüksek bedel pay alım teklifi fiyatı yada ortaklıktan çıkarma hakkı bedeli olarak belirlenecektir.

Ayrıca bu sorunun cevabı sizin dediğiniz gibi çok kolay olsa idi yılların aracı kurumu 3 gündür bunun nasıl olacağı ile bilgiyi bana çoktan dönmüştü. Bence siz bu satış fiyatını fazla hafife alıyorsunuz.

Satış fiyatıda burada spk nın dikkate alacağı bir değer olacaktır. Ben şirketi satayım 100 liraya borsadan adam fiyat 10 lira diye ordan 10 liradan alsın bu bana çok saçma geliyor ama resmiyeti de bilmediğim için kurumuma sordum.

Burada tek olumsuzluk satılmaması. Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir
    Ah ah bu bizim borsa saçmalık larla dolu örnek ler cokda burası ne size ne bana ne baskasi na yazmak la yetmez dediğiniz günlerin hangi ort lamasi ni alırsanız alin 180biraz altı yada biraz üstü çıkar ben 10 diyeyim misal rakam 10.4ciksin bu kadar oynar cokda değil o yüzden hafif sedim olayı.... ayrıca değerleme dediğiniz minareyi cal kılıfını hazirla olayı ... bilir misiniz bina alip satar ken bı rayiç bedel vardır resmi rakam içeren ,hanı der ya bu fiyattan aşağı da da satabilir sin ama değeri bize göre budur der ama kimse gerçek te ne o fiyat tan alir ne de satar gerçek fark lidir siz ordan bakin olaya kimse size gerçek fiyatini yansıtmaz ... hoş suanki borsa fiyatı na bakar saniz kimi ne pahalı kimine ucuz ama sektörü revaç ta sektör oldu gu için bana göre ucuz ama biri çıkar derki pahalı .....siz yine de hesabı nizi yapın ama genel de fiyat lar son alti ay ort lamasi ve satış fiyatı çıkar demedi demeyin ama satış fiyatı 25son altı ay ort lamasi 10 olmaz burası Türkiye yok böyle bi memleket dünyada bilmem anlata bildimmi tyd degildur biline

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Daha önce yazdım biseler çağrıya oynayacak sa coktannnn .......... gerisi gelmeli yoksa bişe çıkmaz dağ fare doğurur

4.  Alıntı Originally Posted by çarşambi Yazıyı Oku
    Ah ah bu bizim borsa saçmalık larla dolu örnek ler cokda burası ne size ne bana ne baskasi na yazmak la yetmez dediğiniz günlerin hangi ort lamasi ni alırsanız alin 180biraz altı yada biraz üstü çıkar ben 10 diyeyim misal rakam 10.4ciksin bu kadar oynar cokda değil o yüzden hafif sedim olayı.... ayrıca değerleme dediğiniz minareyi cal kılıfını hazirla olayı ... bilir misiniz bina alip satar ken bı rayiç bedel vardır resmi rakam içeren ,hanı der ya bu fiyattan aşağı da da satabilir sin ama değeri bize göre budur der ama kimse gerçek te ne o fiyat tan alir ne de satar gerçek fark lidir siz ordan bakin olaya kimse size gerçek fiyatini yansıtmaz ... hoş suanki borsa fiyatı na bakar saniz kimi ne pahalı kimine ucuz ama sektörü revaç ta sektör oldu gu için bana göre ucuz ama biri çıkar derki pahalı .....siz yine de hesabı nizi yapın ama genel de fiyat lar son alti ay ort lamasi ve satış fiyatı çıkar demedi demeyin ama satış fiyatı 25son altı ay ort lamasi 10 olmaz burası Türkiye yok böyle bi memleket dünyada bilmem anlata bildimmi tyd degildur biline

Evet malesef saçmalıklar çok ancak böylesine saçmalanır mı bilmiyoum. Bir umut bekliyoruz. Kalın yazdığım yerler değişmemiş o yüzden sildim insanlara yanlış bilgi vermeyeyim diye. Sadece değişiyor diye haber yapılmış. Bu arada hisse de biraz hareketlendi meksa elindekileri verip kurtulma derdinde bugün bakalım ne çıkacak sonu.

5.  Alıntı Originally Posted by oncetemel Yazıyı Oku
    Evet malesef saçmalıklar çok ancak böylesine saçmalanır mı bilmiyoum. Bir umut bekliyoruz. Kalın yazdığım yerler değişmemiş o yüzden sildim insanlara yanlış bilgi vermeyeyim diye. Sadece değişiyor diye haber yapılmış. Bu arada hisse de biraz hareketlendi meksa elindekileri verip kurtulma derdinde bugün bakalım ne çıkacak sonu.
    Meksanin elindekiler den kurutul dugunu düşünüyor saniz bence bakış açınız değiştirin

6.  Alıntı Originally Posted by çarşambi Yazıyı Oku
    Meksanin elindekiler den kurutul dugunu düşünüyor saniz bence bakış açınız değiştirin

Öyle düşünmüyorum transfer ediyor

7.  Alıntı Originally Posted by oncetemel Yazıyı Oku
    Öyle düşünmüyorum transfer ediyor
    Heh şimdi oldu, napsin siritti

8. Deutsche de teşrif etmiş 14 bin lotla. Yabancı oranı görünürde artarak devam ediyor. YTD

Sayfa 309/486 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •