Sayfa 309/367 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359 ... SonSon
Arama sonucu : 2932 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. BIST 100 Dışı Endeksin BIST 100'e görece son 4 yıllık grafiği.. Grafik haftalık periyotlardadır.

Bence dikkatli incelenmesi ve takip edilmesi gerekli.

Bu da BIST 100 Dışı Endeksin BIST 30'a görece son 4 yıllık grafiği.. Grafik haftalık periyotlardadır.

Bunun daha da dikkatli incelenmesi ve takip edilmesi gerekli.

Yatırım Tavsiyesi İçermez.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. THYAO'ları sattık. Ufak bir scalping yapıp günlük zararın yarısına yakınını telafi ettik bakalım.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    THYAO'ları sattık. Ufak bir scalping yapıp günlük zararın yarısına yakınını telafi ettik bakalım.
    Bir scalping daha yapmak için 307,00'den tekrar THYAO aldık bakalım. Umarım attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değer.

YTD.
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bir scalping daha yapmak için 307,00'den tekrar THYAO aldık bakalım. Umarım attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değer.

YTD.
    Bunu da satıp bir scalping daha yaptık. Günlük hasarın kapanmasına ramak kaldı.

YTD.
    Clausewitz

5. Son iki gündür TUPRS'ta nasibimiz sanki bir süreliğine kapanmış gibi hissettim. Bir şey olmuyorsa olmuyor. Kendi açıma çalışmayan şeyde ısrar etmem. Gün içi THYAO'da yapmış olduğum iki scalping de pozitif sonuç verince bu sefer kapanışta son birkaç gündür yaptığımız TUPRS alımları yerine tekrar THYAO'ya dönme kararı aldım ve 304,75'ten THYAO alımları yaptık. İnşaallah seçimiz doğru seçim olmuştur.

Sabah ola hayrola.
    Clausewitz

6. THYAO

3 aylık hacim-fiyat bazlı ağırlıklı ortalama fiyatı 311,75
    1 aylık hacim-fiyat bazlı ağırlıklı ortalama fiyatı 306,94

Kapanış Fiyatı 304,75

TUPRS
    3 aylık hacim-fiyat bazlı ağırlıklı ortalama fiyatı 180,46
    1 aylık hacim-fiyat bazlı ağırlıklı ortalama fiyatı 167,74

Kapanış Fiyatı 168,00
    Clausewitz

7. Son 1 aylık TUPRS'a görece THYAO grafiği. (Mavi düşen kanal yaklaşık son 1 aylık fiyat hareketini yansıtıyor)

Haftanın ilk 2 günü THYAO'da görece daha iyi bir hareket gözlense de, bugün o hareket TUPRS lehine bozuldu özellikle son saatlerde. Son 1 ayda ise genel eğilim açısından momentum TUPRS'tan yana görünüyor.

İkisi arasında pair trade yapmıyorum. Bu grafiği bu amaçla yayınlamadım burada. Bildiğiniz üzere bir süredir kapanışta alış, açılışta satış yaparak, zaman zaman da gün içi trading ya da scalping'ler yaparak yoluma devam ediyorum. Bu iş için de kullandığım iki hisse var, birisi THYAO, diğeri TUPRS. Gün sonu bazı kriterlere göre alım yapıyorum. Birbiri arasındaki görece fiyat hareketinden zaman zaman istifade etmeye çalışıyorum, ancak gözettiğim tek kriter bu değil. O sebeple tek baz aldığım şey bu ikisi arasındaki görece fiyat hareketi değil. Kullandığım kriterlerin de her zaman en verimli sonucu verdiği tartışılır. Ama önemsediğim şey ortada olan kurgunun bir süredir portföyü düzenli olarak yukarı taşımaya devam ediyor olması. Eğer sonuçlarda bir bozulma olursa, revizyon kaçınılmaz olabilir.

Yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Son iki gündür TUPRS'ta nasibimiz sanki bir süreliğine kapanmış gibi hissettim. Bir şey olmuyorsa olmuyor. Kendi açıma çalışmayan şeyde ısrar etmem. Gün içi THYAO'da yapmış olduğum iki scalping de pozitif sonuç verince bu sefer kapanışta son birkaç gündür yaptığımız TUPRS alımları yerine tekrar THYAO'ya dönme kararı aldım ve 304,75'ten THYAO alımları yaptık. İnşaallah seçimiz doğru seçim olmuştur.

Sabah ola hayrola.
    Açılış TE'de 307,25'ten % 0,82 günlük kâr ile THYAO paylarımı satıp portföyü şimdilik tamamen nakde çevirdim. Gün içinde duruma göre belki scalping opsiyonlarını da kullanabilirim.

Hayırlı ve bereketli olur inşaallah.
    Clausewitz

Sayfa 309/367 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •