Sayfa 309/310 İlkİlk ... 209259299307308309310 SonSon
Arama sonucu : 2474 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Dolarla alakalı şahsi görüşüm:

Dövize yatırım yapmak isteyenler dolardan uzak durup euroya odaklanmalı. Trump ABD devlet tahvillerindeki yabancı yatırımcılara damga vergisi getirmeyi veya da faiz / anapara ödemelerinde kısıtlamalara gitmeyi planlıyor. Bu tür adımlar reyting kuruluşları tarafından default (moratoryum) kapsamına sokulabilir. Bu durumda dolar uluslararası piiyasada tepetaklak olur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

TH üstat, sizi yıllardır takip ederim, yazdıklarınızı okumak da keyifli ama merak ettiğim iki husus var, izninizle sorayım.

Daha önce HALKB'da da olduğu gibi bir hisseye yatırım yapınca bütün portföyü o hisse ile oluşturuyorsunuz. Şimdi de YKBNK için tek kağıt, full diyorsunuz. Neden bir portföy yapıp da riski dağıtmıyorsunuz?

İkinci sorum da AEFES ve KCHOL eklemeyecek misiniz portföye? Daha önce radarımda demiştiniz.

Kolaylıklar dilerim.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

3.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    TH üstat, sizi yıllardır takip ederim, yazdıklarınızı okumak da keyifli ama merak ettiğim iki husus var, izninizle sorayım.

Daha önce HALKB'da da olduğu gibi bir hisseye yatırım yapınca bütün portföyü o hisse ile oluşturuyorsunuz. Şimdi de YKBNK için tek kağıt, full diyorsunuz. Neden bir portföy yapıp da riski dağıtmıyorsunuz?

İkinci sorum da AEFES ve KCHOL eklemeyecek misiniz portföye? Daha önce radarımda demiştiniz.

Kolaylıklar dilerim.
    Selamlar. Evet seninle bir muhabbetimiz var. Umarım sağlığın yerinde işlerin de yolundadır.

Genelde tek kağıda girerim. Benim stilim böyle. Riski dağıtmak yerine maksimum potansiyel sunduğuna inandığım tek bir hisseye konsantre olup potansiyel karı maksimize etmeyi tercih ediyorum. Tabii zaman zaman bunun ters teptiği de oluyor. Portföydeki hisse sayısı ne kadar çok olursa kümülatif kar potansiyeli de o kadar düşük olur. Böyle yapınca risk artıyor doğal olarak ama riskin artması potansiyel karın da artması anlamına gelir. Alınan risk makul olduğu sürece sorun yaşanmaz. AEFES'te kısa vade bazında bir gir çık yaptım, burada da yazdım. Geçmiş yorumlara bakarsan göreceksin. Ne zaman alıp ne zaman sattığımı, ne kadar kar elde ettiğimi belirttim. KCHOL de benim radarımda olan bir hisse idi ancak 19 Mart arifesindeki 147-188 tepki hareketinde uygun fiyattan zamanında giriş yapamadım ve bu fırsatı kaçırdım, kağıt çok hızlı prim yaptı (2 haftada %28 çıktı) ve bana alım fırsatı vermedi, bununla ilgili bilgiyi de geçmiş yorumlarımda göreceksin. Sana da kolay gelsin.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Çin'in nadir toprak elementleri ihracatına kısıtlama getirmesi nedeniyle Avrupa'daki otomotiv tedarikçisi tesislerinden bazıları üretimi durdurdu

Avrupa Otomotiv Tedarikçileri Birliği (CLEPA), Çin'in ihracat kısıtlamaları nedeniyle nadir toprak elementlerinde yaşanan tedarik sıkıntısı sebebiyle birkaç Avrupa otomotiv tedarikçisi tesisinin ve üretim hattının faaliyetini durdurduğunu açıkladı. Birlik, önümüzdeki dönemde daha fazla kesinti yaşanabileceği uyarısında bulundu.

CLEPA, Nisan başından bu yana otomotiv tedarikçileri tarafından yapılan yüzlerce ihracat lisansı başvurusundan yalnızca dörtte birinin onaylandığını, bazı başvuruların ise birliğin "aşırı bürokratik gerekçeler" olarak nitelendirdiği sebeplerle reddedildiğini belirtti.

Çin'in Nisan ayında geniş bir nadir toprak elementi ve ilgili mıknatıs ihracatını askıya alma kararı, dünya çapında otomotiv üreticileri, havacılık şirketleri, yarı iletken firmaları ve savunma müteahhitleri için hayati önem taşıyan tedarik zincirlerini altüst etti.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5. Zdx, sektör zaten sıkıntılı idi, gümrük tarifeleri de işin tuzu biberi oldu. AB ABD Japonyadaki üreticiler yüksek maliyet, azalan talep, düşük verimlilik, azalan rekabet gücü ile birden fazla cephede mücadele ediyor.

6. Bugünkü eksisi gerçekten sırıttı bence.Genel beklentim ne. Önümüzdeki dönemde borsa iyi olacak. Bu cepte şimdi. O zaman ucuz hisse kovalamayaca. KCHOL bugün kabak gibi ekside tuttular gün boyu. Birisinin bir sıkıntısı var belli. Endeks müh. yapılan bir ortamda. Endeks in yatayda takıldığı bir gün tutar bunu 7+ yapabilirler mi?? Mesela. Trade için incelenebilecek bir hisse bence.

YTD . asla ve asla. Bugün takip listemde kırmızı gördüğüm tek hisse idi.

7. KCHOL ün bugünkü rezalet performansı benim de dikkatimi çekti. Kafasını kaldırmaya çalıştığı her defasında tepesine vurdular. Hacim 40 milyon lot gibi ve çok yüksek, ortalamanın 2 katından fazla. Bir fon çıkışı olmalı bu, adam veya adamlar maldan çıkıyor. Daha 2.5 ay önce 188 TL ye dayanmıştı. DD ye oranla %35 iskontolu işlem görüyor. Benim da takipte olduğum bir hisse. Bir sıkıntısı olduğu belli. Birileri malda sıkışmış ve zorunlu satış yapmış da olabilir.

8. Endeks mühendisliği lafına karşıyım. Hele ki mesleği bu olan biri kullanırsa. Mathias senle kavga olsun diye de yazmıyorum.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 309/310 İlkİlk ... 209259299307308309310 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •