iranda cumhuriyet -------------------------- şah taht-tan ıskat olundu, yeni şekli hükümet meclisce tesbit edilecektir. 2 kasım 1925
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=458&page=4268
faşistlik ve mussolini --------------------- italyan başvekilinin şayan-ı dikkat nutku 2 kasım 1925. yazı çok uzun başlığını koydum. mussolini ağbimiz meydanı boş bulmuş ağzına ne gelirse saymış.
cümleten selamlar hayırlı sabahlar.
almanya imparatoru wilhelm istanbula gelmiş tam sayfa ayırmışlar gaztede başka haber yok. 3 kasım 1889
reis-i cumhur hazretlerinin heykeli istanbul : 2 (a.a) - reis-i cumhur gazi Mustafa kemal paşa hazretlerinin sarayburnundaki heykelinin kaidesine bugün öğleden sonra son taş konularak kaidenin inşaatı ikmal olunmuştur. 3 kasım 1925
iran sefaretinden indirilen resimler istanbul: 2 (a.a) iran meclis-i mebusanınca ittihaz olunun son makarrarat (karar) üzerine bugün iran sefaretinde hanedana ait resimler indirilmitir. 3 kasım 1925
italya sefirinin itimadnamesi italya sefiri mösyö rosini barote yarın reis-i cumhur hazretleri tarafından kabül buyrularak itimadnamesini takdim edecektir. 3 kasım 1925
diyanet işleri reisiyle mülakat ----------------------------------- şapka giymekte bir mahzur-u dini ve vicdani yoktur 3 kasım 1925 yazı çok uzun başlığını koydum.
Forum Rules
Yer İmleri