Görüldüğü üzere, USD ne kadar arsız davranırsa davransın, BIST düşmeye o kadarda hevesli değil.
Sebeplerinide bi kaç sefer madde madde açıkladım. Tekrar yazmayayım.
Hızla yükselecek hiç demedim. Ekonomik veriler malum.
USD 6 nın altına düşerse aralık gibi 110 görme ihtimali var dedim. 95 bin altına inişlerdede hisse portfoyumu korkmadan artırdım.
Tabi cesur hareket edebiliyorum, çünki orta-uzun vade oyuncuyum. Bir kaç günlük veya haftalık hareket, beni çok rahatsız etmiyor.
Bu haftalarda 90 bin altına inme ihtimali var. İnerse yine hisse alıp maliyet düşüreceğim.
Yıl sonu için planlarım, hafiften sekteye uğramaya başladı. Bir miktar değiştirmek zorunda kalabilirim.
Yıl sonunda enflasyon üzerinde gelir elde etme hedefim vardı. O hedeften umudum epey azaldı.
İddia ediyorum, bizim BIST deki oyuncular, dax yada S&P-DJ de oynasın, %90 oranında başarı sağlarlar. Bu ülke piyasasında o kadar çok anlamsız hareket var, o kadar çok siyasi hareket var, o kadar çok spekülatif oyunlar varki, küçük oyuncular olarak o kadar çok dayaklar yiyoruzki, yinede ayakta kalmayı başarıyorsak, anlamlı hareketler yapan dax ve S&P de haydi haydi başarılı oluruz.
Avrupada yaşayıpta BIST de oynayan varsa, "kendine gel abicim" derim. Ahada dedim.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri