Sayfa 31/202 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
Arama sonucu : 1612 madde; 241 - 248 arası.

Konu: PRKAB - Türk Prysmian Kablo

1.  Alıntı Originally Posted by ay_yıldız Yazıyı Oku
    Bilançonun nasıl geleceği az çok bedelli gerekçesinde belirtilmiş.Şirket kar edemediği gerekçesiyle bedelli açıklıyor...
    Bu şirket yıllardır ya çok cüzzi kar açıklar ya da zarar açıklar.
    Sadece Lapseki projelerinin bilançoya yansıdığı dönemlerde karlılık biraz arttı, 20 milyon kar açıkladığında bile bu hisse düşüşle tepki verdi... bilanço beklentisiyle ilgili başka bir şey söylemeye gerek var mı?
    Bilançoya pozitif etki eden lapseki projeleri de tamamlandı,dolayısıyla bilanço konusunda fazla bir beklentiye girmemekte yarar var... umarım ben yanılırım.
    Başbakan'ın KKTC gezisi var Kıbrıs'a elektrik nakil projesinde de uzun zamandır bir gelişme yok... ilerleyen günlerde ihale takvimi vs açıklanırsa belki bir miktar pozitif etkilenebilir.
    Bu şirketin üretim ve satış problemi yok fabrika 7/24 üretim yapıyor ama kar edemiyor... edeceği %2-2,5 karı da lisans bedeli diye ödeyince ortada bir şey kalmıyor.
    Y.T.D
    Y.T.D
    Endeksin omisilli yükselişini bedelli ayağına boş geçirmesine hatta yüzde 10 dan fazla düşmesine sebep olan şirket yetkililerini kınıyorum, bilanço konusunda ise dünyanın zararını açıklayan şirketler bile açıkladıktan sonra yükseliyor ama bu şirket yüzde 7-8 düşüşle açacak kadar fırsat kolluyor, burda sanırım bize ekmek yedirmeyecekler.....

2. Her destek attığımda pişman ediyor.
    Düşüşe devam...

3.  Alıntı Originally Posted by ay_yıldız Yazıyı Oku
    Her destek attığımda pişman ediyor.
    Düşüşe devam...
    .Bizde aynısını yapıp duruyoruz.....biz yeni olduğumuzdan,daha sizler gibi bezmediğimizden pişmanlık yok sadece.........hayırlısı olur İnşaallah....

4. Bedelliyle kasaya hakim ortaktan 60 milyon tl civarı para girecek... bu mecvut fiyatlarda hissederlar bedelliye katılmasa bile bir kayba uğramayacak... Yüksek bir bedelli de açıklanmamış,aslında şuan için yatırımcıya bedelliden ötürü olumsuz yansıyacak bir durum yok... Eğer hisse 4-5 lira olsaydı ve 2,39 tl den bedelli yapılmış olsaydı, küçük yatırımcı bedelliye katılmadığında yeni oluşacak fiyattan ötürü zarara uğrayacağı için bedelliye katılmak zorunda kalacaktı... Görünen o ki bedellinin adı bile yatırımcıyı ürkütmeye yetiyor.

5.  Alıntı Originally Posted by ay_yıldız Yazıyı Oku
    Bedelliyle kasaya hakim ortaktan 60 milyon tl civarı para girecek... bu mecvut fiyatlarda hissederlar bedelliye katılmasa bile bir kayba uğramayacak... Yüksek bir bedelli de açıklanmamış,aslında şuan için yatırımcıya bedelliden ötürü olumsuz yansıyacak bir durum yok... Eğer hisse 4-5 lira olsaydı ve 2,39 tl den bedelli yapılmış olsaydı, küçük yatırımcı bedelliye katılmadığında yeni oluşacak fiyattan ötürü zarara uğrayacağı için bedelliye katılmak zorunda kalacaktı... Görünen o ki bedellinin adı bile yatırımcıyı ürkütmeye yetiyor.
    Normalde bedelli borsa fiyatı ne olursa olsun 5-10 farketmez nominal değer yani 1 tl üzerinden olurdu, bunlar uyanıklık edip daha çok para almak için bedelliyi cari borsa fiyatından vermek istedi, kimsede para olmadığından şok yarattı bence....

6.  Alıntı Originally Posted by Dentıcı_Laz_Levo Yazıyı Oku
    Normalde bedelli borsa fiyatı ne olursa olsun 5-10 farketmez nominal değer yani 1 tl üzerinden olurdu, bunlar uyanıklık edip daha çok para almak için bedelliyi cari borsa fiyatından vermek istedi, kimsede para olmadığından şok yarattı bence....
    Bedelli nominal değerin üzerinde olabiliyor,şimdi olduğu gibi. Nominal 1 tl ama,nominal değerin üzerinde 2,39 dan yapılıyor bedelli sermaye artışı.Bedelli fiyatı ne kadar yüksek olursa hakim ortaktan o kadar sermaye gelecek.
    Bedelliyle hakim ortaktan 60 milyon tl gelecek,bu hedge maliyetlerini ne kadar düşürür... kasaya girecek nakitin yansımalarının ne kadar olacağını merak ediyorum.
    Yukardaki mesajda da söyledim eğer hisse bedelli fiyatının çok üstünde olsaydı,yatırımcı bedelliye katılmadığında oluşacak yeni fiyattan ötürü mağdur olacaktı... şuanki fiyatlardan bedellinin olacağını varsayarsak,yatırımcılar olarak bedelliye katılmasak bile bir kaybımız olmayacak... hatta kasaya nakit gireceği için şirket ve biz yatırımcılar için pozitif bir sonuç doğuracağı bile söylenebilir.Biz yatırımcılar bedelliye katılmazsak sadece hakim ortak bedelliye katılım sağlarsa hakim ortağın şirketteki payı artacak,şirketin halka açıklık oranı azalacak.

7.  Alıntı Originally Posted by ay_yıldız Yazıyı Oku
    .Biz yatırımcılar bedelliye katılmazsak sadece hakim ortak bedelliye katılım sağlarsa hakim ortağın şirketteki payı artacak,şirketin halka açıklık oranı azalacak.
    .6 aylık bilanço iyi gelirse bu hayalimiz nasıl gerçekleşecek bilemiyorum ama tamda bizim gönlümüzden geçen bu.........genede borsa yatırımcılarımızın geçmişte yıkıcılıkta sınır tanımayan maharet ve yeteneklerini hatırlayınca bilanço iyi gelse bile hisse fiyatını bir şekilde nasıl nice düşürebilecek kabilliyetleri olduğunu düşününce/bilince halka açıklık oranının azalma ihtimali hususundaki umutlarımızda yeşermiyor değil.......
    Son düzenleme : Dow16; 20-07-2017 saat: 22:04.

Sayfa 31/202 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •