Sayfa 31/72 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon
Arama sonucu : 575 madde; 241 - 248 arası.

Konu: FONARŞİ ( hellistheothers )

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    SN hellistheothers, öyle görünüyor ki borsamız 113.800 gibi destekleri de kırarak düşüş trendine girdi. diğer yandan dolardaki uçuşun hız kazanmasıyla da mart ayındaki 1.25 cent dibimize yaklaştık. o zamanlar 83 binlere denkgelen bu dip, 8.32 dolar kuruna göre 104 binlere denkgeliyor. dış borsalarda düzeltme yeni başlıyorken bizim pandemi sürecindeki 1.25 cent dibimize şunun şurasında 8 bin puanlık yer kaldı. bu durum, hsyf yatırımcısı açısından ne anlama geliyor. acaba şartlardaki kötüleşmeye göre 1.25 centteki dibimizdedurulur muyuz? yoksa burayı da kırıp 1 dolar ve daha aşağılara doğru çöküş sürer mi? bu konuda neler düşünüyorsunuz? ben yüksek portföyle hsyf tutuyordum ama bazan ters indikatör de dense perşembe günü halil reçberin kısa vadeli yükselişin bittiği ve ilk aşamada 114.500 ila 113.500 seviyelerine doğru düşüş beklediğini belirtmesi üzerine hsyf pozisyonumu yüzde 70'den yüzde 40 altına doğru çektim. sıtrateji olarak iyi zamanlarda hsyf pozisyonumu artırıp, tedirgin olduğumda da hızla azaltma sıtratejisi uyguluyorum. şu an sert düşüşler de olsa uygun yerlerden pozisyon alabilirsem bunu avantaja çevirebilecek durumdayım. şu saatten sonra da dolar ve altın almaya korkuyorum. bir şey ucuzken alınır ve borsamız çöp seviyesinde olduğundan uygun zamanlama şartıyla buralarda kazanç arıyorum. bu noktada genel trent ile alâkalı değerli fikirlerinizi kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadan öğrenmek isterim. Konya'dan selamlar.
    Merhaba hayrani bey,

Endeks üzerinden borsa okumayı pek bilmiyorum. Ama şu anda hisse seçerken çok dikkatli olmak gerek bence. Bugün biraz meraktan avrupa borsalarına baktım. Çok hakim değilim o borsaya o yüzden meşhur firmalara bakabildim.

Örneğin
    BMW:
    F/K Oranı: 12
    %5 temettü verimliliği (euro olarak)
    Volswagen gene aynı şekilde.

Ben bir süre yeni hsyf alımı yapmacağım diye planlıyorum. Dediğiniz gibi altın ve dolarda pahalı o yüzden onlarda da yeni alım yapmam (döviz olarak her zaman yedek akçem vardır o hariç). Mevduat veya defansif fonlar tercih edilebilir TL olarak bekletmek istemediğimden. Elimdeki HSYF fonlarını satmam da çünkü zaten cüzi miktardalar.

Ayrıca baktığım bilançolarda takip ettiğim iyi kar eden şirketler maalesef çoğunlukla bunu kambiyo geliri yoluyla yapmışlar. Bir süre temkinli olacağım kendi adıma.

Diğer arkadaşların da görüşlerini merak ediyorum.

İstanbuldan da size selamlar.

Yatırım tavsiyesi değildir...

hellistheothersa sordunuz ama ben de yazdım fikirlerimi
    Son düzenleme : fon_fan; 01-11-2020 saat: 17:18.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

2.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Merhaba hayrani bey,

Endeks üzerinden borsa okumayı pek bilmiyorum. Ama şu anda hisse seçerken çok dikkatli olmak gerek bence. Bugün biraz meraktan avrupa borsalarına baktım. Çok hakim değilim o borsaya o yüzden meşhur firmalara bakabildim.

Örneğin
    BMW:
    F/K Oranı: 12
    %5 temettü verimliliği (euro olarak)
    Volswagen gene aynı şekilde.

Ben bir süre yeni hsyf alımı yapmacağım diye planlıyorum. Dediğiniz gibi altın ve dolarda pahalı o yüzden onlarda da yeni alım yapmam (döviz olarak her zaman yedek akçem vardır o hariç). Mevduat veya defansif fonlar tercih edilebilir TL olarak bekletmek istemediğimden. Elimdeki HSYF fonlarını satmam da çünkü zaten cüzi miktardalar.

Ayrıca baktığım bilançolarda takip ettiğim iyi kar eden şirketler maalesef çoğunlukla bunu kambiyo geliri yoluyla yapmışlar. Bir süre temkinli olacağım kendi adıma.

Diğer arkadaşların da görüşlerini merak ediyorum.

İstanbuldan da size selamlar.

Yatırım tavsiyesi değildir...

hellistheothersa sordunuz ama ben de yazdım fikirlerimi
    tabi ki yazacaksınız, çok teşekkür ederim üstadım. istişarede her zaman fayda var derler. pozisyonları azalttık ama diğer topikte de yazdığım gibi fonlarda bu tür işlemler, bu gün yaşanan yükselişte olduğu gibi insanı terste de bırakabiliyor. bu yüzden öncelikle kendime hiç satılmayacak bir hsyf limiti belirledim ve o tutarın altına her ne olursa olsun inmeyip geri kalan kısa vadeli nakitlerle aşırı düşüşlerde fırsat kollama amaçlı alım satımlar denemeye karar verdim. deyim yerindeyse ana gövdeye dokunmadan işlem yaparsam bu günkü gibi beklenmedik sürprizlerde üzülmemiş, tersine likit fonlarda tuttuğum meblalarla aşırı düşüşleri fırsata çevirmiş olurum. yaşadığım her olumsuzluktan ders alamazsam işim daha da zor olur diye düşünmekteyim, bol kazançlar dileğiyle.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    tabi ki yazacaksınız, çok teşekkür ederim üstadım. istişarede her zaman fayda var derler. pozisyonları azalttık ama diğer topikte de yazdığım gibi fonlarda bu tür işlemler, bu gün yaşanan yükselişte olduğu gibi insanı terste de bırakabiliyor. bu yüzden öncelikle kendime hiç satılmayacak bir hsyf limiti belirledim ve o tutarın altına her ne olursa olsun inmeyip geri kalan kısa vadeli nakitlerle aşırı düşüşlerde fırsat kollama amaçlı alım satımlar denemeye karar verdim. deyim yerindeyse ana gövdeye dokunmadan işlem yaparsam bu günkü gibi beklenmedik sürprizlerde üzülmemiş, tersine likit fonlarda tuttuğum meblalarla aşırı düşüşleri fırsata çevirmiş olurum. yaşadığım her olumsuzluktan ders alamazsam işim daha da zor olur diye düşünmekteyim, bol kazançlar dileğiyle.
    Piyasada fırsatlar hiç bitmez. Nerede yanlıştan dönülürse, o kadar kardır. Can sıkacak bir durum yok. Bence ana gövdeyi, endeks düşüşlerinde beslediğiniz sürece, şu yanlışınızın size kaybettireceği taş çatlasa üç beş gündür.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    Portföy kurgusu üzerine hellistheother şunu yazmıştı:
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...31#post4833931

Yani oranlara dağıtıp bölmek çok faydalı. Açıkçası ben kıyamadığımdan satamadım geçen düşüşte hsyfleri ama duygusal olmamak lazım

Ama elimizin altında hep döviz ve altın ve tl ve hsyf olmalı bence. Ben nedense altın fonu almak yerine mesela uygun fiyat veren enpara gibi kurumdan direkt gram altın almayı tercih ederim. hem nakite dönmesi kolay hem de stopaj yok. Altın fonunun mantığını tam anlayamadım ben.

Ara ara mesela 3 ay ve 6 ayda bir veya bir kriz olunca kendiniz ile acil toplanıp portföy dağılımını gözden geçirmek mantıklı geliyor. Aşırı primli olanı satıp ucuz olduğunu düşündüğüm şeyi almak mantıklı geliyor bana. Tabi dediğiniz gibi acil para ihtiyacım yoksa endeks düşünce hsyf eklemek tl azaltmak da mantıklı. Bunları yaparken de forumu okuyup arkadaşların fikirlerini de değerlendiriyorum.

Bugün için üzülmeyin bence. Yalancı bahar da olabilir sonuçta. Çünkü döviz de çok değerlendi bugün.
    Umarım hayırlısı olur. Forumu takibe devam.

5.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Portföy kurgusu üzerine hellistheother şunu yazmıştı:
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...31#post4833931

Yani oranlara dağıtıp bölmek çok faydalı. Açıkçası ben kıyamadığımdan satamadım geçen düşüşte hsyfleri ama duygusal olmamak lazım

Ama elimizin altında hep döviz ve altın ve tl ve hsyf olmalı bence. Ben nedense altın fonu almak yerine mesela uygun fiyat veren enpara gibi kurumdan direkt gram altın almayı tercih ederim. hem nakite dönmesi kolay hem de stopaj yok. Altın fonunun mantığını tam anlayamadım ben.

Ara ara mesela 3 ay ve 6 ayda bir veya bir kriz olunca kendiniz ile acil toplanıp portföy dağılımını gözden geçirmek mantıklı geliyor. Aşırı primli olanı satıp ucuz olduğunu düşündüğüm şeyi almak mantıklı geliyor bana. Tabi dediğiniz gibi acil para ihtiyacım yoksa endeks düşünce hsyf eklemek tl azaltmak da mantıklı. Bunları yaparken de forumu okuyup arkadaşların fikirlerini de değerlendiriyorum.

Bugün için üzülmeyin bence. Yalancı bahar da olabilir sonuçta. Çünkü döviz de çok değerlendi bugün.
    Umarım hayırlısı olur. Forumu takibe devam.
    çok teşekkür ederim üstadım. bol kazançlar dileğiyle

6. hsyf'lerdeki performans düşüşleri üzerine biraz konuşsak diyorum dostlar. geçen yıl bu zamanlar acc diye bir fonumuz vardı ve o sıralar baktığımızda yıllık getirilerde olsun, 6 aylıkta ve üç aylıkta olsun tcd ardından ikinci sırada olurdu ve hatırlarsınız, gece 24 civarı heyecanlı bir acc bekleyişi olurdu. türev mürev olayından dolayı da düşüşlere karşı iyi dayandığından "yükselişte tcd, düşüşte acc" diye bir sloganımız dahi vardı. sonrasında yavaş yavaş performans düşüşü yaşayan acc'ye karşı eleştiriler ve buna paralel olarak şu an mps'ye tanıdığımız hoşgörüyü taşıyıp acele etmeden sabırla acc'ye şans tanınması gerektiğini söyleyenler oldu ve bir zaman sonra kimsede sabır mabır kalmayıp acc efsanesi çöp oldu. tahmin ettiğiniz üzere sözü mps'ye ve bu bağlamda fonlardaki performans kaybına karşı ne ölçüde ve ne kadar şans tanımalıyız konusuna getirmek istiyorum. yeni kurulan kpc, geçtiğimiz üç ayda mps'yi ikiye katlayıverdi. her ikisi de kat50'yi baz alıyor ama bu performans düşüşünde mps'nin xtumy hisselerinden de etkilenmesinin payı büyük. diğer yandan mps ve kpc'ye göre daha sınırlı alanda hareket eden rbh, son ay adeta roketledi ve üç aylıkta dahi bir numara oldu. olumsuz fonlara gösterdiğimiz sabırın üç ayı geçmemesi, daha doğru olmaz mı? 6 aylık ve yıllığa göre beklediğimizde bir çok fırsatı da kaçırmış olmuyor muyuz? olumsuzlara sabrın yanı sıra rbh gibi fonlardaki değişikliklerin de netleşmesini 6 ay veya bir yıl beklersek atı alanların üsküdarı geçiş resital ve kutlamalarını sadece uzaktan seyretmiş olmuyor muyuz? ne dersiniz bu konuda?

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    hsyf'lerdeki performans düşüşleri üzerine biraz konuşsak diyorum dostlar. geçen yıl bu zamanlar acc diye bir fonumuz vardı ve o sıralar baktığımızda yıllık getirilerde olsun, 6 aylıkta ve üç aylıkta olsun tcd ardından ikinci sırada olurdu ve hatırlarsınız, gece 24 civarı heyecanlı bir acc bekleyişi olurdu. türev mürev olayından dolayı da düşüşlere karşı iyi dayandığından "yükselişte tcd, düşüşte acc" diye bir sloganımız dahi vardı. sonrasında yavaş yavaş performans düşüşü yaşayan acc'ye karşı eleştiriler ve buna paralel olarak şu an mps'ye tanıdığımız hoşgörüyü taşıyıp acele etmeden sabırla acc'ye şans tanınması gerektiğini söyleyenler oldu ve bir zaman sonra kimsede sabır mabır kalmayıp acc efsanesi çöp oldu. tahmin ettiğiniz üzere sözü mps'ye ve bu bağlamda fonlardaki performans kaybına karşı ne ölçüde ve ne kadar şans tanımalıyız konusuna getirmek istiyorum. yeni kurulan kpc, geçtiğimiz üç ayda mps'yi ikiye katlayıverdi. her ikisi de kat50'yi baz alıyor ama bu performans düşüşünde mps'nin xtumy hisselerinden de etkilenmesinin payı büyük. diğer yandan mps ve kpc'ye göre daha sınırlı alanda hareket eden rbh, son ay adeta roketledi ve üç aylıkta dahi bir numara oldu. olumsuz fonlara gösterdiğimiz sabırın üç ayı geçmemesi, daha doğru olmaz mı? 6 aylık ve yıllığa göre beklediğimizde bir çok fırsatı da kaçırmış olmuyor muyuz? olumsuzlara sabrın yanı sıra rbh gibi fonlardaki değişikliklerin de netleşmesini 6 ay veya bir yıl beklersek atı alanların üsküdarı geçiş resital ve kutlamalarını sadece uzaktan seyretmiş olmuyor muyuz? ne dersiniz bu konuda?
    Düşen bıçağı tutmayın hızlı giden trene binmeye çalışmayın diye bir şey okumuştum. MPS şu an bence düşen bıçak olmadı yatay seyir izliyor. RBH hızlı giden tren olabilir. Geçen forumdan bir arkadaş aramıştı RBH yönetimini anladığım kadarıyla değer yatırımcısı bir fon. Zamanında alıp sabredenler meyvesini yiyor şimdi. RBHin favöri hissesi kartn tavan bozdu bugün. RBH biriktimeye başlayacak olsam biraz dinginleşmesini beklerdim açıkçası.

Yatırım tavsiyesi değildir tabii ki

8.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Düşen bıçağı tutmayın hızlı giden trene binmeye çalışmayın diye bir şey okumuştum. MPS şu an bence düşen bıçak olmadı yatay seyir izliyor. RBH hızlı giden tren olabilir. Geçen forumdan bir arkadaş aramıştı RBH yönetimini anladığım kadarıyla değer yatırımcısı bir fon. Zamanında alıp sabredenler meyvesini yiyor şimdi. RBHin favöri hissesi kartn tavan bozdu bugün. RBH biriktimeye başlayacak olsam biraz dinginleşmesini beklerdim açıkçası.

Yatırım tavsiyesi değildir tabii ki
    SN fon_fan, görme engelli oluşum ve fon portföylerini ekran okuyucuların yetersizliğinden dolayı inceleyemiyor olmam, benim açımdan ciddi sıkıntı. bu yüzden kafama takılan hususları buraya çekinmeden soruyorum ve siz değerli forumdaşların fikirlerini alıyorum. az önce kartn'a turkishbulls'tan baktım ve rbh'de son ayda neden böyle uçuş olduğunu da anladım. sonuçta rbh katılım30 dışına çıkmıyor ve hepi topu en fazla 30 hisseye yatırım yapabilir. rbh müğdürüyle görüşen de bendim zaten ve an itibarıyla 28 adet hissemiz var portföyde diyordu. bu hisseleri eşit olarak dahi dağıtsalar zaten her bir hisse portföyün yüzde üçüne tekabül eder ki eşit dağıtmadıkları belli. anlaşılan limitler dahilinde bu hisseyi yüzde ona çıkartmışlar. ve son bir aydaki uçuşu yakalamışlar. ısrarla sormama rağmen de özel bir şey yapmadık, her zamanki halimiz demesi de yanlış değil. anlaşılan adamlar bu kadarını belki ummamışlardır ama bu hissede gelecek görerek oranı artırmışlar o kadar. turkishbulls'a bakınca şok oldum:
    KARTN
    KARTONSAN KARTON A
    Son Sinyal: SENETTE KAL
    Son Kapanış:
    1.994,00
    Değişim:
    +181,20
    Yüzde Değişim
    %+10,00
    Sinyal Durumu
    Sistemimiz bugün bir SENETTE KAL sinyali verdi. Önceki AL tavsiyesi 17 gün önce 16.10.2020 tarihinde hisse senedi fiyatı 769,00 iken yapılmıştı. O zamandan beri KARTN %+159,30 yükseldi.
    zaten rbh'ye de bu zamanlarda bir şeyler oldu ve sayenizde işin sırrını anlamış oldum. rbh ayrı düşünülmesi gerekir ama katılım hsyf ayıracağım parayı en azından mps ve kpc'ye bölme konusunda tereddüt duymaz oldum.

Sayfa 31/72 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •