Sayfa 31/91 İlkİlk ... 2129303132334181 ... SonSon
Arama sonucu : 723 madde; 241 - 248 arası.

Konu: AYDEM - Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş

1. İş yatırım 3,2m lot alımda ama farklı kurumlardan sürekli satış geliyor

2. Aydem

Alıntı Originally Posted by huzeyfe Yazıyı Oku
    İş yatırımdaki alışlar net 2 milyonu geçti. Fiyat istikrarı için İş yatırım görevliydi ve tahtayı o tutuyor gibi gözüküyor. İş yatırım da olmasa diğer alıcıların tahtayı tutmasının mümkünatı yok.
    Aydeme talep nasıl, alış satış oranı nasıl acaba?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Son 3 yıldır üretemediği karı, enerji sektöründe konjunktürel olarak önemli iyi gelişmeler olmadığı ve halka arzdan gelen parayı da finansal gider azaltımı için kullanmadığı şu ortamda gelecekte ne kadar kar üretebileceği hakkında bilgi verebilir misiniz? Gelecek FK ları hakkında bizi bilgilendirirseniz memnun olurum.
    Yazı aydem için değil bio için yazılmıştı, ben de ona cevap olarak yazdım. Aydem'in 3 yıldır zarar ettiğini biliyorum. Yine aydem özelinde değil ama şirket kar üretemiyorken de değerlenebilir. Yani esas faaliyet karı yazar ama finansal giderlerden dolayı eksi olur. O sırada tesis, vs olarak gelecek için nasıl bir değer yarattığına bakmak gerekir. Sektörü bilmek gerekir. Thy yi 3-5 milyar zarar ediyo yalanıyla 2TL den milletin elinden aldılar, sonra bir anda 10TL ye fırladı. 10TL olan ve yıllarca 5 den 2TL ye düşen aynı şirketti oysa ki. Değişen hiçbir şey yoktu. Sadece kredi ödemeleri bittiği anda zarar yok oldu, artıya geçti şirket.

Aydem'in arzına girmedim bu arada. 3 sene üst üste zarar yazmış olması ve daha da önemlisi, gelen para ile yapacakları hoşuma gitmedi. Ben sadece bu FK işi yanlış kullanılıyor diyorum. Sasa nın FK sı 117 mesela. Pahalı mı? Evet. Ama ÇOK da ucuzlamaz bence uzun süre. FK cı tayfa sasa yı 10 da satardı mesela...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

4. Yeni alıcı geldikçe yeni satıcılar türüyor.

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Yeni alıcı geldikçe yeni satıcılar türüyor.
    Bakalım işleme açıldığı ilk gün taban olma başarısını hangi yeni halka ırz edilen şirket gösterecek.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

6. bioen bundan daha iyi çıktı en azından arz fiyatına çıktı bir ara ytd... bu gidişle yarin cante diple açılır ziraat içinde talep gelmez bu saaten sonra ziraate talep giren olucak mı sizce ytd...

7.  Alıntı Originally Posted by mutluozturk Yazıyı Oku
    mis gibi ırz
    Mali tablolar hakkında hiç bir bilgisi olmayan kişilerin yorum yapması son derece yanlış. Hem kendisini hem de okuyanları yanıltır. Ve kayba yol açar. Bu nedenle herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Hele ki bundan sonra yapılacak tüm halka arzlarda uzman kişilerin görüşlerini almadan yatırım yapılması doğru değildir. Zira son derece yanlış olan "her halka arz tavan gider" hayalleri artık bitti. Yoğurdu üfleyerek yeme dönemi başladı. Aydem eminim milat olacaktır. SPK' da umarım bundan sonra daha özenli davranır. Halka arz, vatandaşın parasını söğüşleme yeri değildir. Bir arkadaşımız yatırılan paranın küçük miktarlar olduğunu belirtmiş. Herkesin parası kendi ölçeğine göre büyüktür ya da küçüktür. Vatandaşın her birinden 200 TL çıkıyor, şirketin kasasına değil halka arz edenin cebine 1 milyar TL giriyor. Madem para önemsiz o zaman ben de 50 milyon kişiden 10 TL para toplayayım. Bu düşünce tarzı son derece yanlış.
    SPK'ya yazı yazmayı da düşünüyorum. Mali yapısı son derece kötü, yıllarca zarar eden ve halka arzdan elde edilecek gelirle mali yapısının iyileşmesi çok zor olan şirketlerin halka arzına izin verilmemeli. Nasıl ki borsa da mali durumu kötü şirketlerin bazı durumlarda bedelli sermaye artırımına izin verilmiyorsa halka arzda da bu konuda seçici olunmalı..
    Bir sözüm de bu şirketlerin değerlemesini yapan şirket ve uzmanlara. Hangi saikle böyle bir şirket hakkında o fiyatları belirliyorsunuz. Özsermayenin (-) olduğunu yani halk deyimiyle sermayeyi kediye yüklediğini ve fiktif olarak özsermayenin (+) ya geçtiğini görmüyor musunuz? Şirkete yeterli nakdi kaynak girmeden, satışlarından fazla finansman gideri olan firmanın işlerinin düzelemeyeceğini görmüyor musunuz?

Özetle; bilgisiz ve düşüncesizce yatırım yapma devri bitti artık. SPK'dan yatırımcıya kadar herkesin şapkayı önüne koyup düşünme zamanı. Syg.

Alıntı Originally Posted by kapkankaan Yazıyı Oku
    bioen bundan daha iyi çıktı en azından arz fiyatına çıktı bir ara ytd... bu gidişle yarin cante diple açılır ziraat içinde talep gelmez bu saaten sonra ziraate talep giren olucak mı sizce ytd...
    Zaten GYO... Oransal... Bir de üstüne bu yeni halka arz methodu çıktı. O akıllı kişi ben olmayacağım. BIOEN ve AYDEM'de boyumun ölçüsünü aldım.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Sayfa 31/91 İlkİlk ... 2129303132334181 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •