Artan

3,63 10 17:55
15,73 10 17:55
131,00 9.99 17:55
99,10 9.99 17:55
18,71 9.99 17:55
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 17:55
86,05 -9.99 17:55
1,72 -9.95 17:55
5,02 -9.87 17:55
3,38 -9.87 17:55
Azalan Hisseler

İşlem

10.653.884.047,84 17:55
9.461.132.969,25 17:55
7.043.146.584,69 17:55
6.196.279.060,20 17:55
5.381.802.918,65 17:55
Tüm Hisseler
Sayfa 31/45 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

1. Kaan haklısın sorun insanımızın kendisi, sonuçta bu kararları veren, bu yöneticileri, bu muhalefeti, bu siyasileri de seçen insanımız değil mi?

Ben bir dış güç olsam, bir ülkenin önce eğitim sistemine sirayet ederim onu bozarım, sonra medyasına sirayet eder onu bağımsız olmaktan çıkartırım, sonra kozmik odasına dalarım, dolayısı ile önce insanına sirayet ederim ki, insanı ne kadar cahil olursa ben o kadar fayda sağlarım o ülkeden...

Bazı siyasetçilerin en övündüğü şey bu zaten, cehaletin feraseti...

Zaten köy enstitülerinden başladı her şey... Şu an bile ilk tırpanladıkları şey eğitim, ee bilmez tabii üniversite havası koklamamış, öğrencilik yaşamamış biri, öğrencinin halinden anlar mı, eğitimi damarlarında, vicdanında, yüreğinde, yaşamamış almamış biri öğrencinin halinden anlar mı? Eğitimi önemser mi?

Sorun insanımız insanımız... Hafızamız balık hafızası...

Şimdi böyle bir topluma güvenli evde oturması gerektiğini nasıl anlatabilirsin? Sen anlatsan oradan çıkar biri bu dış güçlerin işi der konu kapanır...ALLAH'a şükür, kader denen de bir şey var... ALLAH'tan gelen başımız üstüne...

Neyse geriden gelen gençler o Z kuşağı, her türlü zorluğa ve görmezden gelinmelerine rağmen, görüyor her şeyi... Bu dinazor beyinlileri silip süpürecek o gençlik... Analarını babalarını ezip, ilim,irfan doğru nerede ise bir şekilde ona yönelecek, hakka, hukuka...

Zaten o yüzden dindar nesil konusunda başarılı olamadılar, gençler her şeyi görüyor çünkü... Taşıma Dinle peynir gemisi yürümüyor...

2.  Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    Gelmesin Başbakan

Gerekmi var ona ne yapacak.

Engel olur.

Kurumlar iş başındaydı o kadar.

Yalanlarda boğuldunuz zaten.

Tüm kameralar önünde çocuk kullanarakda reklam yaptınız.Hayatınız hamaset.
    Hiçbir kurum yoktu

Hatayda baraj patladı yalanını utanmadan söylediniz

Belediye başkanınız yıkılan rezidansin mütehadini savunuyor

Eczacı milletvekiliniz kendi partili belediye başkanı madara ediyor

Buraya siyaset yapmaya geldin bana geçmiş olsun bile demedin diye

Ama yüzsüzce hala konuşuyor

zırvalayıp duruyorsunuz

Ömrünüzde böyle geçecek...

3.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Yapılan inceleme basit bir inceleme. Bir binaya bakıp yıkılıp yıkılmadığını cevaplamak ne kadar sürebilir? 6.000 kişi sahada çalışıyormuş.

Asıl önemli olan, yıkılan binanın yönetmeliğe uygun mu değil mi olduğuna bakmak ki bu tabii ki 170bin bina için 6 günde cevaplanabilecek bir şey değil. Kuşlu sitede mesajlar artık yardım talepleri değil müteahhit, yapı denetimci ve hatta şantiye sorumlusu gibi kişilerin yakalandığı haberleriyle doldu. İnşallah cezalarını çekerler. Hatta bunu bir kamu spotuna dönüştürüp her gün ekranda göstersinler ki, insan hayatına önem vermeyen *erefsizler, belki hapse gireceğinden korkar.

Verilen imar affı sayısını biliyorum. 144 bin.
    Benim merak ettiğim, bu aftan yararlanıp, maalesef vefat edenlerin durumu. Önceki mesajımda da sitem ettiğim kısım bu. Yemezz dememden anlamışsınızdır sanırım ama her zamanki gibi insanlara etiketleme yapıldığı için, hemen gözler okuduğunu değil düşündüğünü görüyor.
    144 bin sadece Kahramanmaraş, 88 bin Malatya, 200 bin Hatay. Diğerlerini açıklamış mı bilmiyorum. Onları da eklersen en az 800 bin eder, sadece o bölge için. Kimsenin henüz konuşmadığı ise bu imar affı için alınan paralar. O paralar nerede acaba ? Sırası geldiğinde onu da konuşacağız elbette. Para verip imar affından yararlanan, bir kaç sene sonra hakları iptal edilip parasına çökülen vatandaşları da konuşacağız. Susmayacağız. Daha konu çok.

Gözüm ne yazdığını görüyor elbette. Yemez dediğin nokta imar affı konusu. Benim yeme dediğim nokta ise bu yapılan araştırma konusu. Hiç eğip bükmem. Sen de eğip bükme lütfen.

Düşüncem ise oldukça net. Tekrar etmeye gerek yok.

Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    200 öncesi inşa edilmiş, kolonlarında deniz kabuklarının olduğu binadan daha güvenli bir yapıya gecebilirsiniz sn.Kaan.
    Ama sorunu çözmüş olmazsınız, sadece kendi sorununuzu geçici bir süre için çözmüş olursunuz.
    Sizin bosalttığınız daireye su veya bu sebepten bir baskası tasınır.
    Olası bir depremde hayatta kalabilirsiniz, ama eski eviniz yıkilmış, sizden sonra oraya taşınan kiracılar enkaz altında kalmış olabilir. Sonuçlar, hayatta kalsanız bile sizi gelir bulur, olumsuzluklar anlamında.
    Anladığım kadarıyla kamunun cebinden para çıkmasın, vatandaşlar serbest piyasa dinamikleri ile bu sorunu çözsünler diye bekliyorsunuz. Yanıldıysam affedin ama böyle çözülmez, sadece ötelenir.
    Devlet bugün dönüşüm için hatcamadigı paranın çok daha fazlasını enkaz kaldırma, durma noktasına gelen ticaret, sanayi, ekonomik daralma, issizlik ve daha önemlisi can kayıpları olarak öder gelecekte.
    Niyetim ukalalık etmek değil, şüphesiz bunlar sizin de takdir edeceğiniz sonuçlar.
    Sn. snkleyp,

En çok şaşırdığım şey şu.
    Deprem riskine şu an en hızlı önlem kentsel dönüşüm. (o bile aylar sürecek). Ama biz kendi aramızda bile bunu kabul edemezken, insanlar nasıl uygulamaya geçsin.

Dikkatinizi çekerim. Ben komple bir çözümden bahsetmiyorum. O tabii ki yapılsın. Zaten burada herkesin öncelikli sıkıntısı iktidarın değişmesi, gelen iktidarın olayı inceleyip çözümü sunması, halka gidilmesi, tartışmalar....vs Artık ne kadar sürer bilmiyorum. Allah rahmet eylesin, gece depreminden kurtulup, 9 saat sonraki depremde vefat edenler çok fazladır. Yani insan kendi hayatını düşünüyorsa, harekete geçer. Onu bunu beklemez. Deniz kabuğunun özelliği de bu. O binadan 3 kişi çıktı benimle beraber. Kiracı olarak çok fazla hareket şansım yoktu, tek yapabildiğim herkese bu deniz kabuğunu göstermek....

Tartışılan şeylere bazen gerçekten şaşırıyorum.....

Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    144 bin sadece Kahramanmaraş, 88 bin Malatya, 200 bin Hatay. Diğerlerini açıklamış mı bilmiyorum. Onları da eklersen en az 800 bin eder, sadece o bölge için. Kimsenin henüz konuşmadığı ise bu imar affı için alınan paralar. O paralar nerede acaba ? Sırası geldiğinde onu da konuşacağız elbette. Para verip imar affından yararlanan, bir kaç sene sonra hakları iptal edilip parasına çökülen vatandaşları da konuşacağız. Susmayacağız. Daha konu çok.

Gözüm ne yazdığını görüyor elbette. Yemez dediğin nokta imar affı konusu. Benim yeme dediğim nokta ise bu yapılan araştırma konusu. Hiç eğip bükmem. Sen de eğip bükme lütfen.

Düşüncem ise oldukça net. Tekrar etmeye gerek yok.
    Kaç gün önce yazdım bilmiyorum ama "imar affı için para aldığın kişilere gidip evin çürük, çık, yık...vs diyemezsin" demiştim.
    Bana eğip bükme derken, sanırım yaptığımdan değil, ileride yapma uyarısı içindi. Teşekkürler.

Benim gerginliğim ya da hızlı bir çözüm kovalamamın nedeni sanırım o deniz kabuğu. Taşınana kadar çok çok çok stres yaşadık. Kızanlar olacak belki, sürekli aynı şeyi söylüyorum ama gerçekten hükümetin değişmesini bekleyecek zaman yok. İnşallah insanlarımız artık daha bilinçli olur, m2 hesabı yapmaz, kuruş hesabı yapmaz, hızlıca evlerini inceletir ve sorun varsa kentsel dönüşüme dahil olur.

Oğlum akşamları odasının kapısını kapatmıyor artık. O kadar çok binamızın yapılışını, yapanı, yapısını, yeri geldi detaylı teknik bilgisini....vs anlatmama rağmen tedirginlik var. Bakalım ne zaman geçecek.
    Gerçekten ertelenebilecek bir konu değil deprem... Allah korusun ne diyeyim...

6.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Kaç gün önce yazdım bilmiyorum ama "imar affı için para aldığın kişilere gidip evin çürük, çık, yık...vs diyemezsin" demiştim.
    Bana eğip bükme derken, sanırım yaptığımdan değil, ileride yapma uyarısı içindi. Teşekkürler.

Benim gerginliğim ya da hızlı bir çözüm kovalamamın nedeni sanırım o deniz kabuğu. Taşınana kadar çok çok çok stres yaşadık. Kızanlar olacak belki, sürekli aynı şeyi söylüyorum ama gerçekten hükümetin değişmesini bekleyecek zaman yok. İnşallah insanlarımız artık daha bilinçli olur, m2 hesabı yapmaz, kuruş hesabı yapmaz, hızlıca evlerini inceletir ve sorun varsa kentsel dönüşüme dahil olur.

Oğlum akşamları odasının kapısını kapatmıyor artık. O kadar çok binamızın yapılışını, yapanı, yapısını, yeri geldi detaylı teknik bilgisini....vs anlatmama rağmen tedirginlik var. Bakalım ne zaman geçecek.
    Gerçekten ertelenebilecek bir konu değil deprem... Allah korusun ne diyeyim...
    İnsanların içinde bulunduğu durumu düşününce bireysel olarak çözülebilecek bir konu göremiyorum ben. Seninle anlaşamadığımız konulardan biri bu. Bu kadar sefil olmuş insan, parası pulu yok, yatacak yeri yok, nasıl bireysel olarak bunu çözebilirler ? Çözemezler.

Evet bu konu en acil olarak çözülmesi gereken konu. Keşke bunca zaman çözülmesi için bir yöntem uygulansaydı da biz bunları yaşamamış olsaydık. O kadar yıkıcı deprem yaşadık, ama bu konuyu çözmek için ne yaptık ? Yönetmelik çıkarttık. Bravo, alkış alkış.

Bu konuyu çözmesi gereken devlettir. Devlet vatandaştır. Vatandaş kendine hizmet etmesi için devlete yönetici tayin eder. Bizim seçtiklerimiz bu işi yapmaktan sorumludur. Bu yöneticiler benim hizmetkarımdır, ben onların değil. Bugün ise gördüğümüz tam tersi. Bu kafa değişmeden bir arpa boyu yol kat etmek mümkün değil. Bunu görüp aksiyon alınca birinci ve en önemli adım atılmış olur. Daha bunu bile yapamıyorsak, maalesef tarih tekerrürden ibarettir. Bugün yaşadıklarımızın beterini misli misli yaşayacağız.

Bu durumu allaha havale ederek çözeceğimizi düşüyorsak, vay halimize. Geçmiş olsun.

7. Çöp olarak gördüğüm bir kanala az önce tesadüfen baktım "öldürmeyen allah öldürmüyor" mesajı yazarak sen ne edersen et, mühendislik boş okuma, mimarlık geç, sismoloji fasarya, malzeme kalitesi pehhh, denetim ooo. Dedi yuh beee.

8. Ölenleri kim öldürmüş? O değil de, içerde hala canlı olan yüzlerce belki binlerce insan var... Belki bir çoğunun başında kimse yok, ses çıkmıyor demek yaşamıyor demek de değil, abi madem termal kamera var, her asker koşsun her bir enkaza ver iki dk askere eğitimini bul o insanlarııı...

Sayfa 31/45 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •