Sayfa 31/1078 İlkİlk ... 21293031323341811315311031 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by sir Yazıyı Oku
    borsa endeks 69 olacak diyen kahinler arttı, sizce referandumdan sonra endeks yönü nedir?
    Ben görüşlerimi çok öncelerden paylaşmıştım.

Referandumdan sonra 105-107bin aralığını bekliyorum. Belki 1-2 haftalık şok olabilir ama çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Sitede başyazıda şu an için beklediğim senaryoyu kısaca çizdim. Birkaç gün önce de bir arkadaşın sorusu üzerine kısa bir açıklama daha yaptım...

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Referanduma kadar ki beklentim;

- Teknik olarak grafiğin yorgunluğundan ve birçok faktörden dolayı düşmeye meyilli olduğundan o ana kadar düşüş eğilimli veya şu an içerisinde bulunduğumuz şekilde yataya sarmış vaziyette hareket etmesidir.

- Osilatörde negatif uyumsuzluk söz konusu. İlla da düşecek değil ama yükselmesi de zorlaşmış durumda.

- Bir süredir barlar kırmızı olarak devam ediyor. Fakat henüz yatay hareket ediyor ama her an hızlanabilir.

- Haftalık grafiğin de bundan bir farkı yok. Birçok teknik açıklama yapmak mümkün ama Siteye eklediğim baş yazımda beklediğim hareket yönünü yazmıştım ve hâlen bu senaryo geçerliliğini koruyor.

- Referandumun sonucu borsayı doğrudan ilgilendirmeyecektir. Herşey bir algı meselesi. Neyi algılatırlarsa biz onu algılarız. Hep böyle olmadı mı! Not düşer ama borsa yükselir.

- "Beklenti bitti ve gerçekler satılır" mantığı ise her zaman işlemez. Denk geldiğinde işler. Birileri piyasayı istenilen kıvamda tutacaktır. Bunu anlamak zor ama hissedebiliriz.

- Kısaca sonuç ne olursa oldun birkaç günlük parazit oluşturan hareketlerin ardından yükseliş olmasını bekliyorum. Olumsuz birşey algılatılırsa birkaç gün sonra herşey olumlu olacak demektir. Olumlu bir hava ortaya çıkarsa bu defa da bir müddet coştuktan sonra yıkım beraberinde gelecektir.

Referanduma kadar düşüş yönlü hareket edilirse, sonrasında olumsuz algı oluşturulsa bile (olumsuz algı hem EVET hem de HAYIR için oluşturulabilir. Bakış açısına bağlı); akâbinde 105-107 bin gibi beklediğim hedef seviyeler gerçekleşir diye düşünüyorum...

Daha büyük pencereden baktığımızdaki durumu ise aylar öncesinden yazmıştım. Kabaca 105-107bin ve akabinde 6x.xxx 'li bir seviyelere düşüş diye yazmıştım. O yazıyı hatırlayanlar vardır. Yazı biraz uzun, talep edilirse onu da eklerim ama ilgili grafiği de yeniden aşağıya ekleyince senaryo ortaya çıkacaktır. Ne zaman ve endeks nerelerde iken bu grafiği paylaştığıma dikkatinizi çekmek isterim...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

sir Guest
    çok teşekkür ederim. sağlıklı günler dilerim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Üstad ,
    kitap gibi oldu, forumun en başından itibaren tekrar okudum. Valla ellerine sağlık.
    Hani yolum düşse sizin memlekete yarım gün oyalanıp 2 çay içip tanışmak isterim.
    Ellerin dert görmesin Sağlık sıhhat dilerim
    Saygılar

Alıntı Originally Posted by sir Yazıyı Oku
    çok teşekkür ederim. sağlıklı günler dilerim.
    Eyvallah... Sağolun...

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Üstad ,
    kitap gibi oldu, forumun en başından itibaren tekrar okudum. Valla ellerine sağlık.
    Hani yolum düşse sizin memlekete yarım gün oyalanıp 2 çay içip tanışmak isterim.
    Ellerin dert görmesin Sağlık sıhhat dilerim
    Saygılar
    Teşekkür ederim...

Elimden geldiğince, bilgim yettiğince birşeyler yapmaya ve yazmaya çalışıyorum...

Ne zaman isterseniz her zaman beklerim. Sizlerle tanışmak, görüşmek güzel olurdu. Kısmet artık... Kimbilir, belki benim yolum oralara düşebilir...

6. Hayırlı, uğurlu olsun abi. Baştan beri okudum. Emeğinize sağlık..

Alıntı Originally Posted by zeze Yazıyı Oku
    Hayırlı, uğurlu olsun abi. Baştan beri okudum. Emeğinize sağlık..
    Teşekkür ederim. Sizleri aramızda görmek de güzel...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    ......
    Sadece hisse isimleri ile değil; her yönden, her zaman görüş ve tavsiyelerinizi duymaktan memnun olacağımı bir kez daha belirtmek isterim.

Bu site benim olduğu kadar sizlerin de. Kullanacak olan sizlersiniz. Neye ve nasıla sizler karar vereceksiniz ben yapabildiklerimi yapmaya gayret edeceğim. Yapamadıklarımı öğrenmeğe çalışacağım. Olduğu kadar artık...
    Siz böyle toleranslı davranarak doğuştan muhalif olanların kritik etme heveslerinin üzerine benzin döküyorsunuz. Benden söylemesi.

Hisse kodlarından sonra bu kez de grafik görüntülerine göz attım. Sistem adı altındaki grafikler Stokastik bazlı klasik analiz resimleri olmalı. TUCLK grafiğinde desteğin 4.38, kapanışın 4.35 olarak kayıtlı olmasını fiyat düşüşü devam edecek olarak yorumladım.

Japon mum çubukları bölümüne geçtiğimde zaman periyodunun 1 yıllıktan 4 aylığa düşürüldüğünü gördüm. Böyle yapılmasının elbet bir sebebi vardır. Ancak bu işlem sonrasında sinyal sayısının arttığını, grafik üzerinde işaretlenen tali yolların çokluğundan, ana yoldan uzaklaşma ihtimalinin arttığına tanık oldum. Önceki dipler-tepeler, formasyonlar, formasyon hedefleri belli olduğuna göre grafik üzerinde fazla oynama şansımız yok diyebilirsiniz. Yine de zaman periyodu arttırılarak bu sorunun çözülebileceği kanısındayım.

Fiyat barları ve salınım bandında aşağı-yukarı-yatay hareketleri göstebileceğimiz renkler konusunda fazla tercih hakkımız olmasa da bunların iç içe geçmesi resmin netliğini ve anlaşılırlığını menfi yönde etkiliyor. Grafiğin siyah olan zemin rengi bir nebze açılırsa destek-direnç çizgileri daha belirgin hale gelir diye düşünüyorum.

Grafiklerin üst ortasındaki Tescil ibaresi resimle birlikte büyüdüğünden fiyat bar, hat ve formasyon açıklamaları ile üst üste gelip çakışıyor. Sistem grafiklerindeki ölçü Japon mum grafikleri bölümünde korunabilirse resim göze daha hoş görünür düşüncesindeyim.

Her öneriye açığım demekten vazgeçseniz iyi olur. Yoksa kritiklerin devamı gelir. Kolay gelsin.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Sayfa 31/1078 İlkİlk ... 21293031323341811315311031 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •