Sayfa 31/215 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Arkadaşlar konu benim de ilgimi çekti. Yalnız anlamadığım şey TV ne göre hisse seçmek çokda zor değil. İş menkul sayfasıda her gün kapanış değerleri ile 2017 de Temettülerini güncel olarak Excel şeklinde indirme imkanı olan bir link var. Hisse sıralaması için epey bir kafa yoran arkadaş var. Nacizane görüşüm TV göre hisse seçmeyi nasıl yapalımdan ziyade herhangi bir başlangıç tarihiyle 3 er aylık periyodda sistem ne yapabiliyora yoğunlaşalım. Örneğin yukarıda program son yıl hiç temettü ödemeyen Gsdho hissesini de listeye eklemiş. Bu nasıl olur ? TV esas ödenen temettüye göre olmalı yoksa atıyorum son 5 yılda sallıyorum sadece 2013 de %25 ile yüksek temettü verimliliği olan XYZ hissesini de sıralamada dikkate alalım mı? Elimde sözkonusu proğram yok ama hisse seçme derdimde yok .Bunu hepimiz yukarıdaki linkten indirerek Temettü / fiyat formülü ile verimlilği hesaplatıp excel de sıralatabiliriz.Sorun sistemi geriye dönük test edebilmek . Başınızı ağrıtmış olabilirim. Saygılarımla...

2. Sayın barış,

normalde formülü uygulamada yatırım-holding endeksini hariç bırakıyoruz, bu nedenle bu tip hisseleri görmüyoruz.

iş yatırımdan indirip hisse seçen iki paylaşımcıdan biri formüle uygun seçim yaptığında benim programla yaptığım portföyle tutarlılığı %50 oldu. Diğer arkadaş başka kriterler kullanarak (sığ hisseleri almamıştı) kendi portföyünü oluşturdu.

Formülün asıl güzelliği kendi formülünüzü yaratmak, geçmişe yönelik testlerle performans sınavından geçirmek. Eğer farklı fikirleriniz varsa (örneğin özv.karl. şu olsun, cari oran bu olsun, satışları şöyle artsın, karları böyle olsun vb.) yıllar sonra hüsran yaşamaktansa performansını şimdi değerlendirip ona göre davranabiliyorsunuz. Ben BUHUR25 endeksini yeni öğrendim, sitesindeki verilerden yola çıkarak testlerini yaptım mesela. Tabii böyle olunca insanlar yeni rasyolar keşfediyorlar, buhur rasyosunu duymuş muydunuz? Ben duymamıştım.

Ama TV sistemi aklınıza yattıysa hisseleri istediğiniz yerden almanızda bir sakınca yok.

Bir başlangıç tarihiyle, 3 aylık dönemlerde TV esaslı sistemin neler yaptığı topiğin ilk sayfasında ilk iletide var. Ama queenstockta daha iyi getiriler sağlayacak formüller yazanlar da var.

Bol kazançlar dilerim.

3. Sayın DRİZM;
    İlginize teşekkürler.Takipçiniz olmaya devam edeceğim. Bu tür görüş ve öneriler çıktıkca forum daha da canlanıyor.Buhur 25 i de okumuştum. Ama objektif hisse seçim kriteri yok. Fakat uzun vade yatırımı konusunda bir ufuk açtı kendisi. Ancak ben şahsen TV kriterinin duygusuz yorumsuz sistem yatırımı şeklinde uygulanması halinde daha başarılı olunacağı kanısındayım. Portföyümü Pazartesi kuruyorum. Tekrar Saygılar..

4. arkadaşlar ilk sayfada bahsedilen temettü verimine göre yatırım tarzını ben bir kaç yıl önce 1 yıla yakın süre kullandım. ne yazık ki teorideki gibi gitmiyor işler. evet, para kazanırsınız ama programın belirttiği oranlar mümkün değil.

ayrıca programın tv hesabını güvenilmez buluyorum ve aylık uygulamalarımda programın repaint yaptığını da gördüm. kesinlikle tavsiye etmiyorum.

bir de programı kullanmasanız bile tv oranına göre yatırımın mantığında bazı temel yanlışlar var şöyle ki fiyat düştükçe tv artar. tv artınca sizin listenizde üst sıraya çıkar. dönem başında alır beklersiniz ama hisse düşmeye devam eder, tv artmaya devam eder. bir şeylerin doğru olmadığını anlarsınız ama iş işten geçer. o hissenin fiyatı düşüyorsa bir sebebi vardır. karlılığı - satışı azalıyordur vs. yani gelecek sene o gördüğünüz tv oranını yakalaması artık mümkün değildir ve bunu gören yatırımcılar sattığı için hisse fiyatı düşüyordur.

5.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Yukarıdaki iletiye bir ek yapayım :

Sistem uygulandığında getiriler çok iyi ama o getiriye ulaşmak için geçilecek yol çok engebeli. Artık kaotik bir piyasamız var. Yükselen piyasada herkes kazanır, asıl er meydanı düşen piyasalardır ; önemli olan düşen piyasada sistemde kalabilecek misiniz? Düşen piyasada bu sistemi uygulamak başparmak kadar kalın sinir ister.

Daha önce bahsetmiştim : 2000 yılında başlatılan formül, sonraki TAM 5 YIL BOYUNCA GETİRİ SAĞLAMAMIŞTIR.

Ya da 2008 krizi öncesi son zirvede alım yapanlar sonraki 2,5 yıl boyunca zarar etmişlerdir.

Bir gün sistem testleriyle uğraşırken sistemlerden birinin % 25 zarara yol açtığını gördüm; bunun toplam portföye etkisi 5 milyon liracık olmuş. 2-3 ayda 5 milyon kaybetmeyi her bünye kaldırmaz.

Yarın nasıl bir piyasaya gireceğimizi kim bilebilir ? Şunu gözden kaçırmayın : Sistem tüm işlemlerin %28’inde zarar edecek ama bu %28 kabaca her 4 işlemden biri karlı olacak anlamına gelmez. Yukarıdaki örneklerden birinde %28 lik düşüş periyodu 5 YIL ARKA ARKAYA ZARAR YAZAN bir dönemi kapsamıştır.

Tüm bu nedenlerle öncelikle bunları bilmeniz ve düşünce şeklinizi, psikolojilerinizi ona göre ayarlamanız çok önemlidir. Bunun şakası yok, gemi sallanmaya başladığında ne yapacağınızı bilmeniz, kendinizi tanımanız lazım.

Not : 2000 yılı borsa zirvesinde başlatılmış bir sistem, piyasa şartları nedeniyle, TAM 5 YIL ZARAR ETTİKTEN SONRA, 2015 yılına gelindiğinde başlangıçtaki parayı tam 138 KAT ARTTIRMIŞTIR. Ya da 2007 zirvesinde alan biri, piyasa şartları nedeniyle, yaklaşık 2,5 yıl boyunca zarar etmiş fakat günümüze geldiğimizde 30 KAT getiri elde etmiştir.
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Şimdi bir yol ayrımındasınız (ben değilim); size 2 ampirik bilgi vereyim :

Ben bizzat kendim 2016 ekim ayında Yaşar Erdinçin verdiği temel analiz eğitimine katıldım. Kendisi o eğitimde katılımcılara 3 adet formül verdi; quenstocksu 2012den beri kendi yatırımlarında bilfiil kullandığını, verdiği formüllere ait testleri bizzat tek tek elle kontrol ettiğini söyledi. Eğitimleri bu yılın mayısına kadar devam etti, sanırım bu yıl da ekim gibi bir eğitim açarsa yine katılacağım.

Kendi yöntemimi anlattım; ben bir tarihte formülü çalıştırıyorum, bulduğum hisseleri alıp işlemlerimi Excel tablosunda izliyorum. Bizzat 2014 sonlarından bugüne kadar aktif kullanıcısıyım, eğer inanırsanız söyleyeyim, başlangıç paramı %600 civarı arttırmışım.

Sonrası herkesin kendi kararı.

Bol kazançlar dilerim.

Sayın Yurttaş,

sanırım yatırım döneminiz yukarıdaki iletide bahsettiğim gibi bir düşüş zamanına denk geldi. Aylık periyotlar bu formülün felsefesi için kısa, 3 aylık periyotlar en uygunu. Eğer böyleyse o zaman 1 yılda 4 kez uygulamış olmalısınız. Daha önce de belirttiğim gibi, bir formülün işe yaramadığını ispatlamak için en az 36 veri istiyor Yaşar Erdinç; ben de katılıyorum zira sistemin özelliği KANIYA DEĞİL SAYIYA DAYANMASI.

Bu programla bir formülü uygulayarak para kazanıyorum, kazanan insanların eğitimlerine katılıyorum. Eğer 36 işlemi tamamladığımda işe yaramadığını görürsem, ve hayatta olursam, yine bu sayfalarda açıklarım. Ama şimdilik iyi gidiyorum.

TV ile ilgili,eğer okumadıysanız, aşağıda linkini verdiğim yazıyı okumanızı isterim :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...i-yanilsamasi/

Göreceğiniz gibi TV HARİÇ Kalan tüm oranlardan hangilerini, nasıl kullanırsanız kullanın, hiç biri getiride TV nin yanına yaklaşamaz. Ola ki böyle bir formül buldunuz TV o formülün de getirisini arttırmanın bir yolunu bulacaktır.

Fikirlerinize katılmıyorum, fakat saygı duyuyorum; katılımınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Bol kazançlar dilerim.

6. Amacimiz programin repaint yapip yapmadigini ogrenmek.

Su repaint konusunu bir acin hele repainti cozelim sonra strateji gelistirelim.

Repaint varsa yaptiginiz stratejinin amacai kalmiyor
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Amacimiz programin repaint yapip yapmadigini ogrenmek.

Su repaint konusunu bir acin hele repainti cozelim sonra strateji gelistirelim.

Repaint varsa yaptiginiz stratejinin amacai kalmiyor
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    2017/2.Çeyrek benim beğendiğim hisse listesi. Detaylı analizleri yakında web sitemde ve yeni açacağım konu baslıgında gıreceğiz.

Eğer repaint varsa ben yine programı kullanmaya devam edeceğim, eğer repaint yoksa siz yine programı kullanmayacaksınız.

Repaint olayını bilmeden önce program para kazandırıyordu, (bkz. 2012den beri Yaşar Erdinç, 2014 sonundan itibaren bizzat ben.)

Repaint olayını ben "çözdüm", anlattım. demek ki herkes kendi çözümünü görmek istiyor. O zaman kadar bekleyeceksiniz.

8. Benim de kafam çok karışmıştı. Program hesap dönemine göre değil de yayınlanma tarihine göre seçildiğinde repaint yapmıyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanıt olarak ta şu an yaptığı portfoyü koydum. Ara sıra günceller tekrar koyarım...

Aslında bu getiriyi çok yüksek bulan ve inandırıcı bulmayan arkadaşların temel sorunu şu; getiri nedir ve ne kadar olmalıdır konusunda net değiller. Basit bir örnek vereyim. Hisse.net başlıklarında yazan tüm arkadaşlar herhangi bir portfoyü aylık %6-7 büyüteceğini iddaa eder ve yapabileceğini düşünür ama birçoğu reel hayatta bunu yapamaz. Aylık % 6 nedir ki çünkü onlara göre..çok düşük bir oran. Düşün, borsamızda hergün %15-20 yapan farklı bir sürü hisse var. Aylık o kazanç tabi ki olur ama ben 1 liraya alıp 20 ye satmak istiyorum derler..

Size basit bir hesap yapayım. Aylık %6.5 kazanç yılda %100 yapar..Programın sadece TV getirisi de zaten ortalama bu. Aylık sadece %6 civarı... yani yıllık % 100.. zaten 10 .yıl sonunda zaten sn drizm'in bahsettiği oranlar çıkıyor

Sayfa 31/215 İlkİlk ... 2129303132334181131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •